Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov počtvrté v odvetách remizoval

 
úterý, 24. dubna 2018, 13:12

Po dvou vysokých prohrách klesl SK Jankov na předposlední místo tabulky a v nedělním souboji proti Mariánským Lázním potřeboval vyhrát. To se po remíze 1:1 povedlo až na penalty. Čekání na tříbodové vítězství se protáhlo již na deset duelů. Premiérovou divizní trefu si v domácím dresu připsal Marek Smetana.

V sestavě Jankova se možná překvapivě zjevilo jméno Jan Honner. Toho si trenérský tandem Kadlec - Maxa vytáhl z B-týmu, aby zacelilo díru na stoperu, jelikož Kroneisl s Popelkou jsou toho času na marodce.

Situace velela Jihočechům vyhrát, avšak první velkou šanci si vypracovala hostující Viktorka. Po Bürgerově ztrátě na polovině hřiště poslal Nedbalý do úniku Drahoráda, jenž nedokázal překonat skvěle zasahujícího Pavelce. Jankov si první šance připsal o chvilku později. V 11.minutě využil chyby v zadních řadách hostujících fotbalistů Šebelka, tvrdě vypálil, ale Šmejkal jeho dělovku vyrazil. Z následného rohového kopu posadil Zajíc míč na hlavu Mužíka, ten ovšem mířil metr nad branku.

Ve vyrovnaném utkání byla k vidění další příležitost až v 36.minutě. Šmejkalovy rukavice řádně vyprášil Bürger po Šebelkově přihrávce, hostující gólman čisté konto prozatím udržel. To již ale neplatilo v 44.minutě. Drahorádův centr chytil Pavelec, vyhodil na Šebelku. Ten následně vyslal pas na druhou stranu hřiště na rozběhnutého Marka Smetanu, který vstřelil svůj první mistrovský gól za Jankov a rozveselil Precis arénu - 1:0.

Herně vyrovnaná byla i druhá půle. Bohužel pro Jihočechy, skóre se měnilo v jejich neprospěch. Nejprve ještě vystrašil Šmejkala nepříjemným pokusem Sedlic, avšak v 61.minutě fauloval zbytečně v pokutovém území Maršán Sadílka a sudí Guntiš správně odpískal pokutový kop. Michal Drahorád se nemýlil a bylo srovnáno - 1:1.

Viktorka byla blízkou vedoucí brance v 65.minutě, kdy centr Štěpána z pravé strany napálil z voleje Lukáš, ale Pavelec znovu výborně zasáhl a uchránil Jankov od pohromy. Skóre se až do závěru nezměnilo, byť například útok Smetany a přímý kop Fajtla z osmnácti metrů po gólech doslova volaly. V 90. minutě oba celky, těsně před penaltovým rozstřelem, vystřídaly gólmany. Ani jeden z nich ale penaltu nechytil. Až do páté série byli exekutoři přesní, poté však hostující Lopata napálil míč do břevna a Lukáš Fajtl následně vystřelil Jankovu jeden bod navíc.


SK Jankov - FC Viktoria Mariánské Lázně 1:1 (1:0), pen. 5:4

Branky: 44. Smetana - 61. Drahorád z pen. Rozhodčí: Guntiš - Švorc, Trska. Delegát: Řezáč. ŽK: 1:4 (Sedlic - Lukáš, Štěpán, Kravar, Sadílek). Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 3:1. Rohy: 1:1. Diváci: 238. Penalty: Šebelka +, Bürger +, Maršán +, Sedlic +, Fajtl + - Kravar +, Sadílek +, Cinkanič +, Drahorád +, Lopata -

SK Jankov: Pavelec (90. Komárek) - Bürger, Lošek, Honner, Zajíc (80. Jirkovský) - Šebelka, Maršán, Fajtl, Sedlic, Mužík (33. Smetana) - Mensah (63. Kasík).

M. Lázně: Šmejkal (90. Jacko-Lysák) - Štěpán, Denk, Grambal, Lukáš - Drahorád, Sadílek, Kravar, Kabelák (58. Cinkanič) - Holub (86. Lopata), Nedbalý (76. Pěček).

Nejlepší hráči: Fajtl, Pavelec - Kravar, Sadílek

Napsal(a) SK Jankov | Foto Petr Vlasák