Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sobotní dopoledne okoření pikantní derby. Patronem bude Milan Fukal

 
čtvrtek, 3. května 2018, 06:26

Zápas, ve kterém nehraje roli tabulkové postavení. Utkání, před kterým se nedbá na bolístky. Duel, do kterého půjdou všichni aktéři naplno. To vše a ještě mnohem více slibuje třetiligové derby okresních rivalů FC Písek a TJ Sokol Čížová, jež bude rozehráno v sobotu 5. května v 10.15 hodin.

Čížovští, kteří budou u Otavy plnit roli hostujícího celku, jsou v tabulce Fortuna ČFL na předposledním místě a smiřují se se sestupem zpět do divizní soutěže. Propast, jež je dělí od reálné záchrany, je obrovská. Tým, který na podzim musel domácí zápasy hrát ve strakonickém azylu, získal v první polovině soutěže pouhých deset bodů, o dva však obral právě Písek.

Ideální nebyla ani zimní příprava, která se odrazila i na vstupu do jarní části soutěže. Čížová, která už může využívat pro mistrovské zápasy domácí hřiště, v březnových kláních vstřelila jen jednu branku, deset jich inkasovala a své bodové konto neobohatila. Trenérskou pozici na konci března opustil Aleš Jindra a jeho povinnosti zatím do konce sezony převzal, pod záštitou trenérské licence Zdeňka Staroby, stále aktivní hráč Petr Janda.

Aby toho nebylo málo, Čížovští se ve stejnou dobu museli vyrovnat také s odchodem brankářské jedničky Jana Satrapy do druholigového Táborska. V dubnu se ale tým začal výsledkově zvedat, uhrál dvě remízy, vyhrál jeden penaltový rozstřel a hlavně přestal prohrávat rozdílem třídy. Kdyby svěřenci Petra Jandy dokázali proměňovat vyložené příležitosti, mohlo být v táboře nadcházejícího soupeře píseckého FC o něco veseleji.

Nyní je však na programu derby, které veškeré předpoklady, statistiky a předzápasové rozbory maže. Důkazem může být podzimní střetnutí obou soupeřů, které udělalo větší radost příznivcům Čížové. Ti viděli výhru svých oblíbenců 2:1 po penaltách.

Žlutomodří se z podzimního rozpačitého vystoupení poučili a v sobotu půjdou pro tři body. Přijďte je podpořit a užít si fotbalové odpoledne s atraktivním derby a množstvím atrakcí pro celou rodinu.

Patronem derby v Písku bude Milan Fukal

Vzácnou návštěvu přivítáme v sobotu 5. května v areálu FC Písek, kam u příležitosti atraktivního duelu Fortuna ČFL zavítá bývalý fotbalový obránce a český reprezentant Milan Fukal.

Dvojnásobný mistr republiky s pražskou Spartou, účastník zápasu o třetí místo na Konfederačním poháru 1997, turnaje EURO 2000, Poháru UEFA v dresu Jablonce či člen bundesligových kádrů týmů Borussie Mönchengladbach a HSV Hamburk a současný místopředseda Hráčské fotbalové unie bude mít v Písku čestné povinnosti. Společně s Jaroslavem Ptáčkem obstarají slavnostní výkop a Milan Fukal bude i u předávání prestižní Ceny JUDr. Václava Jíry právě již zmíněnému Jaroslavu Ptáčkovi.

Přijďte se bavit fotbalem.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle