Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Poslední hradecké béčko potrápilo lídra Bernartice

 
pondělí, 16. dubna 2018, 21:44

V 17. kole I. A třídy (sk. B) se utkali bernartičtí fotbalisté s rezervou mužstva z čela krajského přeboru z Jindřichova Hradce. Mladící soupeře v prvním jarním kole poněkud potrápili favorizovaný Lom na domácí půdě, když prohráli až gólem v poslední minutě z pokutového kopu. Ani v Plané nad Lužnicí nezklamali a poločas dokonce vyhráli dvoubrankovým rozdílem. Pak jim domácí nasypali půltucet a mladící odjížděli do svých domovů zklamaní. Dle tohoto výčtu Bernartické nečekal lehký soupeř a to se také naplnilo. Od počátku zápasu jich bylo plné hřiště a průběh utkání byl vyrovnaný. Ve druhé půli se domácím podařilo zvýšenou aktivitou na počátku zaznamenat vítěznou branku, ale do konce zápasu to jednoduché neměli. Další branky již nepadly a utkání nakonec skončilo jednobrankovým vítězstvím domácích.

Utkání začali domácí aktivně ve snaze poněkud otupit nadšení hostujících mladíků a zaznamenat co nejdříve vedoucí gól. Ve 3. minutě našel Rakovan přihrávkou naběhnutého Smrčinu, který z levé strany křížnou střelou jen těsně minul Cettlovu bránu. V 10. minutě hlavičkoval na přední tyči Rakovan po Staňkově trestném kopu z pravé strany, hlavička však směřovala těsně vedle vzdálenější tyče a skončila autem.

V 15. minutě si aktéři akce na začátku utkání zopakovali v obráceném gardu a na druhé straně útočné poloviny domácích. Nahrávačem byl Smrčina a zakončovatelem z pravé strany Rakovan, jejich snaha skončila opět střelou vedle vzdálenější tyče. Ve 21. minutě po ojedinělé nebezpečné situaci hostů byl před pokutovým územím odpískán faul. Míč si k exekuci postavil Matěj Votava. Jeho střela prošla špatně postavenou zdí domácích, odražený míč brankářem se dostal k Jonáši Madarovi, který ho dorazil do sítě - 0:1.

Domácí tento moment hodně nabudil a zatlačili soupeře na jejich polovinu. Ve 23. minutě po přihrávce Staňka byl v šanci u tyče Buriánek, avšak nepodařilo se mu ve v tísni zakončit. Ve 25. minutě po dlouhém autovém vhazování hlavičkoval míč na zadní tyči Staněk, pokus však brankář Cettl zlikvidoval. Domácím se po pokračujícím náporu ve 33. minutě podařilo stav utkání srovnat. Po faulu na Trantinu si míč postavil nový domácí specialista na trestné kopy mladý Adam Staněk a dokonalou zatočenou technickou střelu se trefil do šibenice soupeřovy svatyně - 1:1. Do konce poločasu se již na obou stranách hřiště žádná zajímavá branková příležitost nenaskytla a mužstva odcházela do kabin za nerozhodného stavu.

Vítězný gól Trantiny

Druhý poločas začal náporem domácích. Ve 48. minutě zakončoval Smrčina slabou střelou k tyči a jindřichohradecký gólman míč pohodlně sebral do svých rukavic. O minutu později razantní střelu Ťupy brankář též zlikvidoval. V 51.minutě se povedla domácím akce, když se po střele Tomáše Češky odrazil míč ke Karlu Trantinovi (na snímku), který z otočky vypálil a přízemní střelou trefil přesně k levé tyči Cettlovy brány. Ten sice šel dobře po míči, ale nedosáhl na něj - 2:1.

O dvě minuty později chtěl odpovědět Matěj Votava, avšak jeho prudká střela postrádala přesnost a skončila nad Fučíkovou bránou. Po akci hostujícího špílmachra Beneše v 60. minutě jeho zakončení také minulo brankovou konstrukci. V následující bojovné patnáctiminutovce se na hřišti nic zajímavého neudálo. V 76. minutě Smrčinův trestný kop hlavičkoval bernartický stoper Novák nad bránu. Za další dvě minuty trestný kop zahrávaný levé strany T. Češkou hlavičkoval Trantina přesně, avšak brankář Cettl jeho nadějný pokus na zaznamenání pojišťovacího gólu zlikvidoval.

V poslední desetiminutovce se mladíci z Jindřichova Hradce snažili o vyrovnání stavu zápasu, avšak bezchybně hrající obrana podpořená kvalitním gólmanem jim již do konce zápasu nic nedovolila. Bernartičtí tak vcelku v pohodě dotáhli utkání do vítězného konce. Hosté svou poměrně dobrou kombinační hrou, podpořenou kvalitními herními schopnostmi dirigenta hry, kapitána, trenéra a vedoucího mužstva v jedné osobě Jana Beneše rozhodně nezklamali a je až s podivem, že okupují poslední místo tabulky.

Příští víkend zajíždějí Bernartice do Plané nad Lužnicí, kde se střetnou v sobotu 21. dubna od 10:30 hod s místním Sokolem.


Sokol Bernartice – FK Jindřichův Hradec 1910 B 2:1 (1:1)

Branky: 33. Adam Staněk, 51. Karel Trantina – 21. Jonáš Madar. Rozhodčí: Lukáš Tauber – Svyatoslav Izugrafov, Martin Písek. ŽK: 3:1 (62. Staněk, 83. Trantina, 87. Mrkáček – 27. Šmíd). Diváků: 80.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Stan. Češka, Novák, Mrkáček, Tomáš Češka – Trantina (83. Růžek), Smrčina – Staněk (67. Kloboučník), Martin Buriánek (23. Mir. Suchopár), Ťupa – Rakovan (90. Kukrál). Trenéři Petr Vašíček a Pavel Schorník.

J. Hradec B: Cettl – Valek, Šmíd, Chyška, Nováček – Madar (71. Tomáš Blažek), Jan Beneš (K), Matěj Votava – Tajml, Vítkovský, Brož (58. Koranda). Hrající trenér Jan Beneš.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák