Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči ve 21. kole KP

 
středa, 18. dubna 2018, 22:53

Po jednadvacátém kole se na čele přeboru utrhla Želeč, která neměla problém doma vyprovodit Dačice 9:0, naopak její největší konkurent J. Hradec ztratil body v Milevsku po remíze 3:3. Dělbou bodů skončil zápas na Hluboké i v Čimelicích, kam přijelo Táborsko v téměř ligové sestavě. Osecká série jarních vítězství skončila v zápase proti Olešníku.

Kompletní výsledky 21. kola krajského přeboru


SK Rudolfov - TJ Dražice 5:1 (2:1)

Branky: 3. (pen.) a 43. Pouzar, 69. a 70. Prokeš, 90. Baščevan – 20. J. Štecher. Rozhodčí: Peterka - Žemlička, Kaštánek. Delegát: Brož.  ŽK: 3:1 (Prokeš, Šindelář, Pouzar - Hořejší). Diváků: 190.

Rudolfov: Pícha – Tyrpák (75. Sládek), J. Novotný, Jasenský, Kuna (78. Pexa) – Prokeš, Pouzar, Ryneš, Syrovátka – Vejvar (61. Baščevan), Šindelář (85. Janák). Trenér Otakar Matouš.

Dražice: Baka – Bareš (59. Špale), Horka, Hojdar, Böhm – P. Novotný, J. Štecher, Veselý, Hořejší – M. Stuchlík, L. Stuchlík. Hrající trenér Marian Horka.

Nejlepší hráči: celý tým – Hojdar, Horka

Ota Matouš, trenér Rudolfova: „Dražice nám byly sedmdesát minut vyrovnaným soupeřem. Na začátku druhé půle jsme tam měli patnáct dvacet minut výpadek, jak se nám to poslední dobou stává. Dražice nás ohrožovaly ze standardek, bohudík jsme je ale přežili a pak následovaly tři branky, které zápas rozhodly.“

Lubomír Kolář, vedoucí mužstva Dražic: „O první jarní výhru jsme se tentokrát pokoušeli za krásného jarního počasí v Rudolfově. A nutno dodat, že dvě třetiny utkání jsme byli domácím vyrovnaným soupeřem. Nakonec jsme odjížděli s nepopulárním bůrem, ale výsledek je vzhledem k průběhu až moc krutý. Zápas ovlivnilo zranění našeho hráče Pouzarem. Jmenovaný je ústřední postavou rudolfovských fotbalistů. Byla na něj penalta, kterou sám proměnil, přidal druhý zářez z přímého kopu a přihrával na třetí branku Prokešovi. Bohužel svůj skvělý výkon znehodnotil nesportovním zákrokem na našeho Bareše, jemuž zlomil nos. Pro našeho hráče musela přijet záchranka a odvézt ho na ošetření do českobudějovické nemocnice. Po tomto incidentu začali mít domácí více ze hry. Naši borci působili zakřiknutým dojmem. A přišly i góly.“


TJ Osek - FK Olešník 0:3 (0:0)

Branky: 51. Nýdl, 84. Votava, 88. Dudek (pen.). Rozhodčí: Jarolím - Tupý, Tauber. Delegát: Řezáč. ŽK: 4:2 (Krejčí, Carda, Hoch, Říský – Nýdl Kalášek). Diváků: 120.

Osek: Budoš – M. Čapek, Krejčí, Kuneš, Carda – Hosnedl (84. Hulínko), Hoch, Kroupa, Brabec – Říský, Benda (81. Ježek). Trenér Jaroslav Voříšek.

Olešník: Jirkal – Nýdl, Kalášek, Fořter, Nygmet – Vařák, Tomek (66. Votava), Heller, Šíma, Dráb – Dudek (88. Tressl). Trenér Ladislav Táborský.

Nejlepší hráči: nikdo – Dudek, Nygmet, Kalášek

Jaroslav Voříšek, trenér Oseku: „Po bezgólovém poločasu, který nenabídl moc příležitostí, se vše podstatné odehrávalo až ve druhém dějství. Proti herně kvalitnímu soupeři jsme tentokrát působili poněkud nervózně, nedařila se kombinace, hra postrádala dynamiku. Vše směřovalo k tomu, že výsledek může ovlivnit nějaká zbytečná chyba nebo zaváhání. V 50. minutě skončila standardka zprava k našemu překvapení za zády Budoše. Po obdržené brance jsme hru více otevřeli, vytvořili si i tlak, ale bez gólového zakončení. Hosté v závěru využili naší útočné snahy k brejkovým situacím a po jedné z nich zvýšili na 0:2. Olešník, který zvládl utkání takticky lépe, pečetil stav na samém konci gólem z penalty na 0:3. 

Josef Pícha, jednatel Olešníku: „Věděli jsme o domácí šňůře vítězných zápasů a chtěli jsme ji ukončit. Pozorně jsme bránili vesměs stereotypně nakopávané míče domácích a vyráželi jsme do rychlých protiútoků. Trochu šťastným gólem Nýdla jsme se dostali do vedení 0:1. Domácí ještě trochu otevřeli hru, zvýšili agresivitu, ale nám se podařilo dvěma góly potrestat vzniklá okénka v nervózní obraně domácích a dotáhnout zápas k vítěznému cíli.“


TJ Nová Včelnice - SK Otava Katovice 2:5 (0:1)

Branky: 63. Pacholík, 73. Blažek – 42., 77., 79. a 90. (pen.) Uher, 81. Chylík. Rozhodčí: Herzog - Krauskopf, Izugrafov. Delegát: Janíček. ŽK: 0:2 (Chylík, Blatský). Diváků: 100.

N. Včelnice: Holický – Vaš, Jaroš, Blažek, Vokuš (46. Hornát) – Petráš, Šlapanský, Tuček, Didek, Mareš - Pacholík. Trenér Radek Vajda.

Katovice: Švehla – Rybák, Horejš, Cibulka, Blatský (76. Hromíř)  – Miklas (83. Bláha), Chylík (87. Šíma), Kagui, Repa – Zoubek (67. Koutský), Uher. Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: Blažek – Uher, Cibulka

Radek Vajda, trenér N. Včelnice: „Zahráli jsme nejlépe v sezóně, ale nepodařilo se nám bodovat. V prvním poločase jsme měli několik šancí, pak z podobné situace udeřil na druhé straně Uher. Při rozhodujícím gólu na 2:3 nám totálně propadl střed zálohy a pak už jsme se nezvedli.“

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic: „Začali jsme špatně a jen díky Švehlovi s Cibulkou jsme úvod zápasu přežili bez branky. Až po úvodní čtvrthodině jsme se dostali do hry. Po dvou zahozených šancích jsme nakonec ještě před půlkou stihli dát branku. Na začátku druhého poločasu jsme zahodili čtyři vyložené šance, čehož soupeř využil k otočení skóre. Naštěstí to kluky nakoplo, zapnuli na plný výkon a v poslední čtvrthodině nasázeli domácím čtyři branky. Pro domácí je to možná kruté, ale kdybychom proměnili na začátku druhé půle aspoň polovinu šancí, tak by se do vedení vůbec nedostali. Takhle jsme z toho my udělali zbytečné drama. Pochvalu samozřejmě zasluhuje Uher, protože čtyři branky se nedávají každý zápas.“


Sokol Sezimovo Ústí – Jiskra Třeboň 1:0 (1:0)

Branka: 19. Hoffmann. Rozhodčí: Kotalík - Vican, Havlík. Delegát: Pečenka. ŽK: 4:3 (Sedloň, Novotný, Šmíd, Irsa – Cahyna, Franěk, Matoušek). Diváků: 180.

S. Ústí: Sedloň – Vilímek, Sazma, Podroužek – Hoffmann, A. Kutner, Bartáček (90. Brůžek), Šmíd, Novotný (91. P. Kutner) – Nikl (52. Hladík), Irsa (81. Mrúz). Trenér Matěj Pěknice.

Třeboň: Kopecký – Cimerhanzl (46. Matoušek), Hami, Cahyna, Pučejdl – Franěk (46. Průcha), Nekvinda (66. Pancíř), Koktavý, Kodras, P. Tůma (78. T. Tůma) – Holzepl. Trenér Zdeněk Procházka.

Nejlepší hráči: Bartáček, A. Kutner – Kopecký

Matěj Pěknice, trenér S. Ústí: „Třeboň má kvalitní tým, ale tentokrát jsme byli lepší my. Po nemastném neslaném začátku jsme šli do vedení, ale potom jsme přestali hrát. To jsem nechápal. Zbavovali jsme se rychle balonů, toho využili hosté a byli víc nebezpeční. O přestávce jsme si řekli, že musíme míč víc podržet a kluci si to vzali k srdci. Přesto nás v posledních minutách soupeř přimáčkl k brance, ale odolali jsme. Celkově bych řekl, že jsme vyhráli zaslouženě.“

Zdeněk Procházka, trenér Třeboně: „Z naší strany je to pořád stejná písnička, vyrovnaný zápas, oboustranně dost nepřesný fotbal s řadou nevynucených ztrát míče a naše střelecká nemohoucnost. Domácí, kteří nepodali nijak oslnivý výkon, oproti nám dokázali vstřelit jednu branku a mají tudíž tři body. Náš útočník Průcha je po zranění již čtyři týdny bez tréninku, jeho branky nám chybí a jiného spolehlivého střelce prostě momentálně nemáme.“


Sokol Želeč – Centropen Dačice 9:0 (4:0)

Branky: 64., 80. a 86. Bosnyak, 31. a 44. Kukučka, 9. Holub, 15. Brůžek, 68. Pavličko, 70. Rabiňák. Rozhodčí: Macko - Koranda, Krčín. Delegát: Šnajder. ŽK: 0:1 (Křivánek). Diváků: 71.

Želeč: Albrecht – Škrábek, Pavličko, O. Kosobud (56. Švec), Rabiňák – Holub, Fiala, Šváb (71. Froněk), Kukučka – Brůžek (36. Novotný), Bosnyak. Trenér Roman Lukáč.

Dačice: Zejda – Křivánek, Celý, Kněžínek, Máša (68. Borza) – Nosek (46. Svoboda), Pacek, Jindra, Točík – Smejkal, Točík. Trenér Roman Bujdák.

Nejlepší hráči: Bosnyak, Šváb, Rabiňák – nikdo

Roman Lukáč, trenér Želče: Před zápasem jsme věděli, že když se nám povede vsítit brzký gól, bude soupeř odevzdanější. K tomu jsme potřebovali být aktivní, což se povedlo a jelikož nám aktivita vydržela po celý zápas, zrodilo se takto vysoké skóre.“

Roman Bujdák, trenér Dačic: „Domácí v první půli potrestali naše chyby a rozhodli zápas. Ve druhém poločasu to už byla jenom otázka skóre.“


SK SIKO Čimelice – FC MAS Táborsko B 2:2 (2:1)

Branky: 6. Listopad, 42. Pšenička - 4. Linhart, 75. Blecha. Rozhodčí: Přibyl - Hoch, Dunovský. Delegát: Eibl. ŽK: 3:2 (Suchan, Pšenička, Slavík – Valenta, Linhart). Diváků: 100.

Čimelice: Slavík – Pšenička, Němec, Listopad, Viták – Nekl, Převrátil (75. T. Zelenka), Hadáček (89. Klimeš), Říha (61. Káš) – Varhan (26. Suchan), Hegenbart (90. Froněk). Trenér Tomáš Smrčina.

Táborsko B: Satrapa – Víteček, Klusák, Zavadil, Vysušil – Valenta, Kopřiva, Peterka, Blecha, Dudl – Linhart. Trenér Zdeněk Koukal.

Nejlepší hráči: Pšenička, Slavík, Němec, Listopad, Hegenbart – Valenta

Tomáš Smrčina, trenér Čimelic: „Pro nás má remíza cenu 3 bodů. Táborsko přijelo s 8 hráči kádru 2. ligy a na hřišti to bylo znát. Tenhle zápas k nám nepřijeli rozhodně odchodit a bylo vidět, jak u nás chtějí vyhrát. Od první minuty na hřišti dominovali a musím říct, že když jsem viděl 5 minut, kdy jsme prohrávali, tak mi na střídačce moc dobře nebylo. Klobouk dolů ale před celým týmem, jak zápas odmakal. Bylo to opravdu na krev. Po inkasované brance se nám podařilo rychle vyrovnat, a to nás vrátilo do hry. Táborsko nás přehrávalo, ale čekali jsme na brejk nebo standardku. Po jedné, kterou výborně zahrál Nekl, se nám povedlo jít do vedení 2:1. Táborsko srovnalo 15 minut před koncem a ještě jsme se báli o výsledek. Paradoxně měl v poslední minutě velkou šanci Hegenbart, ale to už bychom chtěli asi moc. V tomhle utkání jsme vytěžili z minima maximum a bod je pro nás velmi cenný.“

Petr Kolář, vedoucí Táborska B: „Náš tým v sobotu nastoupil s 9 hráči širšího kádru A týmu, za sebou jsme měli i páteční utkání v Ústí nad Labem. Naše asi devadesáti procentní držení míče bohužel nevedlo ke kýženým 3 bodům a snaživý domácí tým podporovaný slušnou diváckou kulisou udržel remízový stav, i když mu ke konci docházely síly. Naše mladé mužstvo se musí soustředit na další těžké utkání s lídrem tabulky, kterému máme co oplácet.“


TJ Hluboká nad Vltavou – FK Protivín 1:1 (1:0)

Branky: 43. Antoš – 85. Zb. Vorel. Rozhodčí: Polák - Sebera, Macko. Delegát: Bumba. ŽK: 3:1 (Stráský, Turek, Kulík – Zb. Vorel). ČK: 0:1 (38. Hanus). Diváků: 100.

Hluboká: Brůha – Jonáš, Turek (87. Valenta), Legdan, Čermín – Stráský, Němec (64. Rubick), Kulík (86. Adam), D. Říha (77. Lovička) – Antoš, Hájek. Trenér František Cipro.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Ruczkowski, Uhlík, Fiala (46. Mikulenka) – Prášil, R. Vojta, Zb. Vorel, M. Říha – J. Vorel, Růžička. Trenér Juraj Kobetič.

Nejlepší hráči: Antoš, Legdan – M. Říha

Petr Řehoř, činovník Hluboké: „První poločas byl ve velkém nasazení a plný osobních soubojů. Naši hráči měli více ze hry a také šance. Ve 40. minutě přišla jasná červená pro hosty, která se ukázala jako rozhodující. Sice jsme chvíli po ní vstřelili Antošem krásnou branku, ale druhý poločas možná v podvědomí, že proti deseti se nám nemůže nic stát, jsme přestali hrát. Za druhý poločas jsme neměli pořádnou střelu na branku, a tak nás hosté v závěru potrestali.“

Juraj Kobetič, trenér Protivína:Dobrý bodík, tak by se dal zápas zhodnotit. Domácí byli v začátku nebezpečnější, ale kombinace vázla na obou stranách. Červená karta nám zápas zkomplikovala a ve druhé půli jsme se soustředili na bojovnost. Odměnou nám byl bod, ale naši hru bych si jistě představoval v lepším světle.“


FC ZVVZ Milevsko – FK Jindřichův Hradec 1910 3:3 (2:2)

Branky: 13. Pavel Novotný, 29. Komárek (pen.), 86. Koutník – 41. Princ, 45. Blažek, 82. Toman. Rozhodčí: Mach - Koranda, Tupý. Delegát: Vrzal. ŽK: 0:7 (Hulík, Králíček, Völfel, Koutný, Votava, Princ, Beránek). Diváků: 200.

Milevsko: Pavel Dvořák – Kosobud, Vakoč, Petr – Sedlák (84. Paták), Marvan, Komárek, Pavel Novotný (90. Kálal), Barda (73. Koutník) – Petr Dvořák (85. Svojše). Trenér Miroslav Strnad.

J. Hradec: Hulík – Šenkýř, Beránek, Völfel, Blažek – Kučera, Koutný, Králíček (78. Chalupský), Votava – Princ, Toman. Trenér Marek Černoch

Nejlepší hráči: Pavel Novotný – Koutný

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Remíza je nakonec zasloužená. Prvních třicet minut jsme hráli velmi dobře, soupeře jsme do ničeho nepustili a měli jsme další šance. Mohli jsme dát místo dvou klidně tři, čtyři góly. Po půlhodině jsme ale nepochopitelně zalezli a do přestávky dostali dvě branky na 2:2. To byla strašná škoda. Po změně stran už to bylo o dobývání, ale Jindřichův Hradec hrozil z protiútoků až do úplného konce. Musím říct, že to byl nejlepší soupeř, proti kterému jsme zatím na jaře hráli. Byli hodně fotbaloví, měli svou kvalitu. Bod je nakonec spravedlivý.“

Marek Černoch, trenér J. Hradce:Na půdu rozjetého Milevska jsme jeli neprohrát, to se nám i podařilo, nicméně byli jsme hodně blízko zisku tří bodů. Jinak zápas to byl určitě velmi zajímavý od úvodu až do konce. Musím kluky pochválit, že otočili zápas na půdě tak těžkého protivníka. S bodem z Milevska jsme spokojeni, i když utkání ovlivnil faktor, který tam nepatří, bohužel.“

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Petr Vlasák