Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Osek potrápil druhý J. Hradec. Favorita zachránil Toman

 
sobota, 21. dubna 2018, 13:17

V pořadí 22. kolo krajského přeboru otevřel duel u jindřichohradeckého Vajgaru. Domácí FK 1910 hostil Osek a dlouho musel zdolávat obranu soupeře, aby odvrátil překvapení na účet favorita.

Úvod střetnutí byl nečekaný. Zatímco většinou se hráči snaží na začátku nejdřív zlehka rozehrávat balon a trochu se s ním seznámit, začali Osečtí pěkně zostra. Chvilku po rozehrání vysunul Maroušek bleskurychlého Jakuba Říského, a ten po padesáti vteřinách otevřel skóre – 0:1.

Pak už to byl boj muže proti muži. Domácím vzala rychlá branka Oseka vítr z plachet a nějak se s tou situací neuměli srovnat. Chyběla jistota v přihrávkách a hosté toho dokonale využívali při svých rychlých kontrech po získání balonu. Přesto se podařilo Jindřichohradeckým do konce poločasu skóre srovnat. Prince vybojoval míč, předložil ho Tomanovi, který po vydařené akci prostřelil gólmana – 1:1.

Vyrovnání dalo fotbalistům od Vajgaru větší chuť do zápasu a svoji hru přece jenom trochu zklidnili. Díky tomu i víc ovládali míč a víc trápili obranu hostů. Výsledkem byl i druhý gól Martina Tomana. Ten překonal Hulínka utěšenou střelou – 2:1.

A zajímavé utkání pokračovalo dalšími zajímavými akcemi. Osek stále sázel na rychlé úniky a Hejníček se musel několikrát vydat na cesty dál od své branky, aby zabránil hostům ve skórování. Takže klid do duší domácích vnesl po akci navrátilce do sestavy Beneše Vít Kučera, který Hulínka propálil ze strany – 3:1.

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Nezačali jsme zrovna nejlíp, když jsme dostali gól po necelé minutě. To naši hru pochopitelně na čas ovlivnilo. Přitom jsme kluky upozorňovali, že si na to musíme dát bacha. Osek má výborný tým a představil se u nás ve velice dobrém světle. Dokázal, že jeho předchozí výkony nebyly náhodné, že je v pohodě. Jeho hráči zlobili hlavně z rychlých brejků, ty pokaždé smrděly gólem. Hodně vidět byl Říský, to opravdu hráč. Naštěstí se nám podařilo do konce poločasu vyrovnat. V tom druhém jsme už byli víc na míči, a když jsme dokázali eliminovat protivné protiútoky, přidali jsme další dva góly. Každopádně se nám podařilo vyhrát nad hodně nebezpečným soupeřem, stálo nás to hodně sil.“

Jaroslav Voříšek, trenér Oseka: „Vstup do zápasu jsme měli excelentní, po minutě jsme vedli. Znali jsme sílu domácích, je to opravdu jeden z nejlepších týmů v soutěži. Chtěli jsme domácí překvapit brejky, hráče na to máme. To dokazoval hlavně Říský, autor prvního gólu. Bohužel víc rušových útoků se nám využít nepovedlo. Podobně to vypadalo i po pauze, i když potom měli míč na svých kopačkách domácí. Ale pokoj jsme jim stejně nedali, pořád jsme se tlačili do brejků. Bohužel bez úspěchu. Každopádně to byl oboustranně zajímavý zápas.“


FK Jindřichův Hradec 1910 - TJ Osek 3:1 (0:1)

Branky: 37. a 74. Toman, 86. Kučera - 1. J. Říský. Rozhodčí: Kaštánek - Kotalík, Polák. Delegát: Řezáč. ŽK: 2:3 (Völfel, Hejníček – Kroupa, Kuneš, Benda). Diváků: 100.

J. Hradec: Hejníček – Šenkýř, Völfel, Beránek, Blažek – Kučera, Beneš, Koutný, Chalupský (89. Chyška) – Toman, Princ. Trenér Marek Černoch.

Osek: Hulínko – Kuneš, Krejčí, Carda, Benda – Brabec, Hoch, Kroupa, Hosnedl (76. Hájek) – J. Říský, Maroušek. Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: Toman – J. Říský


Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle