Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Filip Blažek: Poprvé za sezonu jsem se dotkl balónu

 
pondělí, 7. května 2018, 15:47

Kromě stálic základní sestavy třetiligového celku FC Písek se do statistik utkání s Čížovou zapsal také jeden v ČFL prozatím neobvyklý střelec. Na konečných 3:0 pro domácí tým upravil v 88. minutě věkem stále ještě dorostenec Filip Blažek, který na hřiště přišel v 80. minutě, kdy vystřídal autora předchozích dvou branek Filipa Řezáče.

„Nečekal jsem to, bylo to pro mě překvapení. Byly to moje první větší minuty a poprvé za sezonu jsem se dotkl balónu. Hned z toho byl gól, takže pěkné pocity,“ řekl po utkání s úsměvem na rtech Filip Blažek, který oslavil svou celkově druhou trefu ve Fortuna ČFL.

Nemuselo však zůstat pouze u jedné. Už dvě minuty před třetím gólem žlutomodrých se Filip Blažek ocitl v nadějné pozici ve vápně soupeře, ale nevyšlo mu zpracování přihrávky. „Bylo to na dlouhou nohu a ještě to přede mnou trochu skočilo. Fróňa (Tomáš Froněk) mi dal pěknou přihrávku, ale já jsem byl ještě trochu v záklonu, takže jsem na to nedosáhl,“ popsal situaci z 86. minuty písecký odchovanec.

Než přišel na hřiště, pozoroval Filip zápas z lavičky. Jak průběh derby viděl? „Za začátku byl zápas hodně zbrklý, bylo tam hodně nákopů. Pak, když jsme dali dva góly v prvním poločasu, tak se hra uklidnila a my jsme víceméně kontrolovali průběh. Soupeř neměl žádné větší šance. Neměli kudy, byla dobře zavřená obrana. Vyhráli jsme zaslouženě,“ zhodnotil.

Otázka na Filipa Blažka padla také na pozápasové tiskové konferenci, kde se k jeho příchodu na trávník a výkonu vyjádřil trenér Rostislav Grossmann: „Zvažovali jsme nějaké střídání, protože jsme v závěru chtěli ještě oživit útočnou fázi. Rozhodovali jsme se mezi Martinem Voráčkem a Filipem Blažkem. Filip dostal důvěru z toho důvodu, že má v současné době víc natrénováno. Jeví se jako perspektivní útočník. Dostal šanci a musím říct, že ji zúročil parádně.“

Následující domácí zápasy:
Středa 9. 5. od 17 hodin: FC Písek - FK Králův Dvůr
Sobota 12. 5. od 10.15 hodin: FC Písek - TJ Jiskra Ústí nad Orlicí

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle