Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplice pokřtila nový trávník jedenácti góly! Obětním beránkem byla N. Ves-Brloh

 
pondělí, 23. dubna 2018, 19:58

Spartakovci se dočkali, a nejen hráči, ale i příznivci, fotbal se vrátil na zrekonstruovanou hlavní plochu kaplického stadionu. Domácí byli favority střetnutí, navíc chtěli svému soupeři oplatit podzimní prohru a navíc nové hřiště, motivací bylo na jeden zápas až dost.

Od úvodního hvizdu bylo jasně patrné, že domácí budou chtít roli favorita beze zbytku naplnit. První gólovku měli již v sedmé minutě, kdy se až před brankáře proháčkoval Micák, ale Černého prostřelit nedokázal. Vzápětí se ke střele odhodlal zpoza vápna Marek, tvrdá táhlá a tečovaná střela prolétla těsně vedle pravé tyče. Netrvalo dlouho a Kapličtí se poprvé gólově prosadili. Urazil vystihl nepřesnou malou domů, byl u míče dříve než vybíhající Černý, dostal se sice do úhlu, zpětnou přihrávkou však našel Petra Januru, který rozjásal domácí příznivce poprvé – 1:0.

Nedlouho poté měli svou gólovku i hosté. Zkušený Anderle přesnou kolmicí nastartoval na pravé straně rozběhnutého Hüttnera, jeho pokus proti vybíhajícímu Kuchařovi však skončil jen v ochranné síti nad brankou. Naopak v devatenácté minutě už to bylo o dva. Divoký prostrčil míč do vápna na Marka Urazila a ten střelou po zemi dokázal Černého překonat – 2:0.

S chutí hrající Kapličtí fotbalisté ani po dvougólovém vedení ze svého snažení neubrali a i nadále svého soupeře přehrávali. V polovině prvního poločasu Janura našel v gólové pozici Micáka, ten Černého neprostřelil, akce však pokračovala, Marek zpětnou přihrávkou nabil Marku Malickému a jeho přízemní tvrdá rána si našla cestu až za Černého záda – 3:0. První trefa mladého obránce v kaplickém dresu v kategorii mužů. Domácí stále neměli dost. V 31. minutě utekl po levé straně Urazil, před brankou našel Petra Januru, který si s brankářem i obráncem poradil s nadhledem sobě vlastním a pohodlně skóroval – 4:0.

A ani to ještě nebylo z první půle vše. Uběhly jen dvě minuty a hostující gólman lovil míč ze své sítě popáté. Nejprve si však ještě poradil po Danilově centru s blízka hlavičkujícím Janurou, jenomže prakticky vzápětí Micákovu přesnou přihrávkou přetavil v další gól Marek Urazil – 5:0. Stejný hráč mohl krátce před odchodem do kabin přidat další gól, ale při samostatném úniku si v tomto případě na brankáře Černého nepřišel. Přesto byl poločasový výsledek více než výmluvný.

Půltucet gólů po přestávce

O poločasové přestávce sáhl domácí lodivod ke dvěma změnám v sestavě, kdy Januru a Marka nahradili na hřišti Pál a Vaniš. Obraz hry však zůstával stejný. Na hostujícího brankáře se dál valil jeden útok za druhým. Po třech minutách hry dovršili domácí fotbalisté půltucet nastřílených branek. Na levé straně hřiště se prosadil kapitán Gondek, po jeho přesném centru se k hlavičce dostal Patrik Micák, míč se od břevna odrazil na zem, dle asistenta rozhodčího za brankovou čáru a bylo to 6:0.

Běžela teprve 54. minuta a diváci se radovali posedmé. Za kolmou přihrávkou se vydal Marek Urazil, byl u míče dříve než vybíhající gólman Černý, posunul míč zcela volnému Patriku Micákovi, pro kterého nebylo problémem míč doklepnout do prázdné svatyně soupeře – 7:0. Hned v následující minutě měl gól na své kopačce Divoký, ale křížná střela se mezi tři tyče těsně nevešla. Kaplické to však mrzet nemuselo, protože prakticky vzápětí stejně osmý gól vstřelili. Další kolmá přihrávka z hloubi vlastní poloviny v podání kapitána Gondeka, na půlce Micák míč pustil za sebe na rozběhnutého Marka Urazila, jenž se řítil zcela sám na branku a Černého tentokráte pokořil přesnými jesličkami – 8:0.

Kapličtí dál svého soupeře doslova mleli. Po hodině hry zahrával rohový kop Divoký, gólovou hlavičku Gondeka vytáhl Černý zpod břevna skvělý zákrokem na další roh. Po rozehrání nakrátko pálil ze strany tvrdě Divoký, Černý stačil zakročit. Následoval další kop od rohového praporku a Gondekova hlavička mimo branku. V 63. minutě aktivní Gondek připravil další gólovou pozici pro Marka Urazila, ten však nejprve nastřelil jen tyč a při dorážce nasměroval míč do brankáře Černého. Dočkal se však o dvě minuty později. Po centru Daniela z pravé strany hlavičkoval před brankou zblízka zcela sám a navýšil vedení Spartaku už na 9:0.

V sedmdesáté minutě po spolupráci Daniela s Urazilem zakončoval Micák, ale gólovou střelu doslova schytal jeden z bránících protihráčů. V té samé minutce se gólu dočkali i hosté. Domácí zadáci podcenili dlouhý pas, za kterým se na levé straně vydal Hüttner a po jeho přesné přihrávce zblízka skóroval nabíhající Ondřej Tlamsa – 9:1.

Nedlouho poté mohli hosté přidat i druhý gólový úspěch, ale radost jim zkazilo břevno kaplické svatyně, které trefil z úhlu zakončující Hüttner. Čtvrthodinu před koncem měl gól na hlavě po Gondekově centru nabíhající Daniel, ale šance jakoby se zalekl a před prázdnou brankou, míč vůbec netrefil. Za minutu se Kapličtí příznivci jubilejního desátého gólu dočkali. Chybnou rozehrávku brankáře Černého vystihl Dan Pál, předložil míč před prázdnou bránu Marku Urazilovi, který se trefil v zápase popáté – 10:1.

Deset minut před koncem našel Divoký v další gólové pozici Daniela, jenže ten napoprvé ztroskotal na Černém a z dorážky pálil vysoko nad branku. Blízko gólu pak byl na druhé straně střídající Sekyra, ale stejně jako před tím jeho spoluhráč Hüttner, zleva z úhlu svou střelou orazítkoval pouze břevno. Definitivní podobu získal výsledek šest minut před koncem zápasu. Ve vápně fauloval Frühbauer Divokého a pískala se penalta. K jejímu provedení se postavil Patrik Micák a nezaváhal – 11:1.

O pár minut později se hosté dočkali vytouženého posledního hvizdu hlavního arbitra. Kapličtí svého soupeře deklasovali dvouciferným výsledkem, což k počtu šancí je i zasloužené.


FK Spartak Kaplice – FK Nová Ves/Brloh 11:1 (5:0)

Branky: 19., 33., 56., 65., 76. Urazil, 48., 54., 84. pen. Micák, 12., 31. Janura, 23. Malický – 70. Tlamsa. Rozhodčí: Hučík – Zabilka, Hladík. ŽK: 0:1 (R. Postl). Diváků: 140.

Kaplice: Kuchař – Štrbačka, Čutka, Malický (60. Mil. Románek), Gondek - Marek (46. Vaniš), Divoký, Micák, Daniel (70. Vaniš) - Janura (46. Pál), Urazil.

N. Ves: Černý – Kříž, Anderle ml., R. Postl, Frühbauer - Hüttner, Anderle, Vlček (74. Sekera), Loucký - Březina, Tlamsa.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec