Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

T. Sviny v Chýnově potvrdily, že mají lepší druhé poločasy

 
úterý, 17. dubna 2018, 14:22

Chýnovští fotbalisté své příznivce tentokrát zklamali a obětavě a dobře hrajícímu soupeři z T. Svinů odevzdali na domácím hřišti všechny tři body. Spartak dokázal po přestávce vstřelit tři góly, což dokázal i v Bernarticích.

Úvod zápasu přinesl vyrovnaný boj, ve kterém ale o šance před oběma brankami nebyla nouze. Domácím opět vyšel na vlastním hřišti nástup do utkání a již ve 13.min. se ujali vedení, když Václ. Hruška skvělou přihrávkou našel Krále a ten si v takových případech umí většinou poradit (1:0). V 19.min. zahrozil na druhé straně hostující Gažák, ale jeho prudkou hlavičku směřující pod břevno vyrazil výborný Průša v brance domácích na rohový kop.

Aktivně hrající hosté byli i nadále velmi nebezpeční a domácí obranu zaměstnávali čím dál více. Ve 31.min. nejlepší hráč na hrací ploše trhosvinský Macák si udělal ze tří domácích hráčů v pokutovém území slalomové tyče, prošel až před vybíhajícího brankáře Průšu, který se zaskvěl fantastickým zákrokem a udržel. Poté se připomněli také i domácí hráči, když Král ve 35.min. hlavičkoval z dobré pozice jen těsně vedle Brůhovy branky a dvě minuty před přestávkou se ocitl ve výborné šanci i Vl. Hruška, ale jeho hlavičku brankář hostů dokázal zlikvidovat.

Za čtyři minuty hotovo

Druhý poločas začal ve 47. min. obrovskou šancí chýnovského Vl. Hrušky, jehož nádherně uvolnil po úniku Václ. Hrušky v pokutovém území Král, ale jeho střelu směřující do odkryté branky hostů stačil ještě obránce Chromčák zablokovat. To byl zřejmě zlomový okamžik utkání, protože místo vedení 2:0 přišly pro domácí od 66. minuty čtyři minuty hrůzy, ve kterých třikrát inkasovali a hosté tak dokonale otočili průběh utkání…

Nejdříve Macák po své krásné individuální akci obstřelil Průšu (1:1), hned o minutu později v (67.) domácí zapomněli na zadní tyči na Kodrase, který hlavičkoval přesně (1:2), a v 70.min. vystihl malou domů domácího J. Hrušky neudržitelný Macák a podél bezmocného Průši dovršil velký obrat hostů (1:3). To bylo moc i na některé domácí příznivce a z tribuny se ozval po delší době i pískot…

Od té doby se opaření domácí fotbalisté už na nic prakticky nezmohli a hosté bojovným a koncentrovaným výkonem si závěr zápasu zkušeně pohlídali a odvezli si z Chýnova zasloužené vítězství.

Ohlasy z laviček

Petr Holota, trenér Chýnova: „Po prvním poločase jsme sice vedli 1:0, ale o přestávce jsem hráčům říkal, že když obdržíme branku, takže dobře hrající hosté jsou schopni zápas otočit. To se také bohužel nakonec potvrdilo. Trhové Sviny mají kvalitní mužstvo, vyhrály u nás zaslouženě a gratuluji jim k vítězství. U našich hráčů mi tentokrát chyběl pohyb a bohužel u některých i bojovnost. Navíc jsme vzadu dělali velké chyby.“

Martin Písko, trenér T. Svinů: „Věděli jsme, že Chýnov má dobré mužstvo a proto jsme začali zápas opatrně, ale přesto jsme si neodpustili zbytečnou chybu a již ve 13. minutě jsme prohrávali. Do druhého poločasu jsme nastoupili s tím, že nemáme co ztratit a také víme, že většinou máme druhých 45 minut vždy lepší a to se potvrdilo i v Chýnově. Dokázali jsme zápas během pár minut otočit a dovolím si říct, že jsme zvítězili zaslouženě. Podali jsme kolektivní výkon, ale přesto bych chtěl vyzdvihnout výkony střelců našich branek Kodrase a především Macáka, který byl po celý zápas trvalým nebezpečím pro domácí zadáky.“


FC Chýnov – TJ Spartak Trhové Sviny 1:3 (1:0)

Branky: 13. Král – 66. a 70. Macák, 67. Kodras. Rozhodčí: Brych - Dvořák, Žurek. ŽK: 1:0 (62. Zítek). Rohy: 4:7, 120 diváků.

Chýnov: Průša – J. Hruška, Doubrava, Petrů, Sl. Mareš – P. Mareš (38. Štiller), Hladík (54. F. Zadražil), Václ. Hruška, Zítek – Vl. Hruška (85. Sedlatý), Král (87. L. Havlík). Trenér Petr Holota.

T. Sviny: K. Brůha – Valut, Chromčák, Petr (60. Novák), Kodras – Kolář, D. Brůha, (88. Valter), Hruška, Perfoll – L. Gažák (63. Lavička), Macák. Trenér Martin Písko.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer