Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

N. Včelnice se pokusí o obhajobu poháru. Ve finále narazí na Vodňany

 
středa, 25. dubna 2018, 21:02

Finále krajského poháru si po roce opět zahraje TJ Nová Včelnice. Nováček krajského přeboru zvládl lépe u Malého jezu s domácí Slavií ČB penaltový rozstřel, v němž rozhodovala až jedenáctá série. Planá nastoupila ve Vodňanech ve slátané sestavě a toho využili domácí mladíci především v první půli, kdy si vytvořili pětigólový náskok.

Semifinále krajského poháru 2017/18


SK Slavia Č. Budějovice – TJ Nová Včelnice 1:1 (1:0), penalty 6:7

Branky: 30. Bravenec – 75. Jaroš.

Slávisté dali příležitost v základní sestavě trojici dorostenců. V brance stál podruhé mezi muži mladíček Kocián. První třicetiminutovka patřila domácím, kterou završili vedoucím gólem Bravence. Hosté postupně vyrovnali hru, ale jednobrankové manko srovnali až čtvrt hodiny před koncem, kdy se trefil z 35 metrů Jaroš a stanovil konečnou remízu. Na řadu přišel penaltový rozstřel a v něm došlo na všech jedenáct hráčů. Jako poslední nezaváhal včelnický Urban a zajistil svému týmu druhou účast ve finále během dvou let.

„Hrál se vyrovnaný zápas, potěšil nás výkon nastoupivších dorostenců, škoda, že nám nepřálo štěstí v penaltové loterii,“ uvedl předseda Slavie David Mareš. „Začátky obou poločasů jsme zaspali, ale nakonec jsme dotáhli náskok domácích ranou Jaroše z velké dálky. V penaltách se střelci obou mužstev zrovna nepředvedli, rozhodnout musela až jedenáctá série. Na finále se těšíme,“ řekl nám šéf novovčelnického fotbalu Luboš Cypra.   


FK Vodňany – SK Planá 6:0 (5:0)

Branky: Kinkor, Rauscher 2, Bečvář, Hubáček.

Na vodňanském hřišti se potkali soutěžní rivalové z I. A třídy. Jejich poslední souboj skončil ve druhém jarním kole bez gólů, tentokrát jich diváci viděli půltucet a všechny do sítě oslabené Plané, která přijela v hodně improvizované sestavě. Od první minuty vyběhl i 51letý Ladislav Fujdiar, ikona budějovického fotbalu. „Ze základní sestavy nám zbylo jen pět hráčů, vypomohli nám kluci, kteří hrávali, ještě když jsme byli v okrese. Bohužel, na trávníku to bylo v prvním poločase znát až příliš,“ sdělil předseda SK Planá Lubomír Pintér.

Skóre první půli utěšeně narůstalo ve prospěch Vodňan, které v sobotu smázly Slavii ČB 5:0. Dvakrát se zapsali do listiny střelců Kinkor s Rauscherem, jeden přidal Bečvář. Na hrozivý stav reagovala Planá o přestávce nasazením zkušeného stopera Tomáše Pintéra a zadní řada dostala pevný řád a domácím už toho příliš nedovolila. „Pár šancí jsme si v závěru také vytvořili, ale nedotáhli jsme je do konce,“ dodal Pintér. V 88. minutě došlo na poslední změnu stavu. Plánský gólman Jakub Hotový se blýskl zlikvidováním penalty i následné dorážky, ale odražený míč poslal pohotově za jeho záda Hubáček a uzavřel výsledek druhého semifinále na 6:0.


Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle