Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Roudné přibrzdil povedený lob ze 40 metrů

 
sobota, 14. dubna 2018, 19:20

Na malšany se valí jedna pohroma za druhou. Po výtečném vstupu do jarních odvet se jim přestalo dařit. Ta tam je herní pohoda, o střelecké efektivitě nemluvně. Další bodovou ztrátu neodvrátil ani se Sedlčany. A penalty? To už je přímo prokletí Roudenských. K tomu se přidala zranění dvou hráčů.

Roudenští znali přednosti i slabiny soupeře ze Sedlčan, omrkli si jeho hru, když vystupoval v Českém Krumlově. I proto si drželi balon a měli ho častěji na svých kopačkách. Snažili se kombinačně dobýt sedlčanskou zatvrzelou obranu, ale k otevření vrátek jim chyběl ten správný klíč. Nejinak tomu bylo i u protivníka. Celkově toho první poločas moc nenabídl. Jen řadu osobních soubojů a centrovaných míčů. Jenže pak začala stíhat domácí smůla. Holub si natáhl sval a musel o přestávce odstoupit.

Do druhého poločasu ho vystřídal mladý Martin Vlk, což se ukázalo při té smůle jako správný tah. Nedlouho po vstupu do hry se prosadil a po individuální akci zařídil domácím vedení 1:0. Jenže za krátký čas se opět začínalo od začátku. Přišel krásný fotbalový moment, kdy David Krůta téměř z poloviny hřiště přehodil brankáře Hřebejka – 1:1.

To malšany na chviličku přibrzdilo, ale nezastavilo. Měli tlak, ale další gól se jim vykouzlit nepodařilo. A nejenom to. Přišla další porce smůly a veliká. Po jednom ze zákroků zamířila kopačka do obličeje Martina Vlka a přivodila mu těžký otřes mozku. Z areálu ho musela odvézt sanitka. Na trávníku se potom už nic dalšího neudálo, takže došlo k penaltám. A ty domácí, jak je u nich tradicí, projeli. První dvě nedali (Růžička, Píša), zatímco soupeř byl stoprocentní.

Rudolf Otepka, trenér Roudného: „Podali jsme výkon, který byl diametrálně odlišný od toho, co jsme předvedli s Krumlovem. Bylo to lepší. Ale nejsme produktivní, to je naše bolavá pata. Balon držíme, ale nedokážeme se propracovat k finále, které bychom si přáli. I tak jsme šli do vedení. Jenže pak se povedl hostům krásný kousek, který se jenom tak nevidí. Snad ze čtyřiceti metrů přeloboval našeho gólmana jeden z hostů. Brankáři to za vinu nedávám, má úkol být vepředu, aby podporoval hru. Nádherný moment, kvůli kterému se na fotbal chodí. Bohužel jsme na to doplatili my. Ten soupeř věděl, co dělá, nebyla to náhoda. Mrzí nás ztráta Holuba i Vlka. Příště už to snad vyjde. Další otázkou jsou penalty. Ze sedmi rozstřelů jsme uspěli jenom dvakrát. Nás momentálně trápí psychika, která nás obírá o lepší výsledky i při těch penaltách.“


Malše Roudné – TJ Tatran Sedlčany 1:1 (0:0), penalty 1:4

Branky: 49. Vlk – 53. Krůta. Rozhodčí: Hodek – Fr. Cihlář, Simbartl. Delegát: Hanzal. ŽK: 3:3 (M. Otepka, Vávra, Píša – Kvěch, Vystyd, Brotánek). Diváků: 150.

Roudné: Hřebejk – Maršík (69. Solomakha), Holub (46. Vlk), M. Otepka, Lerch – Vávra, Tušer, Bartoš (72. Růžička), Hála, Zeman – Píša. Trenér Rudolf Otepka.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Ján Honza
 


 
Reklama