Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Třetí liga pokračuje už ve středu. Přijede Králův Dvůr

 
středa, 9. května 2018, 08:44

Sobotní derby s Čížovou přehouplo třetiligové jaro do druhé poloviny. Na odpočinek však není žádný čas. Týmy ČFL tento týden hrají anglickým formátem a mezi pravidelnými víkendovými koly je čeká ještě středeční vložka.

Soupeřem žlutomodrých, kteří jsou ušetřeni cestování a hrají tři zápasy v řadě v domácím prostředí, bude celek Králova Dvora, na jehož půdě Písečtí na podzim prolomili nepovedený vstup do sezony a tehdy ve 4. kole po výhře 1:0 naplno bodovali.

Cábelíci si mohli podzim 2017 pochvalovat. Zimní přestávku strávili s třiatřiceti body na kontě a velmi z blízka koukali na záda týmům na čele tabulky. Počínání fotbalistů Králova Dvora je ale v dosavadním průběhu jara naprosto odlišné a to se odrazilo také na tabulkovém postavení týmu z Berounska.

Středočeši po podzimním dnu zažívají jarní noc. Z úvodních osmi odehraných mistrovských střetnutí roku 2018 získali pouze čtyři body a jejich bilanci malinko vylepšilo až sobotní domácí utkání s Vyšehradem, které zvládli nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Oslavili vůbec první vítězství a chudou jarní sbírku rozšířili na sedm bodů.

Nejsou to však pouze body, jejichž přísun se zpomalil. Cábelíci mají problém i s koncovkou. V devíti odvetných duelech vstřelili jen sedm branek, z toho se čtyřikrát netrefili v základní hrací době vůbec a jen jednou zaznamenali víc než jednu branku.

Ani takto nelichotivá bilance neznamená, že to na hřišti budou mít svěřenci trenéra Rostislava Grossmanna jednoduché. Přijďte je podpořit do ochozů. Utkání FC Písek - FK Králův Dvůr začíná ve středu 9. května v 17 hodin.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle