Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Střelecký prapor Jiskry držel Karel Holzepl. Teď udělíme Rudolfovu první jarní porážku, říká odvážně

 
pátek, 4. května 2018, 11:10

Bývalý útočník Sparty Praha a trenér Třeboně Zdeněk Procházka teď může chválit ofenzivu a hlavně produktivitu hráčů Jiskry. Střelecky se chytil Karel Holzepl (24), který v minulém kole proti Oseku zaznamenal ve druhém poločase čistý hattrick. Už předtím potrápil dvěma góly Milevsko, takže i proto byl bývalý hráč Hluboké redakcí zvolen Mužem kola.

V posledních utkáních se Třeboň střelecky zmátožila. Copak se to s vámi stalo? Že by vás probudila nečekaná domácí porážka od sezimoústeckého Sokola?
V posledních dvou utkání jsme nastříleli deset branek a byly to z naší strany velice vydařené zápasy. Bohužel ke konci zápasu jsme obdrželi tři zbytečné branky. Změnilo se hlavně to, že se nám velice zlepšila střelecká produktivita. Od začátku sezóny se potýkáme se špatnou koncovkou a vstřelili jsme hrozně málo branek, ale v posledních utkání jsme se konečně prosadili. Zápas se Sezimovým Ústím, byl pro nás velkým zklamáním, protože ke konci zápasu jsme neproměnili gólové šance, po kterých jsme mohli zápas vyhrát a odvést si tři body.

Vaši zlepšenou náladu odneslo nejdřív Milevsko a naposledy i Osek. Který z těch dvou zápasů byl pro vás těžší? Oba jste vyprovodili s pětigólovým výpraskem.
Oba zápasy byly pro nás velmi těžké, jak zápas doma s Milevskem tak i zápas v Oseku. Ale určitě pro nás byl těžší zápas v Oseku, protože jsme museli potvrdit formu z domácího utkání, a všem ukázat, že vstřelených pět branek a jednoznačná domácí výhra nebyla žádná náhoda. Právě v Oseku to není nikdy jednoduché, ať už je to kvůli agresivnímu stylu domácích, nebo specifickému prostředí. V obou zápasech jsme soupeře vyprovodili pěti góly a musíme v těchto výkonech pokračovat nadále.

Nebo pomohl vašemu vzkříšení návrat uzdraveného Průchy? Vepředu vám to zřejmě ladí, vaše úderné duo už budí obavy.
Návrat Martina Průchy je důležitý, protože hrajeme společně v útoku a vzájemně se doplňujeme. S Průchyčem nám to v útoku ladí a rozumíme si.  Jsem rád, že naše úderné duo ostatním budí obavy, protože ty mají právem. Z deseti branek, které jsme v posledních dvou zápasech nastříleli, jsme se o osm postarali my dva. Martin vstřelil tři branky a já pět.

Zkuste si vzpomenout na vaše zásahy. Ten čistý hattrick během dvaceti minut za vzpomínky určitě stojí.
Velmi rád si vzpomenu na vstřelení čistého hattricku, protože tohle se nestává každý den. První branku jsem vstřelil v 66. minutě z přímého kopu. Utaženou technickou střelou jsem poslal míč na zadní tyč. Druhou branku jsem vstřelil v 72. minutě po rychlém brejku po pravé straně. To stoper podběhl míč, využil jsem jeho zaváhání a prostřelil jsem brankáře. Třetí branku jsem vstřelil v 87. minutě z penalty. Tu jsem zahrával na vzdálenější tyč, a tím jsem zkompletoval čistý hattrick.

Když už budete u vzpomínek, otevřete, prosím, i váš deníček a připomeňte si vaše předešlé štace. Všude si vás asi cenili kvůli střeleckým schopnostem. Nebo jste dostal šanci uplatnit i jiné vlastnosti?
S fotbalem jsem začínal v SKP (Sportovní klub policie). Po SKP jsem hrál za Borek a Nemanice. Dále jsem nastupoval za Hlubokou nad Vltavou, kde jsem prožil krásné chvíle. Poté jsem přestoupil do Třeboně, za kterou hraju už třetím rokem. Za sebe můžu říci, že ve všech týmech, za které jsem hrál, si mě cenili kvůli střeleckým schopnostem a hlavně využívali mé rychlosti.

Post útočníka vám asi sedí nejvíc. Souhlas?
Ano, s tím souhlasím. Vyzkoušel jsem si různé posty, například krajního záložníka nebo středního záložníka, ale útok mi sedí ze všech postů nejlépe.

Třeboň vystřídala doma několik termínů zápasů, musíte se přizpůsobit i soupeřům v jejich hájemství. Jaký čas vám vyhovuje nejvíc a který byste nejraději změnil, pokud by to šlo?
V Třeboni se vyzkoušely různé termíny domácích zápasů, ale bohužel to není tak jednoduché, a musíme se přizpůsobit i soupeřům. Pokud by to šlo změnit, mně osobně by nejvíce vyhovovala domácí utkání, která by se hrály v pátek večer. A můžu říci, že s tím souhlasí i kluci z týmu.

V neděli dopoledne přivítáte diplomaty Rudolfova v čele s velvyslancem Pouzarem.  Uzavřete s nimi mírovou smlouvu nebo bude vyjednávání komplikovanější a jako vítěz odejde jenom jeden z vás?
Zápas s Rudolfovem bude velice těžký, protože ten na jaře ještě neprohrál. Pouzar je dobrý fotbalista, ale je to jenom jeden hráč. Když si ho pohlídáme, budeme hrát tvrdě, důsledně a disciplinovaně, tak zvítězíme. Proti Rudolfovu umíme hrát, z posledních utkání jsme vyšli vítězně. Máme výhodu domácího prostředí, musíme navázat na naše výkony z posledních dvou utkání a udělíme Rudolfovu první jarní porážku. V domácím zápase zvítězíme, tři body zůstanou doma v Třeboni a Rudolfov odjede s prázdnou.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama