Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížová zdramatizovala závěr se Štěchovicemi, ale porážku neodvrátila

 
sobota, 21. dubna 2018, 16:07

V sedmigólové přestřelce proti Štěchovicím domácí Čížová marně dotahovala poločasovou ztrátu, kdy si Středočeši zadělali na rozhodující třígólový náskok. Ten se štěstím udrželi až do závěrečného hvizdu.

Páté Štěchovice bývají na hřištích soupeřů hodně nepříjemné a dokázaly to i na půdě Čížové. Už ve druhé minutě (přesně v 67. vteřině) z první návštěvy před domácí brankou propálil Kratochvíla Lukáš Jakobovský – 0:1. To ovšem domácí nevarovalo, takže na to doplatili druhým gólem i se stejným autorem. Po centru se prosadil zblízka hlavičkující Lukáš Jakobovský – 0:2.

Krátce nato přišla třetí rána, tentokrát po Volešákově rohu, který prodloužil Kučera a u první tyče stojící Lukáš Batka hlavou do sítě – 0:3. Užuž to vypadalo na hrozivý debakl, ale Jihočeši se nevzdali a bojovali i za krajně nepříznivého stavu. Využili lehčího polevení tlaku hostů a přebírali hru. Výsledkem byl pokutový kop, který po faulu na Nečase zkušeně s jistotou proměnil Martin Jirouš – 1:3. Tím aspoň trochu zmírnil dosavadní deprimující průběh utkání.

Po přestávce už to vypadalo přece jenom jinak, i když začátek zachytil domácí opět v nedbalkách. Opět se červenal brankář Kratochvíl, který slabou střelu vyrazil pouze před sebe a Lukáš Batka svým druhým úspěchem pomohl znovu odskočit Štěchovicím na rozdíl tří gólů – 1:4.  Domácí trenéři se rozhodli přeskupit sestavu a postupně i prostřídat. To přineslo výsledek a také vyrovnání průběhu hry.

K vyrovnání měli blízko

Na hřiště se dostal mimo další i Rozhoň, jehož zkušenosti, stejně jako vynikající hra hlavou vzala hostům velikou zbraň. Čížová se dostala do rytmu a začala se tlačit do vyrovnání. Pomohla jí i důraznost Nečase ve vápně a další faul na něj. Exekuce penalty se opět ujal Martin Jirouš a snížil na 2:4.

Domácí zjistili, že obrana hostů není tak nezranitelná, jak se doposud zdálo, a další gól visel ve vzduchu.  Deset minut před koncem ještě stihl brankář Štěpanovský zasáhnout před hlavičkujícím Jiroušem na roh. Po něm prošel po autové čáře Janda a Roman Zahrádka mohl jen nastavit nohu – 3:4.

Nakonec k vyrovnání chybělo opravdu málo. V předposlední minutě základní hrací doby si domácí vybojovali přímý kop v blízkosti velkého vápna. Jiroušova střela mířila přesně do pod břevno, ale gólman Štěpanovský se vytáhl a ránu vytěsnil. Tím zhasla i poslední šance na zisk bodů. Každopádně Čížová bojovala až do konce a body byly blízko.

Petr Janda, trenér Čížové: „Nezvládli jsme tak docela první poločas. Inkasovali jsme první gól hodně rychle, to nás nahlodalo. Jenže dostat dva góly úplně stejným způsobem, to by se nám nemělo stávat. Hosté byli v těch chvílích důraznější a rychlejší než my. Přidali i třetí gól, my jsme pak stačili snížit. Nechtěli jsme to jen tak vzdát, takže jsme trochu zamíchali sestavou a postupně jsme i střídali. To pomohlo. I když jsme dostali další gól, bojovali jsme dál. Naše zlepšená hra přinesla i snížení až na jediný gól, ale víc se nám už nepodařilo. Byla to škoda, mohli jsme nějaké ty body urvat.“


Sokol Čížová – TJ Štěchovice 3:4 (1:4)

Branky: 35. a 59. (oba z pen.) Jirouš, 80. Zahrádka – 2. a 20. Jakobovský, 22. a 47. Batka. Rozhodčí: Raplík – Čechlovský, Dujsík. Delegát: Rauch. ŽK: 3:4 (27. Held, 75. Mudra, 86. Jirouš – 34. Pavlík, 58. Švejda, 61. Sulík, 88. Jakobovský). Diváků: 100.

Čížová: Kratochvíl – Pedro, Vacovský, Novák (56. Zahrádka), Held – Bálek (56. Havel), Mudra, Kočí (35. Rozhoň), Nečas – Dvořák (67. Janda), Jirouš. Hrající trenér Petr Janda.

Štěchovice: Štěpanovský – Švejda, Busta, Kučera, Těžký (46. Košata) – Pavlík – Novák L. (91. Šum), Jakobovský, Volešák (92. Příhoda), Sulík (71. Štědronský) – Batka. Hrající trenér Michal Švejda.


Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle