Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Další porážka a střelecká bída. Čížová podlehla Východočechům

 
sobota, 28. dubna 2018, 15:20, aktualizováno 28. dubna 2018, 17:49

Předposlední Čížová, která je smířena se sestupem do divize, utržila další prohru na domácím trávníku s ústeckoorlickým nováčkem, který bojuje o záchranu. Zatímco Sokol spálil řadu šancí, hosté byli v koncovce produktivnější a góly Jakuba Chlebouna a Adama Nágla vyhráli 2:0.

První příležitost měl v sedmé minutě Smejkal, který trefil tyč. Pět minut nato se se mohl prosadit domácí Jirouš, jenže ho vychytal Krátký. Po něm střílel slabě Nečas. V závěru poločasu se hosté po rohovém kopu Vaňous prosadili Jakubem Chlebounem.

Ve druhém poločase se pokoušeli o vyrovnání Nečas a Janda, ale hosty podržel gólman Krátký. Po hodině hry Ústečtí přidali pojistku, když po centru z pravé strany stačilo Adamu Náglovi jen nastavit kopačku a Východočeši vedli již 2:0.

Čížová pak několikrát zahrozila, ale na Krátkého nevyzráli Janda ani Dvořák. Hosté výhru udrželi a připsali si cenné body v boji o setrvání ve třetí lize.

Petr Janda, hrající trenér Čížové: „Pořád nás, bohužel trápí koncovka. V prvním poločase jsme byli stoprocentně lepší, ale to finále před brankou... To nás zlobí pořád. Pravda, oni měli asi tak tři šance a ještě trefili tyč. Jenže my jsme si vypracovali šest tutovek, bohužel bez úspěšného konce. Gól dali hosté po rohu asi tak z bodíku penalty. Po pauze se hra trochu změnila, byla vyrovnanější. Oni se spoléhali na nakopávané balony a po jednom z nich jsme dostali druhý gól. Potom se zatáhli a svůj náskok si hlídali. Snažili jsme se, ale pak už to byla křeč. Když neproměníme ani takový šance, nemůžeme vyhrát.“


Sokol Čížová – Jiskra Ústí nad Orlicí 0:2 (0:1)

Branky: 43. J. Chleboun, 63. Nágl. Rozhodčí: Hájek - Drábek, Urban. Delegát: Hanzal. ŽK: 2:2 (Jirouš, Nečas – Nágl, Skalický). Diváků: 150.

Čížová: Kratochvíl – Pedro, Novák, Rozhoň, Vacovský – Vávra (60. Zahrádka), Dvořák, Nečas, Mudra (60. Bálek), Janda – Jirouš (78. Tomášek). Hrající trenér Petr Janda.

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama