Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnovští si s chutí zastříleli, ale hradecké béčko dlouho vzdorovalo

 
středa, 2. května 2018, 12:20

Domácí fotbalisté potřebovali po dvou porážkách pro udržení se v horní polovině tabulky opět naplno bodovat, což se jim nakonec s posledním celkem tabulky podařilo, ale hosté, i když přijeli pouze s dvanácti hráči, hráli dlouho vyrovnanou partii a Chýnovští rozhodli o svém vysokém vítězství až v poslední čtvrthodince, kdy již hradeckým evidentně došly síly.

Úvod zápasu vyšel lépe hostům a hned ve 2.min. se ujali vedení, když centr Králíčka nešťastně tečoval domácí Král a míč zaplul ke vzdálenější tyči Průšovy branky (0:1). Na vyrovnání však domácí dlouho nečekali, neboť již v 5.min. po přiklepnutí Krále, pohotově skóroval Prášek, který se po zranění vrátil do sestavy (1:1). A již v 11.min. domácí dokázali výsledek otočit, kdy se dorážkou prosadil po rohovém kopu Práška Zítek (2:1). To však ještě nebylo všechno, neboť hned o minutu později unikl Král a po jeho nezištné přihrávce upravil Štiller na 3:1.

Poté se však začali čím dál více prosazovat hosté, dirigovaní hrajícím trenérem Janem Benešem, který sice malý postavou, ale výborný výkonem rozdával svým spoluhráčům nádherné průnikové přihrávky, ze kterých však jeho spoluhráči zahazovali ještě do skončení prvního poločasu jednu vyloženou šanci za druhou (2x M. Votava a M. Rakušan) a nebo je vychytal skvělý Průša v brance domácích. Domácí diváci se nestačili na tribuně divit, do jakých jasných gólovek se hosté dostávali, neboť několikrát se hostující hráči ocitli úplně sami před domácím gólmanem… Chýnovští tak mohli být rádi, že se výsledek 3:1 do poločasu již nezměnil.

Druhých 45 minut začalo nebezpečnou střelou Práška ve 47.min., která se však mezi tyče Cettlovy branky nevešla, v 50.min. však již byl Prášek na správném místě, kdy ho našel ideální centr Krále od brankové čáry a domácí střelec hlavičkoval do prázdné branky (4:1). V 55.min. měl Prášek na noze svůj třetí gól, ale Cettl jej tentokrát skvěle vychytal. Hosté však i nadále často hrozili z rychlých protiútoků a v 58.min. Beneš (kdo jiný…), ideálně našel svým centrem Králíčka a ten ranou z voleje snížil na 4:2. A to mohlo být pro domácí v 68.min. ještě hůře, neboť střelec druhé branky J. Hradce Králíček obešel po další nádherné přihrávce od Beneše i Průšu, ale tentokrát nezamířil přesně…

Pak se však dostali do hry opět i domácí fotbalisté a od 78. do 86.min. nastříleli již nestíhajícím a unaveným hostům další čtyři pěkné branky. V 78.min. Král, ač v pokutovém území faulovaný, dokázal ještě vystřelit a zvýšit střelou, která se otřela o pravou tyč Cettlovy branky na 5:1, v 80.min. zužitkoval Štiller další krásný centr Krále a upravil skóre na 6:2, v 83.min. J. Hruška po již páté asistenci Krále zvýšil 7:2 a v 86.min. zkompletoval pohotovou dorážkou s chutí hrající Prášek svůj hattrick a završil skóre na konečných 8:2.

Hodnocení zastupujícího trenéra FC Chýnov Jana Petrů: „Do 20. minuty jsme byli lepším celkem, vstřelili jsme tři branky, i když jsme jednu obdrželi, ale pak až do 70. minuty zápasu jsme nehráli dobře. Hosté s převážně mladými hráči, dirigovaní výborně hrajícím Benešem, naopak předváděli rychlý kombinační fotbal s kolmými přihrávkami za naši obranu, kdy nás několikrát podržel brankář J. Průša. Až když soupeř odešel fyzicky, tak se nám podařilo dát v závěru další čtyři branky. Musím sportovně přiznat, že výsledek neodpovídá průběhu hry a je pro hosty více než krutý. Naší hře pomohl po zranění návrat do hry útočníka J. Práška a za zmínku ještě určitě stojí i pět asistencí na gól D. Krále.“

V příštím kole zajíždí chýnovský celek v neděli 6. května k atraktivnímu utkání na hřiště třetího celku tabulky mužstva Sokola Bernartice. Začátek zápasu je v 17.00 hodin.


FC Chýnov - FK J. Hradec B 8:2 (3:1)

Branky: 5., 50. a 86. Prášek, 13. a 80. Štiller, 11. Zítek, 78. D. Král, 83. Jan Hruška – 2. D. Král (vlastní), 58. Králíček. Rozhodčí: Toucha - Brych, Landík. Bez karet. Rohy: 9:5. Diváků: 120.

Chýnov: Průša – Zítek, Doubrava, Petrů, Sl. Mareš – Štiller, Hladík, (69. J. Hruška), F. Zadražil, (46. Václ. Hruška), Vl. Hruška, (82. P. Mareš) – Král, Prášek, (88. L. Havlík). Zastupující trenér J. Petrů st., (trenér P. Holota v zahraničí).

J. Hradec B: Cettl – Chyška, Šmíd, Tajml, Valek – M. Votava, Beneš, Nováček, Madar, (62. Koranda) – Králíček, Rakušan. Hrající trenér J. Beneš.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer