Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vedoucí Slavia K. Vary byla nad síly Jankova

 
úterý, 17. dubna 2018, 12:45

Náročný "anglický" týden zakončili fotbalisté Jankova na půdě nejlepšího celku soutěže. Překvapení se nekonalo. Slavia Karlovy Vary byla nad síly Jihočechů a s přehledem zvítězila 6:0. Lídr tabulky podal výborný výkon a v každém poločase třikrát gólově udeřil. Jankov je na sestupové příčce a nyní ho čekají klíčové zápasy, které by měl zvládnout.

Přestože jankovští neměli ve Varech co ztratit, tajně doufali v nějaké překvapení. Jenže trenérům Kadlecovi s Maxou chyběla čtveřice Kroneisl, Popelka, Beránek a Mužík, takže museli sestavu upravit a na stopera posunuli Fajtla.

Plány na nějaké možné překvapení se začaly bortit hned ve 2. minutě. Dlouhý nákop z vlastní obranné poloviny si na hranici pokutového území našel kanonýr Martin Psohlavec, využil špatného postavení Pavelce a hlavou zajistil favoritovi brzké vedení - 1:0. Další rána do plánů Jihočechů přišla v 19. minutě, kdy se po rohu tvrdou ranou prosadil Jan Staněk a bylo to 2:0.

Hosté odpověděli taktéž tvrdou střelou Jana Šebelky, kterou ale domácí gólman Chára dokázal vyrazit. Pěknou akcí se poté blýskl Daniel Krlička, jenž si narazil míč s Psohlavcem a parádní střelou donutil Pavelce k neméně parádnímu zákroku. V 29. minutě zahrál v pokutovém území rukou Lošek a nařízenou penaltu proměnil Marian Geňo - 3:0. Opticky neměl domácí tým nijak zvlášť výraznou převahu, jenže díky obrovské kvalitě všech hráčů dokázal vytvořené šance proměnit a to byl největší rozdíl oproti soupeři.

Druhý poločas probíhal v podobném duchu. Kromě velké šance Psohlavce z 51. minuty, kdy domácí kanonýr nepotvrdil svůj střelecký instinkt, hrálo se poměrně vyrovnané střetnutí. Na šance byla druhá půle skoupá, ale v závěru se přeci jen domácí znovu gólově prosadili. V 74. minutě se po rychlém přechodu do útoku prosadil Martin Psohlavec - 4:0. Hned o minutu později se výstavní ranou z vápna do šibenice blýskl Daniel Krlička a debakl byl na světě - 5:0.

V 84. minutě ještě Staněk po rohovém kopu trefil břevno a konečnou podobu výsledku dal pohlednou individuální akcí střídající Jan Kalina - 6:0. Slavia podala výkon hodný lídrovi soutěže a zaslouženě zvítězila.


FC Slavia Karlovy Vary – SK Jankov 6:0 (3:0)

Branky: 2. a 74. Psohlavec, 19. Staněk, 29. Geňo z pen., 75. Krlička, 88. Kalina. Rozhodčí: Trojan - Šimeček, Štěrba. Delegát: Bláha. ŽK: 0:1 (Maršán). Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 6:3. Rohy: 9:5. Diváci: 165.

K. Vary: Chára - Samek (82. Skala), Staněk, Pěkný, Mestl (82. Němec) - Hudec, Krlička, Vokáč, Kořistka (68. Novotný) - Psohlavec, Geňo (68. Kalina).

SK Jankov: Pavelec - Bürger (73. Kočer), Lošek, Fajtl, Zajíc - Kasík (64. Jirkovský), Maršán (55. Rytíř), Sedlic, Šebelka, Smetana – Mensah.

Nejlepší hráči: Krlička – Lošek

Napsal(a) SK Jankov | Foto Mikko15