Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sportovní gesto bavorovického Šafránka v derby s Planou

 
středa, 18. dubna 2018, 07:07

Smysl pro fair play předvedl v okresním derby Bavorovic s Planou domácí záložník Filip Šafránek. „Chtěl bych mu za jeho čin vaším prostřednictvím poděkovat,“ obrátil se na nás plánský předseda Lubomír Pintér.

V sobotním souboji letitých okresních rivalů vedly domácí Bavorovice po čtrnácti minutách již 2:0, avšak Plánští se snížením Řehořem vrátili do hry. „V utkání došlo k situaci, kdy rozhodčí Tůma odpískal údajnou ruku našeho hráče a nařídil proti nám volný přímý. Jelikož rukou ale zahrál hráč Bavorovic, naši hráči protestovali proti rozhodnutí rozhodčího, zvlášť poté, co se hráč domácích, myslím, že to byl Trnka, k přestupku přiznal rozhodčímu Tůmovi. Ke všeobecnému úžasu ale rozhodčí trval na svém rozhodnutí, protože prý „hráli rukou oba“… Filip Šafránek si vzal míč a kopnul jej lehkým obloukem našemu brankáři. Sudí neuvěřitelně nechal zahrání volného kopu opakovat, nikdo nevěděl proč. Hráč Šafránek znovu poslal zadarmo míč lehce našemu brankáři se slovy „já ti na to seru“. To se odehrálo za stavu 2:1 pro domácí, v době, kdy jsme snížili a začali domácím zatápět,“ popsal celou situaci Lubomír Pintér.

„V průběhu utkání zrovna Šafránek dvakrát zakopl míč při zranění našich hráčů, a umožnil ošetření. Přesto, že to byla bitva až do konce, tato gesta rozhodla, že hráči k sobě projevili úctu, což se mi na utkání líbilo nejvíc,“ dodal Pintér, že fotbaloví gentlemani ještě nevymřeli. Derby samotné Plánští vyhráli 3:2. Po přestávce vyrovnali a v 72. minutě rozhodli střídajícím Baloghem, který byl na trávníku pouhé tři minuty.

Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama