Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

FK Vodňany truchlí nad tragickou smrtí Martina Kvapila

 
úterý, 8. května 2018, 10:34

Narodil se 8. listopadu 2000. S fotbalem začínal již od mala, byl velmi talentovaný a i všestranný. Sportovní geny měl jak po svém dědovi, tak i otci a strýci. Jeho děda a strýc se věnovali lyžování, otec jej pak přivedl k fotbalu. První fotbalové krůčky udělal v Bílsku, kde bydlel a vyrůstal.

V Bílsku také našel své mladší fotbalové dvojče a kamaráda na celý život - Vaška Kucula. Oba měli společné zájmy a to především sport a fotbal. Oba také horentně fandili fotbalovému klubu AC Sparta Praha. Na Spartu také od mala jezdili fandit. Oba dva se setkali i ve svém prvním klubu. Sokol Bavorov je vychoval, ale jelikož se o jejich talentu vědělo, tak logické bylo, že v Bavorově nezůstanou. Martin Kvapil odešel ještě s dalším lídrem Radimem Fundou v roce 2014 do FK Vodňany.

Hned v prvním roce vyhráli suverénně soutěž žáků, když prohráli za celý rok jen jednou. Další rok se jak Martin, tak Radim přesunuli do dorostu, kde ač byli jedni z nejmladších, tak byli oporami týmu. Už ten rok nakoukli oba do A týmu FK Vodňany. V roce 2016 již oba nastupovali v základní sestavě dorostu, tak i za A tým. Hned první mistrovské utkání jara 2018 nastoupil Martin Kvapil proti svému otci v zápase s Vimperkem. Nejenže dal gól, ale byl i zvolen hráčem kole v Jihočeském kraji. Na jaře se opět setkal se svým kamarádem Václavem Kuculem v jednom týmu, když Vašek přestoupil z Prachatic do Vodňan.

Martin byl, jak se říká talent od pána Boha. Měl vynikající techniku s míčem, výběr místa i fotbalové myšlení. Góly střílel oběma nohama i hlavou. Měl velmi dobrou fyzičku, později přidal na tvrdosti a zapracoval nad defenzivní činností. Ač hrál od mala především v útoku nebo v záloze, za muže nastupoval v obraně. V 17 letech to již byl komplexní fotbalista. Snil o tom, že jednou nastoupí za Spartu či Real Madrid.

Martinova největší přednost byla vždy jeho laskavá povaha, úsměv a přátelství. Šířil vždy pozitivní atmosféru, měl spousty přátel. Ti mu říkali Kvápa. Martin studoval Biskupské gymnázium v Českých Budějovicích. Jeho oblíbeným číslem byla dvojka. Tu měl oblíbenou díky své mamince. Ta ho přivedla k dobrovolným hasičům, kde také získával individuální a týmové trofeje. Pro Martina byl tým vždy na prvním místě.

Martin Kvapil zemřel 2. května 2018 na následky dopravní nehody. Kvápo, drž nám tam nahoře místo. Věříme, že si spolu ještě jeden zápas zahrajeme.

Napsal(a) FK Vodňany