Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lažiště přišlo kvůli protržené síti o gól, výhru s Dřítní to neovlivnilo

 
úterý, 1. května 2018, 22:13

V 19. kole I. B třídy, sk. B, nastoupil vedoucí FK Lažiště proti zachraňující se Dřítni bez tří hráčů základní sestavy (Vávra, Albert, Makoš). I tak byl favoritem a případným vítězstvím by se dostal do sedmibodového trháku, jelikož Sousedovice doma prohrály se Čkyní.

Domácí tým začal aktivně a přitlačil hosty na vlastní polovinu, kde se hrálo prakticky prvních dvacet minut. Hned v úvodu vyzkoušel pozornost Lébla Hrbek. Ten jeho střelu vyrazil na roh, aby se z následného rohu znovu zapotil při hlavičce Bízka. V 11. minutě se uvolnil Sedláček, pádil ze strany sám na brankáře, ale ten jeho záměr vystihl a pokus o blafák zneškodnil.

O pět minut později už tentýž hráč uspěl. Vysoký centr do šestnáctky netrefil ideálně Švejda, balon se dostal k Sedláčkovi, který byl při kličce faulován a z následného trestného kopu z 18 metrů trefil přesně levý dolní roh dříteňské branky. O minutu později pláchl po levé straně Vokatý a křižnou střelou trefil pravou tyč. Odražený míč si našel Linhart, ale před dobře vyběhnutým Léblem již nedokázal zakončit. Za další minutu se protlačil do vápna Holub, zakončil, ale jeho střelu stačila hostující obrana srazit na roh. Po této příležitosti domácí tlak otupil a zbytek poločasu se odehrál převážně ve středu pole.

Za zmínku stojí ještě střela Volmuta po přihrávce Linharta, kterou vyslal ve 29. minutě vedle levé tyče a jediná vážnější akce hostů, kdy se ve 39. minutě uvolnil Milan Kovařík a střelou z 20 metrů donutil Tesaře se poroučet k zemi. Ten na míč sice nedosáhl, ale nebylo to potřeba, neboť míč skončil několik centimetrů vedle jeho levé tyče. Poločas tak skončil pro hosty lichotivým výsledkem 1:0.

Do druhého poločasu vstoupili aktivněji opět domácí. V 52. minutě si Volmut nejdříve narazil s Vokatým, následně s Hrbkem, aby se ocitl sám před Léblem. Míč uklidil k pravé tyči, ale k překvapení všech skončil za brankou. Míč prošel jednoznačně skrz síť, tak byla branka uznána správně. Následně se dvě minuty nehrálo, protože musela být síť opravena. To nikdo netušil, že „unavený“ materiál nevydrží ještě jednou, byť na jiném místě.

Napodruhé už neplatil

Další šance domácích přišla v 56. minutě. Bednár našel přesně hlavu Hrbka, ale ten minul. O dvě minuty později mohl Hrbek složit reparát. Tentokrát ho z levé strany našel Sedláček, ale ani z této šance neskóroval. Hlavou netrefil míč ideálně a ten skončil vedle. V 60. minutě už udeřilo. Dlouhý míč si ideálně zpracoval do pohybu Hrbek, přistrčil ho Vokatému, který vysunul za obranu Linharta a ten po ideálním zpracování prostřelil bezmocného Lébla.

V 62. minutě měli hosté možnost zahrávat trestný kop z 20 metrů. K míči se postavil kapitán Pojer a technickou střelou poslal míč těsně nad pravou šibenici. Poté se hra rozkouskovala střídáním na obou stranách. Až poslední čtvrthodinka přinesla další branky. Oba týmy již výrazně polevily a obrany nebyly již tak důsledné. Nejprve v 76. minutě si narazil Volmut se Sedláčkem a tvrdou ranou z úhlu pod břevno prostřelil Lébla. Ale míč si opět našel cestu skrz nekvalitní síť a znovu tam udělal díru. Tentokrát sudí Pravda jasný gól neuznal. To už byl jasný signál pro domácí pořadatele, že musí do příštího domácího utkání sítě vyměnit.

Hned poté zahrozili hosté. Na centr Klimeše naběhl T. Kovařík, ale z dobré pozice hlavou minul. Za dvě minuty se situace opakovala s tím rozdílem, že se tentokrát již Pfeffer nemýlil a prostřelil Tesaře. Domácí odpověděli vzápětí. Brzobohatý vysunul Vokatého a ten zkušeně obstřelil Lébla a zase domácí na chvíli uklidnil. Bezstarostný fotbal ale pokračoval. V 83. minutě odcentroval z pravé strany T. Kovařík, Bednár na centr nedosáhl a na zadní tyči v pohodě zakončil zkušený Klimeš, aby uzavřel skóre na 4:2. V 89. minutě mohl ještě po pasu Klimeše snížit Pfeffer, ale neproměnil. Poté rozhodčí utkání s divokým závěrem ukončil.

Domácí vyhráli zaslouženě, byť hosté nepředvedli úplně špatný výkon. Pokud by takto pokračovali, nebudou mít se záchranou problém. Slušně jim zahrála osa Strapáč, Milan Kovařík, Klimeš. A i brankář Lébl chytil minimálně další dvě až tři branky. U domácích vyčnívali v defenzivě stopeři Bízek a Macek. O ofenzivu se starala zejména záložní trojice Volmut, Vokatý, Sedláček. Nyní musí Lažišťští potvrdit trhák ve Volyni, což nebude vůbec jednoduché. Dříteňští hostí Netolice a již by potřebovali bodovat, aby se odtrhli od sestupového pásma.


FK Lažiště – TJ Dříteň 4:2 (1:0)

Branky: 16. Sedláček, 52. Volmut, 60. Linhart, 81. Vokatý – 79. Pfeffer, 82. Klimeš. Rozhodčí: Pravda – Trkovský, Háša. ŽK: 0:1 (Milan Kovařík). Diváků: 40

Lažiště: Tesař – Bednár, Bízek, Macek, Holub – Vokatý (82. Mocek), Turek, Volmut, Sedláček – Hrbek (71. Ostadál), Linhart (61. Brzobohatý).

Dříteň: Lébl – Werner, Strapáč, Vanda, Švejda (46. Pfeffer) – Vo Son, Milan Kovařík (62. Šíma, 71. Hošek), Pojer (75. Koudelka), Moudrý (62. Marek Kovařík) – Klimeš, Tomáš Kovařík.

Napsal(a) Pavel Hodina | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama