Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: V Olešníku rozhodla jediná branka, Dražice se perou s absencemi klíčových hráčů

 
sobota, 21. dubna 2018, 19:50

Dražice proti Hluboké postrádaly několik borců základní sestavy a v duelu s týmem, který má na jaře velmi dobrou formu, nakonec prohrály 1:3. Doma padl i Olešník, a to podruhé za sebou. Na Milevsko tam navázal Rudolfov, branka střídajícího Vejvara ze 67. minuty rozhodla o třech bodech pro dosud neporažené hosty. Katovice opět předvedly festival zahozených šancí, přesto Sezimovo Ústí vyprovodily pěti brankami. Čimelice těžily z chyb protivínské obrany a přiblížily se k vysněné třetí příčce. Okresní derby a také souboj mužstev z chvostu tabulky ovládla v první půli N. Včelnice, sestup Dačic, zdá se, je zpečetěn.

Sobotní duely 22. kola krajského přeboru


FK Jindřichův Hradec 1910 - TJ Osek 3:1 (1:1)

Branky: 37. a 74. Toman, 86. Kučera - 1. J. Říský. Rozhodčí: Kaštánek - Kotalík, Polák. Delegát: Řezáč. ŽK: 2:3 (Völfel, Hejníček – Kroupa, Kuneš, Benda). Diváků: 100. Více z dopoledního střetnutí zde.


TJ Dražice - TJ Hluboká nad Vltavou 1:3 (1:2)

Branky: 21. Kromka – 12. a 25. Kulík, 86. Valenta. Rozhodčí: Klátil - Vican, Herzog. Delegát: Janíček. ŽK: 2:3 (M. Stuchlík, L. Stuchlík - Hájek, Antoš, Adam). Diváků: 80.

Dražice: Baka – Hořejší, Horka, Valášek, Kubásek (71. Böhm) – P. Novotný, M. Stuchlík, Veselý, L. Stuchlík – J. Štecher, Kromka (89. Smutný). Hrající trenér Marian Horka.

Hluboká: Brůha – Jonáš, Kulík, Legdan, Čermín – Stráský, Němec, Rubick (46. Adam), D. Říha – Antoš, Hájek (72. Valenta). Trenér František Cipro.

Nejlepší hráči: Veselý, Novotný - Kulík

„My už si v Dražicích zvykáme na to, že se prostě nedaří. Lepíme sestavu dorostenci, chybí nám tři klíčoví hráči,“ narážel domácí zpravodaj Lubomír Kolář na absence Bareše, Daniela Štechera nebo třeba Hojdara.

Oslabení domácí dostali první direkt z kopačky expíseckého Karla Kulíka, za jeho tvrdou ranou se brankář Baka jen ohlédl. Dvanáctá minuta a 0:1 pro Hlubokou, které se na jaře výrazně daří.

Dražice zvládly Kromkou v 21. minutě srovnat. Po ose Lukáš Stuchlík, Jiří Štecher se centr dostal právě k Janu Kromkovi a ten nadvakrát pokořil Brůhu – 1:1.

O chvíli později přišla další dobrá akce Kulíka. Hostující hráč udělal na vápně kličku obránci a do protipohybu Baky strhl vedení opět na stranu Ciprova mužstva – 1:2.

Jan Kromka byl v dražickém dresu aktivní, Valášek ho chvíli před poločasem vyzval k sólu, ale domácí forvard byl už těsně před Brůhou a nastřelil jen hlubockého brankáře. V 54. minutě byl Kromka ještě blíž svému druhému gólu v zápase, jenže rozezvučel jen horní tyč. Stejnou mincí oplácel o deset minut později na druhé straně na jaře ve formě hrající Antoš, který po čtyřech zápasech po sobě vyšel střelecky naprázdno.

Dražice vyrovnat do konce zápasu nestihly, po Antošově akci naopak krátce před závěrečným hvizdem inkasovaly potřetí, trefil se nabíhající Jakub Valenta – 1:3.


SK Otava Katovice - Sokol Sezimovo Ústí 5:2 (1:1)

Branky: 8. Miklas, 48. Zoubek, 52. Uher, 67. Cibulka, 78. Repa – 18. A. Kuttner, 53. Hoffmann. Rozhodčí: Krauskopf - Mach, Jarolím. Delegát: Bicek. ŽK: 2:1 (Rybák, Repa - Šmíd). Diváků: 163.

Katovice: Švehla – Rybák, Horejš, Koutský, Hromíř – Miklas (76. Bláha), Cibulka, Kagui, Repa – Zoubek (72. Blatský), Uher (89. Šíma). Trenér Roman Malý.

S. Ústí: Sedloň – Vilímek, Podroužek, Brůžek, Šmíd (80. P. Kuttner) – Hoffmann, Mrúz, Bartáček, Hladík (89. Vinš) – Nikl (85. Reif), A. Kutner. Trenér Martin Pěknice.

Nejlepší hráči: Hromíř, Cibulka - Sedloň

Katovice mají na jaře jeden zásadní problém – po vlastním gólu brzy inkasují. „My jsme na jaře v každém zápase kromě Želče vedli. Ale potom, místo toho abychom dali další dva tři góly, přestaneme hrát,“ rozebírá bolest svého týmu předseda Katovic Hajdušek. Přesně tak se to odehrálo i v zápase proti Sezimovu Ústí – v osmé minutě skóruje Jakub Miklas, pak ale přijde fatální propadnutí při bránění standardky a hostující Aleš Kuttner měl v 18. minutě při hlavičkování na všechno dost času – 1:1.

Poločasový stav zlomily dva slepené góly Davida Zoubka a Vladimíra Uhera zkraje druhého dějství. Ten Uherův, kdy mu balón pod sebe předložil Jakub Miklas a domácí kanonýr střílel prakticky do prázdné brány, se nakonec ukázal jako vítězný.

Za hosty totiž ještě v 53. minutě snižoval kapitán Václav Hoffmann a na chvíli tak duel zdramatizoval – 3:2.

Katovice kromě toho, že opět zahazovaly spoustu šancí a několikrát nechaly vyniknout hostujícího brankáře Sedloně, nakonec skórovaly ještě dvakrát, přesně mířili Karel Cibulka s Michalem Repou – 5:2.


FK Olešník - SK Rudolfov 0:1 (0:0)

Branky: 67. Vejvar. Rozhodčí: Krčín – Hanes, Tůma. Delegát: Bumba. ŽK: 3:0 (Vařák, Dudek, Tressl). Diváků: 80.

Olešník: Jirkal – Nýdl (68. Tomek), Kalášek, Fořter (75. Tressl), Nygmet – Vařák, Rožboud (63. Votava), Heller, Šíma, Dráb – Dudek. Trenér Ladislav Táborský.

Rudolfov: Pícha – Ryneš, J. Novotný, Jasenský, Kuna – Prokeš (90. Janák), Pouzar, Gerstner (71. Tyrpák), Syrovátka (89. Sládek) – Baščevan (56. Vejvar), Šindelář. Trenér Otakar Matouš.

Nejlepší hráči: nikdo - celý tým

Jestli bylo v Olešníku dnes něco ke koukání, tak fotbal to určitě nebyl. Rudolfov ani domácí tým se směrem dopředu vůbec nehnaly a hrálo se na klukovské kdo dá gól, vyhrál".

„Soupeř měl míč na kopačkách, řeknu, sedmdesát procent času. Ale ani v prvním a pomalu ani ve druhém poločase si žádná ze stran šanci nevypracovala. Řekl bych, že ta branka rozhodla jinak remízový zápas,“ glosoval duel domácí kouč Ladislav Táborský.

Tu branku, bohužel pro jeho mužstvo, vsítil rudolfovský Vojtěch Vejvar v 67. minutě. Vejvar vystřídal chvíli předtím Baščevana a v rozhodující okamžik trefil z první centr z pravé strany, který uklidil k přední tyči Jirkalovy brány – 0:1.

„Když to srovnám s Milevskem, se kterým jsme prohráli doma minule, tak to hraje určitě produktivnější fotbal. Bylo lepší,“ hodnotil Táborský oba poslední domácí duely. Oba Olešník prohrál, tentokrát nejtěsnějším možným rozdílem. Rudolfov na jaře jede, společně s Hlubokou nastřádal už 16 bodů a stále nepoznal hořkost porážky.


FK Protivín – SK SIKO Čimelice 1:3 (0:1)

Branky: 90. Zb. Vorel - 21. Nekl, 68. Viták, 76. Převrátil (pen.). Rozhodčí: Hoch - Tupý, Kaštánek. Delegát: Pípal. ŽK: 3:3 (Uhlík, Rothbauer, J. Vorel – J. Hadáček, Převrátil, Řezáč). Diváků: 100.

Protivín: Kubička – Rothbauer, Uhlík, Ruczkowski (80. Mikulenka), Vojík – Fiala (46. Sládek), R. Vojta, Zb. Vorel, Říha, Růžička – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Čimelice: Slavík – Řezáč, Němec, Listopad, Pšenička (78. T. Zelenka) – Nekl, Převrátil, J. Hadáček, Viták – Varhan, Hegenbart. Trenér Tomáš Smrčina.

Nejlepší hráči: nikdo – J. Hadáček, Varhan

„To byly góly,“ kroutili hlavami fanoušci Protivína po porážce s Čimelicemi. Možná by se ujaly v nějakém silvestrovském pořadu. Domácí obrana vyrobila tři obrovské chyby, které zkušený soupeř náležitě potrestal. „S výsledkem ani hrou nejsme spokojeni,“ podotkl na začátek hodnocení šéf Protivína Václav Křišťál.

Trenér Kobetič nemohl využít čtyři důležité hráče. Chyběli mu J. Vojta, Hála, Prášil a distancovaný brankář Hanus. „Neměli jsme kvalitu, abychom zezadu hrajícího soupeře něčím překvapili,“ všiml si Křišťál. Přitom v prvním poločase byla hra vyrovnaná. Domácí zahrozili už v 7. minutě šancí Rothbauera z úhlu, ale Slavík zachránil na roh. Ve 21. minutě přišla první hrubice domácích. Přihrávku Čimelických před protivínskou brankou jeden z hráčů domácích špatně trefil, svíce doletěla až k brankáři Kubičkovi, který lehký míč neudržel a Martin Nekl dorazil do prázdné branky. „Laciný gól s námi zacvičil a až do přestávky nás hosté k ničemu nepustili,“ uvedl Křišťál.

Domácí po obrátce zvedli hlavy, hýřili aktivitou a zatlačili hosty do defenzívy. Nepřesně střílel čerstvý Sládek, nebezpečnou střelu J. Vorla k tyči vytěsnil Slavík. V 68. minutě zaspala domácí obrana, když pozdě zareagovala na dlouhý pas na Jiřího Vitáka, který se vřítil do šestnáctky a za výstavní ranou pod „víko“ se nestačil brankář Kubička ani ohlédnout, natož zvednout ruce. Kalich hořkosti vypili domácí až do dna v 75. minutě. Pronikajícího Varhana zastavil ve vápně R. Vojta jen za cenu faulu a Radek Převrátil poslal penaltu přesně k pravé tyči.

Protivín se i přes nepříznivý stav snažil až do konce a korekce skóre se dočkal v poslední minutě. Zbyněk Vorel obral před šestnáctkou o míč Nekla a skákavou střelou překonal Slavíka. Čimelice si připsaly čtvrtou jarní výhru a bodově srovnaly krok s třetím Olešníkem.


Centropen Dačice - TJ Nová Včelnice 1:4 (0:3)

Branky: 67. Máša - 8. a 47. Blažek, 24. a 32. Pacholík. Rozhodčí: Dunovský - Peterka, Macko. Delegát: Šnajder. ŽK: 1:5 (Kněžínek - Jaroš, Pacholík, Blažek, Mareš, Hulík). Diváků: 101.

Dačice: Zejda – Mašát, Pacek (7. Křivánek, 76. Svoboda), Kněžínek, Máša – Jindra, Celý, Jelínek, Janák – Smejkal, Hric (67. Benda). Trenér Roman Bujdák.

N. Včelnice: Holický – Vaš, Hulík, Jareš, Hornát (79. Brus) – Petráš, Tuček, Šlapanský, Mareš (79. Nebeský) – Blažek, Pacholík. Trenér Radek Vajda.

Nejlepší hráči: Janák – Hulík

První poločas okresního derby skončil jasně ve prospěch hostující Včelnice, ale jak poznamenaly obě strany, skóre mohlo být i nerozhodné. „V prvním poločase jsme měli několik šancí třeba Jindrou nebo Smejkalem, ale nebylo nám přáno. Naopak hosté byli daleko efektivnější. Rychle vedli, a to jim dodalo klid, který si udrželi celý zápas,“ řekl Jihočeskému fotbalu předseda Dačic Milan Točík.

„Čekali jsme úpornou obranu, ale první poločas mohl skončit klidně 4:4, tolik bylo příležitostí na obou stranách. My jsme, díky Bohu, byli úspěšnější. A nakonec i v celém zápasu,“ uvedl trenér Včelnice Radek Vajda, jehož tým se musel vyrovnat s mnoha absencemi. „Bylo nás hrozně málo, museli jsme se pokusit pozvat kluky, kteří ještě nebyli úplně vyléčení. Byli tak obětaví, že přijeli a pomohli nám získat tři důležité body,“ těšilo Vajdu.

Včelnický nováček tak podruhé vyzrál na okresního rivala a zřejmě tím definitivně uhasil poslední možnost Centropenu k záchraně. „Věřil jsem, že se vrátíme do blízkosti aspoň Nové Včelnice. Ale ta nám to nedovolila,“ dodal zklamaný Točík po šesté jarní porážce. 

Už v osmé minutě obstřelil Ondřej Blažek stopera Celého a brankář Zejda se natahoval marně.  Pak si vzal dvakrát slovo nejlepší včelnický střelec Stanislav Pacholík a po půl hodině byl stav 0:3. Když krátce po přestávce zvýšil svým druhým gólem Blažek, bylo o vítězi derby rozhodnuto. Dačický obránce Richard Máša zaznamenal v 67. minutě čestný úspěch domácích.


Napsal(a) Martin Wipplinger, Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle, Petr Vlasák