Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. třídy: Blatná se nese na vítězné vlně, Ledenice dobyly Novou Ves

 
neděle, 29. dubna 2018, 20:42, aktualizováno 29. dubna 2018, 1:07

AKTUALIZOVÁNO - V A třídě zůstává bez ztráty kytičky pouze Blatná. Vyhrála i na horké vacovské půdě a zase se o kus přiblížila vedoucí dvojici Týn – Bavorovice, která doma pouze remizovala. Ve skupině B znovu venku prohrály Bernartice, to konkurenti Lom a Čtyři Dvory s týmy z chvostu nezaváhali. V B třídě nečekaně klopýtly na domácím hřišti N. Ves a Sousedovice. Lišovský lídr prodloužil šňůru neporazitelnosti na úctyhodných 16 zápasů!

Bavorovice a Týn doma ztratily

V I. A třídě sk. A Bavorovice doma remizovaly s Juniorem Strakonice, ale jejich bodová ztráta na vedoucí Týn se nerozrostla, neboť lídr tabulky také pouze remizoval v domácím prostředí s Prachaticemi. Tatran podržel svými zákroky brankář Hopfinger. Na jaře výborná Blatná (neztratila ještě ani bod) se na čelo tabulky mocně tlačí a na lídra tabulky má po výhře ve Vacově pouze dvoubodovou ztrátu. V příštím utkání hostí ve šlágru kola Týn. Českobudějovická Slavia získala povinné body s předposledním Sedlecem zásluhou jediného úspěšného gólu po standardce na konci prvního poločasu. Všechny body na hřišti soupeře získaly i Vodňany, pohárový finalista, s trápící se suchovrbenskou Lokomotivou, když jediný gól padl již na úplném začátku zápasu. Velešín prohrál doma s Vimperkem a je přikován na dno tabulky se sedmibodovou ztrátou na předposlední Sedlec. Venku překvapila Planá vysokým vítězstvím ve Větřní, o němž rozhodla čtyřmi zásahy v první půli.

Hrdějovice stále bez bodu

Ve skupině B na jaře v dobré formě a pohodě hrající Čtyři Dvory deklasovaly Hrdějovice šesti příděly a na pár hodin se dostaly na čelo tabulky. Lom vyhrál na hřišti zachraňujícího se Meteoru Tábor a v podvečer se opět vrátil na čelo tabulky s dvoubodovým náskokem před svým na jaře asi největším soupeřem. Bernartice na soupeřově trávníku ve Veselí nad Lužnicí podruhé za sebou o branku prohrály a již ztrácejí v tabulce na lídra čtyři body. Nečekala se vysoká porážka na jaře dobře hrající milevské rezervy na Dobré Vodě, která však patří k trojici nejvíce bodujících mužstev v jarní části. Chýnov vyprovodil rezervu J. Hradce osmi góly a dostal se na čtvrté místo v tabulce a v nastřílených gólech se dostal na druhé místo za vedoucí Lom. Střelecky se zaskvěl Jaroslav Prášek, autor tří branek. Nemanice už bez odvolaného trenéra Koláčka doma remizovaly s Planou nad Lužnící a udržují si klidný střed tabulky. Vysokou výhrou, po poněkud nepodařeném a bezbrankovém průběhu utkání v domácím prostředí v minulém kole s čekanickým Meteorem, překvapily Trhové Sviny v Ševětíně a to jasným čtyřbrankovým rozdílem, přitom ještě promarnily hodně brankových šancí. Rodí se do příští sezony kandidát postupu?

Nová Ves narazila s Ledenicemi

V I. B třídě skupině A překvapivě ztratila Nová Ves v domácím prostředí všechny body v derby s Ledenicemi, které se díky tomuto vítězství vyhouply již na pátou příčku tabulky. Klikov si po remíze v Boršově udržel v tabulce svou pozici. Na třetí místo se již vyšplhala Kaplice, na jaře po dalším vítězství tentokráte v Kamenném Újezdě (v pěti jarních zápasech zaznamenala již úctyhodných 25 gólů). Střelecky se zaskvěl opět Marek Urazil třemi trefami. Suchdol nad Lužnicí pouze remizoval s Olešnicí a drží čtvrté místo. Pro Olešnici je bod z venkovního trávníku také dobrým ziskem v boji o odpoutání se ode dna tabulky. Roudenská rezerva přidělila posledním Chvalšinám „sedmičku“ a přeskočila v tabulce dvě mužstva před sebou. Drží tím solidní šesté místo. Z prvního jarního vítězství a vlastně prvních bodů vůbec se mohla radovat Nová Ves-Brloh, která jím srovnala krok s ohroženými mužstvy před sebou. V boji o záchranu si polepšila Zlatá Koruna po domácím těsném vítězství nad Frymburkem.

Lažiště jde do trháku

Ve skupině B zvítězilo Lažiště nad Dřítní a odskočilo na čele již o sedm bodů svému pronásledovateli ze Soudsedovic, který ztratil doma všechny body se Čkyní. Ta si díky tomuto vítězství udržuje minimální bodový odstup od svého soupeře. Bezbrankově remizovaly Strunkovice v Cehnicích a oba tito soupeři si udržují klidný střed tabulky. Poněkud překvapivě prohrály doma i Lhenice s Volyní. Netolice deklasovaly šesti brankami Chelčice, když David Reindl zaznamenal tři góly, a nadále zůstávají v klidném středu tabulky. Rezerva Vacova vyprovodila ze svého hřiště souseda v tabulce poslední Zdíkov bůrem a přiblížila se těsně ke svým sokům na konci tabulky. Jeden z pěti gólů vsítil populární zpěvák a kapitán týmu Vojtěch Dyk.

První porážka Hradiště

Ve skupině C si lídr tabulky Semice ziskem nad na jaře dobře hrajícím Kovářovem zvětšil odstup na druhou Sedlici, která doma pouze remizovala bez gólů s Mirovicemi, na pět bodů. Putim si výhrou v Bělčicích udržuje třetí příčku. Dvanáct kol v řadě nepoznalo hořkost porážky Hradiště. Skvělou šňůru utnuly v nedělní dohrávce Chyšky, když nepříznivý stav v první půli otočily výsledek v průběhu čtyř minut. Božetice potvrdily střeleckou formu z minulého kola a zatížily konto soupeře na jeho trávníku čtyřmi góly. Kluky v domácím prostředí vyhrály nad rezervou Oseka a v tabulce se dostaly před ně. Domácí prohry Bělčic a Kestřan poněkud zkomplikovaly jejich boj o záchranu. Podolí II po prohře v Sepekově, kdy padlo sedm branek (tři domácí čtyř zaznamenal jejich kapitán Martin Tupý), má na konci již tříbodovou ztrátu, avšak při vyrovnanosti posledních trojice to nemusí být rozhodující.

Luxusní náskok Lišova

Ve skupině D lídr tabulky Lišov vyhrál doma sedmibrankovým rozdílem s Jistebnicí díky pěti po sobě zaznamenaným trefám Petra Kandla (mj. čistý hattrick stihl už v první půli) a udržuje si patnácti bodový náskok před Lomnicí nad Lužnicí a úctyhodnou 16 zápasovou neporazitelnost v soutěži! Lomnice nad Lužnicí si veze všechny body z Dolního Bukovska. Chotoviny porazily doma těsně Mladou Vožici a dostaly se v tabulce před ní na čtvrté místo. Slavonice porazily Kardašovu Řečici, když utkání vlastně rozhodl Robert Peschel dvěma slepenými góly v průběhu dvou minut. Nová Bystřice doma remizovala s třetími Třeběticemi a udržuje se ve středu tabulky. Řepeč-Opařany doma sice ztratila dva body, avšak dotáhla se bodově na Dolní Bukovsko, které drží deváté místo výsledkové tabulky. Malšice se po vítězství v Ratibořských Horách odpoutaly z posledního místa tabulky a to přenechaly Jistebnici a potažmo vlastně se stejným bodovým ziskem i Ratibořským.


VÝSLEDKY 19. KOLA I. A TŘÍDY


SKUPINA A

FC Mariner Bavorovice – FK Junior Strakonice 0:0
Rozhodčí: Ťupa – J. Novotný, Šťastný. ŽK: 0:1 (P. Cibulka). Diváků: 100.

TJ Lokomotiva Č. Budějovice – FK Vodňany 0:1 (0:1)
Branka: 2. Kinkor.
Rozhodčí: Lepič – R. Mráz, Šíma. ŽK: 4:3 (Čapek, Kamiš, Bláha, Roden – Kunc, Malík, Rauscher).

SK Větřní – SK Planá 2:4 (1:4)
Branky: 20. Sivák, 47. Podskalský – 6. a 44. Kitzler, 23. Carda, 38. Balogh.
Rozhodčí: Kříž st. – Kříž ml., Bumba. ŽK: 1:1 (Rada – Kitzler). Diváků: 150.

SK Vacov – TJ Blatná 1:3 (1:1)
Branky: 41. R. Mach – 38. a 57. Peleška, 86. L. Král (vlastní).
Rozhodčí: Tůma – Písek, Ovčáček. ŽK: 4:2 (Jar. Červenka, R. Mach, Jírovec, M. Mls – Sýkora, Kr. Šejvar). Diváků: 100.

FC Velešín – TJ Šumavan Vimperk 1:3 (0:3)
Branky: 57. Semerád – 3. a 41. Pospíchal, 8. Kvapil.
Rozhodčí: Tauber – Izugrafov, Ryneš. DFA: Šafránek. ŽK: 2:3 (Fišer, Kejšar – Samohejl, Pospíchal, Psutka).

FK Olympie Týn nad Vltavou – TJ Tatran Prachatice 1:1 (1:0)
Branky: 31. Houska – 57. Mráz.
Rozhodčí: R. Mráz – Lepič, Šíma. ŽK: 0:2 (On. Kochma, Kotrch). Diváků: 150.

SK Slavia České Budějovice – SK Sedlec 1:0 (1:0)
Branka: 44. Pauch.
Rozhodčí: Vítek – Vejčík, Průchová. ŽK: 1:1 (Wagner – Mart. Kučera). Diváků: 160.


SKUPINA B

SK Čtyři Dvory – Slavoj Hrdějovice 6:0 (3:0)
Branky: 23. a 88. Raab, 27. a 48. Matušek, 35. Váňa, 82. Janeček.
Rozhodčí: Crkva – Komzák, Zabilka. ŽK: 0:1 (Bohoněk).

SK Ševětín – TJ Spartak Trhové Sviny 1:5 (0:2)
Branky: 47. Kupec – 13. a 56. Macák, 26. Lavička, 69. Borek, 90. Chromčák.
Rozhodčí: Náprava – Valeš, Vican. ŽK: 0:1 (Perfoll).

TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí – TJ Sokol Bernartice 1:0 (0:0)
Branka: 62. Čížek.
Rozhodčí: Nedvěd – Valeš, P. Šťastný. Delegát: Eibl. ŽK: 1:3 (Čížek – Ťupa, Růžek, St. Češka). Diváků: 100.

SK Nemanice – TJ Sokol Planá nad Lužnicí 1:1 (0:0)
Branky: 47. Sulek – 83. Přibyl.
Rozhodčí: Crkva – Komzák, Talíř. Bez karet.

SSK Dobrá Voda – FC ZVVZ Milevsko B 4:1 (1:0)
Branky: 9. a 55. Hájek, 53. Šteyer, 58. Volf – 86. Kutil.
Rozhodčí: M. Havlík – Svoboda, Kovařík. Bez karet.

FK Meteor Tábor – TJ Sokol Lom 0:2 (0:2)
Branky: 26. Turek, 44. (pen.) Neužil.
Rozhodčí: Jevčák – Rinth, Toucha. ŽK: 2:0 (Jíra, Pav. Bartáček). Diváků: 100.

FC Chýnov – FK Jindřichův Hradec 1910 B 8:2 (3:1)
Branky: 5., 50. a 86. Prášek, 13. a 80. Štiller, 11. Zítek, 78. D. Král, 83. Jan Hruška – 2. D. Král (vlastní), 58. Králíček.
Rozhodčí: Toucha – Brych, Landík. Bez karet. Diváků: 120.


VÝSLEDKY 19. KOLA I. B TŘÍDY


SKUPINA A

TJ Nová Ves – TJ Slavoj Ledenice 0:2 (0:1)
Branky: 41. Mir. Kadlec, 81. Pat. Svoboda.
Rozhodčí: Průchová – Škuthan, Zevl. ŽK: 3:3 (Boháč, Ed. Janeček, Vávra – Hrubý, Bez, Babka). Diváků: 101.

SK Zlatá Koruna – FC Šumava Frymburk 4:3 (0:1)
Branky: 47. a 70. Homer, 52. Štěpánek, 90. Fuciman – 62. (pen.) a 65. Budík, 24. Mart. Koza.
Rozhodčí: Picka – Ernst, Adamovič. ŽK: 2:2 (Štěpánek, Adamíček – Mertl, Budík).

FK Boršov nad Vltavou – TJ Blesk Klikov 2:2 (0:1)
Branky: 52. Řežáb, 73. Pokorný – 36. a 80. Čapek.
Rozhodčí: Petričák – Landík, Cibranský. ŽK: 1:1 (Filištein – Šafránek).

TJ Sokol Kamenný Újezd – FK Spartak Kaplice 2:5 (1:2)
Branky: 45. Černý, 90. Sládek – 2., 25. a 84. Urazil, 55. a 61. Janura.
Rozhodčí: Landík – Petričák, Špelina. ŽK: 1:0 (Sládek).

Sokol Suchdol nad Lužnicí – TJ Sokol Olešnice 2:2 (1:1)
Branky: 11. Jakub Záruba, 80. Míka – 27. (pen.) Lenk, 52. Horelica.
Rozhodčí: Ondřej – Křížovský, Bicek. ŽK: 4:3 (Jak. Záruba, Špale, Trmal, Míka – Horelica, Husa, Lenk).

TJ Malše Roudné B – Sokol Chvalšiny 7:0 (2:0)
Branky: 47. a 55. Budín, 72. a 82. Šolc, 25. Růžička, 41. Berounský, 50. R. Otepka.
Rozhodčí: Bumba – Rous, Feitl. ŽK: 1:0 (Zíka).

FK Nová Ves-Brloh – Vltavan Loučovice 3:0 (0:0)
Branky: 67. Anderle ml, 69. Vlček, 88. Sekera.
Rozhodčí: Krejník – Picka, Janda. Delegát: Hanzal. ŽK: 1:0 (Anderle st.).


SKUPINA B

Sokol Cehnice – TJ Blaník Strunkovice nad Blanicí 0:0
Rozhodčí: Cigáň – Kollmann, Rothschedl. ŽK: 4:6 (Frčka, Hovorka, Mára, Pat. Řehoř – Kureš, Němeček ml., Šimčík, Němeček st., Klein, Páník).

1.FC Netolice – FK Chelčice 6:1 (3:0)
Branky: 5., 59. a 77. D. Reindl, 38. (pen.) Baloušek, 45. Fux, 49. Vlášek – 56. Šácha.
Rozhodčí: Bezpalec – Studený, Muzika. Delegát: Bicek. ŽK: 2:1 (Baloušek, Skála – Štech).

SK Lhenice – FK Slavoj Volyně 2:3 (1:2)
Branky: 17. Trojan, 71. Balica – 19. Prihara, 29. Tokár, 81. Temňák.
Rozhodčí: Zabilka – Slepička, Zloch. ŽK: 2:1 (Balica, Sura – Frček). Diváků: 120.

FC Westra Sousedovice – SK Čkyně 2:3 (0:2)
Branky: 46. a 59. M. Glazunov – 10. Vojta, 35. Děd, 80. Kuneš.
Rozhodčí: Kollmann – Cigáň, Hodánek. Delegát: Němeček. ŽK: 3:1 (M. Glazunov, Benedikt, Chalupník – Vondrášek).

FK Lažiště – TJ Dříteň 4:2 (1:0)
Branky: 16. Marek Sedláček, 52. Volmut, 60. Linhart, 81. Vokatý – 79. Pfeffer, 79. Klimeš.
Rozhodčí: Pravda – Trkovský, Háša. ŽK: 0:1 (Milan Kovařík).

FC Vlachovo Březí – Sokol Stachy 1:1 (1:0)
Branky: 2. Fr. Daniel – 73. Pešl.
Rozhodčí: Řehoř – Kovařík, Muzika. ŽK: 2:4 (Bušek, Martínek – Pešl, Dvořák, Lukeš, Eigner).

SK Vacov B – TJ Sokol Zdíkov 5:0 (2:0)
Branky: 26. a 69. Ant. Bujok, 10. Dyk, 52. Mir. Vítovec, 63. Hlásek.
Rozhodčí: Frček – Pánek, Zloch. Delegát: Albrecht. ŽK: 1:2 (Hanzlík – Zd. Holzknecht, Pešek). Diváků: 100.


SKUPINA C

FK AL-KO Semice – TJ ZD Kovářov 4:0 (3:0)
Branky: 11. a 22. Pav. Keclík, 24. Zborník, 85. Škulina.
Rozhodčí: Hladík – Křížek, Čarek. ŽK: 1:1 (Holub – Sova).

1.FC Boston Kluky – TJ Osek B 4:2 (3:1)
Branky: 6. a 47. Štěpán, 6. Voj. Košatka, 40. Bláha – 43. Hosnedl, 65. Jan Hájek.
Rozhodčí: Ambrožová – J. Novotný, Šika. ŽK: 3:1 (Bláha, Štěpán, Bílý – Sýkora).

FK IPD service Kestřany – TJ Božetice 1:4 (1:2)
Branky: 26. Straka – 40. a 70. Čanda, 41. a 57. Pinc.
Rozhodčí: Křížek – Hladík, Peklo. Delegát: Albrecht. ŽK: 1:0 (Pospíšil).

TJ Sokol Bělčice – TJ Sokol Putim 3:4 (1:2)
Branky: 38. Průcha, 47. Zeman, 76. Houda – 25. a 81. Nousek, 34. Šteier, 54. (pen.) Bican.
Rozhodčí: Hnilička – M. Pečenka, Hejtmánek. Delegát: Pípal. ŽK: 3:4 (D. Říský, Ráž, Burian – Smola, Petráš, Kačírek, Nousek). Diváků: 120.

TJ Sokol Sepekov – TJ Podolí II 4:3 (2:0)
Branky: 35., 70. a 74. Tupý, 8. Kotrba – 64. a 67. Mařík, 81. Michálek.
Rozhodčí: Křížovský – Panský, Kalina. ŽK: 3:3 (Luk. Koutník, Kašpar, Mich. Koutník – K. Levora, Michálek, Havelka). Diváků: 150.

TJ Sokol Sedlice – SK Mirovice 0:0
Rozhodčí: Bartůněk – Škuthan, Frčka. ŽK: 3:5 (Klíma 2, Fil. Rakovan – Vodňanský 2, Kazák, Hřídel, Peterka). ČK: 1:1 (78. Klíma – 90+3. Vodňanský).

FC Chyšky – TJ Hradiště 2:1 (0:1)
Branky: 51. Málek, 55. Šimák – 13. Moravec.
Rozhodčí: Leiš – Hučík, Petričák. Bez karet. Diváků: 100.


SKUPINA D

TJ Sokol Slavonice – TJ Sokol Kardašova Řečice 2:0 (2:0)
Branky: 29. a 30. Peschel.
Rozhodčí: Kocina – Devera, Zd. Havlík. ŽK: 2:2 (Bodlák, Milan Balík – Jarošík, Madar). Diváků: 120.

TJ Sokol Chotoviny – TJ Sokol Mladá Vožice 1:0 (0:0)
Branka: 74. Bondarev.
Rozhodčí: Novák – Dimitrov, Jůza. Delegát: Chlaň. ŽK: 2:3 (Mendel, Bondarev – Smetana, Ond. Kubále, Struska). Diváků: 150.

TJ Dolní Bukovsko – TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí 0:1 (0:0)
Branka: 51. Pancíř.
Rozhodčí: Pícha – R. Šťastný, Škuthan. ŽK: 5:6 (R. Kokeš, Fr. Cihla, Mach, Zahradník, Pour – Pancíř, Mich. Šachl, Dušák, Krejník, Dlouhý, Mir. Šachl). Diváků: 100.

SK Lišov – 1.FC Jistebnice 7:0 (3:0)
Branky: 8., 33., 45., 55., 58. Petr Kandl, 66. Werner, 88. D. Mlýnek.
Rozhodčí: M. Mráz – Pánek, Brom. ŽK: 1:2 (D. Mlýnek – Vl. Kotalík, Mir. Maňák).

SK Ratibořské Hory – TJ Malšice 0:2 (0:1)
Branky: 25. Švadlenka, 51. Mich. Šimák.
Rozhodčí: Dimitrov – Novák, Fiala. Delegát: Bumba. ŽK: 1:1 (Prokeš – Mich. Šimák).

FK Řepeč-Opařany – TJ Jiskra Třeboň B 0:0
Rozhodčí: Brom – Vejčík, Třešňák. ŽK: 1:2 (Mir. Štecher – Beníšek, Jak.Veselý).

TJ Jiskra Nová Bystřice – FK Sokol Třebětice 2:2 (1:0)
Branky: 7. Brabec, 70. Havel – 53. a 69. Voj. Novák.
Rozhodčí: Ct. Novotný – Blažek, Filo. ŽK: 3:0 (Podolský, Kaiseršot, Bobál).


Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Jan Škrle (3), Zdeněk Formánek, Miloslav Kusbach, Petr Vlasák