Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Filip Řezáč: Myslel jsem si, že budou alespoň víc bojovat

 
neděle, 6. května 2018, 23:52

Jak je důležité míti Filipa, ukázali v sobotním derby s Čížovou písečtí fotbalisté, za které se prosazovali pouze střelci s tímto křestním jménem. O dva úvodní a rozhodující zásahy se postaral útočník s desítkou na zádech Filip Řezáč, který očekávané střetnutí po jeho konci krátce zhodnotil.

Již v týdnu před zápasem hovořil trenér Rostislav Grossmann o tom, že se jeho tým bude muset vyrovnat se zataženou obranou soupeře, na kterou bude třeba něco vymyslet. „Počítali jsme, že budeme hrát do plných, což se potvrdilo. Čížová byla zatažená. Myslel jsem si, že budou alespoň víc bojovat, že to od nich bude tvrdší. Čekal jsem od soupeře víc, ale jsem rád, že jsme vyhráli," podělil se o své dojmy dvougólový střelec.

Na začátku první půle si Čížovští dokázali vytvořit zajímavé situace a klidně mohli jít do vedení, jenže postupem času se ze hřiště vytráceli. „Když jsme dali první a před poločasem pak ještě druhý gól, tak se na to podle mě vykašlali, úplně odpadli a jenom ten zápas dohráli," glosoval snahu soupeře Filip Řezáč. A jak jeho góly padly? „Při prvním gólu to dával Beny (Tomáš Benetka) na první tyč a nějak jsem to tam gólmanovi prostrčil mezi nohama. U druhé branky mi šel Helďák (Martin Held) do tandemu a vrátil mi to už do prázdné branky," popisuje.

Žlutomodré hned ve středu čeká domácí duel proti Královu Dvoru a areál u Otavy nebudou muset opustit ani v sobotu, kdy přivítají Ústí nad Orlicí. Jak a s čím do následujících zápasů Písečtí půjdou? „Úplně stejně jako teď, chceme vyhrát. Nic jiného doma nebereme," uzavřel odhodlaně Filip Řezáč.

Následující domácí zápasy:
Středa 9. 5. od 17 hodin: FC Písek - FK Králův Dvůr
Sobota 12. 5. od 10.15 hodin: FC Písek - TJ Jiskra Ústí nad Orlicí

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle