Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Nedělní derby v podzámčí okořenily tři penalty, Milevsko trápil brankář Sedloň

 
neděle, 29. dubna 2018, 20:34

Na jaře neporažená Hluboká prahla po odvetě za podzimní porážku 1:3 s Olešníkem. Sousedské derby letitých rivalů bylo zároveň soubojem o třetí příčku. Oba celky se střídaly ve vedení, v poslední minutě Olešník vyrovnal a uhájil medailové umístění. Milevsko se chtělo rehabilitovat za výbuch v Třeboni a nebýt výtečných zákroků sezimoústeckého brankáře Sedloně mohlo porazit nováčka daleko vyšším rozdílem.

Nedělní výsledky 23. kola KP


TJ Hluboká nad Vltavou – FK Olešník 2:2 (0:1)

Branky: 51. a 65. Hájek (oba z pen.) – 35. Heller, 90. Dudek (pen.). Rozhodčí: Vican - Lovětínský, Reisner. Delegát: Urban. ŽK: 4:3 (Hájek, Stráský, Antoš, Rubick – Šíma, Nýdl, Dudek). Diváků: 150.

Hluboká: Brůha – Říha, Turek, Legdan, Čermín – Rubick, Němec (1. Adam), Stráský, Křiváček (71. Štabrňák) – Antoš, Hájek. Trenér František Cipro.

Olešník: J. Studnička – Nýdl, Kalášek, M. Studnička (86. Tressl), Vařák – Šíma, Rožboud, Heller, Dráb – Tomek (55. Votava), Dudek. Trenér Ladislav Táborský.

Nejlepší hráči: Legdan, Antoš – celý tým, Rožboud, Dudek

To nejzajímavější z derby mezi Hlubokou a Olešníkem se odehrálo z penaltového puntíku. Rozhodčí Vican nařídil během zápasu celkem tři pokutové kopy, domácí Pavel Hájek ani olešnický forvard Lukáš Dudek při nich nezaváhali.

Než ale přišly na řadu dovednostní soutěže, dal Olešník gól ze hry a šel do vedení. Lukáš Dudek rozehrál v 35. minutě přímý volný kop, který brankáři Brůhovi vypadl a Dominik Heller dorážkou rozradostnil hosty - 0:1. Vyrovnaná první půle další branky nepřinesla.

Pak následovaly dva momenty před gólmanem hostů Janem Studničkou. Nejprve v 51. minutě si aktivní Antoš vykoledoval faul a Pavel Hájek srovnal na 1:1 a následně v 65. minutě zahrál po rohovém kopu rukou ve vápně jeden z hráčů Olešníka a Hájek opět z penalty nezaváhal – 2:1. „Ve druhém poločase se naši zlepšili. Dokázali si strčit míč. Ze zvýšené aktivity pramenily ty penalty,“ glosoval dění na hřišti vedoucí Hluboké František Šůna.

Když už to vypadalo, že Hluboká urve v souboji dvou sousedních obcí všechny body, kopnul v 90. minutě Čermín ve velkém čtverci Šímu a srovnání na 2:2 zařídil z penalty Lukáš Dudek, bývalý hráč Hluboké.

„V prvním poločase jsme byli častěji na míči a šli jsme po chybě brankáře do vedení. Domácí vyrovnali po sporné první penaltě a vrátili se do hry. Pak zahrál rukou na centrovaný míč Šíma a Hluboká se ujala vedení. V závěru jsme hráli na tři útočníky a po faulu na Šímu vyrovnali z penalty. Byl to zápas dvou rozdílných poločasů a za předvedený výkon bych pochválil celý náš tým,“ hodnotil derby olešnický asistent Roman Chlumecký.


FC ZVVZ Milevsko – Sokol Sezimovo Ústí 2:1 (2:0)

Branky: 7. Petr Dvořák, 45. Komárek – 75. A. Kutner. Rozhodčí: Macko - Krčín, Kroutl. Delegát: Brož. ŽK: 2:3 (Komárek, Vakoč - Vilímek, Sazma, Nikl). Diváků: 120.

Milevsko: Pavel Dvořák – Vilímek, Vakoč (85. Paták), Petr, Málek – Sedlák (88. Svojše), Marvan, Komárek, Barda (74. Pav. Novotný) – Koutník – Petr Dvořák. Trenér Miroslav Strnad.

S. Ústí: Sedloň – Vilímek, Sazma, Podroužek – Hoffmann (71. Doubek), A. Kutner, Bartáček, Šmíd, Mrúz – Nikl (56. Hladík), Irsa (77. P. Kutner). Trenér Matěj Pěknice.

Nejlepší hráči: Komárek – Sedloň, Sazma, Šmíd

Domácí začali velice zhurta. Už v 7. minutě se špatně domluvili gólman a stoper hostů a Petr Dvořák toho dokonale využil – 1:0. Inkasovaný gól silně otřásla psychikou hostů, kteří zcela vyklidili pole a nestačili odolávat atakům Milevska.

Prakticky jediným hráčem s chladnou hlavou zůstal brankář Sedloň, který zneškodnil několik dalších tutovek vzduchotechniků.  Zuby si na něm vylámali při samostatných nábězích Sedlák, Komárek či Barda. Nakonec ani on neodolal a před odchodem do šatny jej hlavičkou po rohu překonal Josef Komárek – 2:0.

Sedloň byl ústřední postavou i ve druhém dějství. A tentokrát svoji branku zamkl úplně. Otevřít ji nedokázali znovu Sedlák, Koutník ani střídající Paták. Sokolové se pomalu vzpamatovali a hra se nejenom vyrovnala, ale domácím se přestalo dařit. To pomohlo hostům získat optickou převahu a byli častěji na míči. Svoji snahu o vstřelení kontaktního gólu korunoval čtvrt hodiny před koncem střetnutí nádhernou střelou ze třiceti metrů Aleš Kutner – 2:1. Na přesně zamířený projektil Pavel Dvořák neměl šanci dosáhnout. Zbytek duelu se konal za převahy hostů, kteří už na bod nedosáhli.

Vzduchotechnici odčinili vysokou porážku z Třeboně. „Rychlý gól nám hodně pomohl a první poločas byl úplně náš. Hosté vůbec nestíhali. Škoda, že jsme toho nedokázali využít k výraznějšímu náskoku. Druhá půle už tak jednoznačná nebyla, i když tak první půlhodina byla spíš naše. Ale hosté už byli daleko nebezpečnější a museli jsme si víc hlídat jejich ofenzivu. I tak jsme ji jednou neuhlídali, i když ten gól byl parádní. No a pak jsme se báli o výsledek až do konce,“ uvedl trenér vítězů Miroslav Strnad.

„Na první poločas musíme hodně rychle zapomenout i kvůli rychlému gólu. Jako bysme na hřišti ani nebyli. Ze strany domácích to byla hra kočky s myší. Naštěstí nás podržel gólman, jinak by to bylo hodně špatné. Bohužel jsme pak inkasovali i do šatny, další těžká rána. Ale po pauze už jsme se přece jenom zlepšili a možná jsme byli opticky i lepší. Bod bych uvítal, ale to by asi bylo pro domácí kruté. Těch šancí měli hodně,“ uznal sezimoústecký kouč Matěj Pěknice.


Napsal(a) Martin Wipplinger, Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Petr Vlasák