Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Za Mokré si zahrála matka s dcerou, posilou je Adéla Šturmová

 
čtvrtek, 12. dubna 2018, 13:32

Utkáním České fotbalové ligy žen s druhým Sokolem Chýše z Karlovarska vstoupily fotbalistky TJ Mokré do odvetné části při své historické účasti v ligové soutěži.

Mokré skončilo po podzimu na 8. místě s 9 body a skóre 18:33. „Máme za sebou poměrně vydařenou zimní přípravu včetně soustředění v Nové Včelnici. V zimním období došlo k hodně změnám v kádru. Přestupovou bombou je příchod Adély Šturmové z Dukly. Věříme, že se přiblíží výkonům sestry Elišky, která je bohužel stále ve stavu zraněných. Druhou příchozí hráčkou je Eliška Sýkorová, která přestoupila z Borovan. V zimní přípravě bylo vidět, že má velmi dobré fyzické předpoklady a i ona by měla kádr posílit,“ uvádí změny v kádru trenér Jiří Hrabánek.

Zásadní problém nastal na postu brankářky. „Činnost z osobních důvodů ukončila Anežka Zákostelecká, která byla několik let jedinou brankářkou. I proto přestoupila z Kaplice Tereza Kourová a výpomoc máme přislíbenou i od Tamary Kollerové, která chytala před několika lety v Roudném,“ jmenuje změny na nejdůležitějším postu. Dalšími hráčkami, které doplnily tým třetiligového nováčka, jsou Kateřina Hrabánková a Kristýna Frimmlová. Obě s týmem trénují již dva roky, ale až nyní překročili hranici 15 let, kdy smí hrát za ženy. Z Lokomotivy přestoupila Zuzana Kamišová, která zatím za ženy nehrála, ale trénovala s muži.

Poločasovou ztrátu domácí nedohnali

Favorizovaný celek Chýše od úvodních minut potvrzoval svou kvalitu a hlavně trio Cardová, Stojkovičová a Vargová bylo velmi aktivní. Už v 7. minutě šly hráčky Chýše do vedení, kdy posledně jmenovaná Jessica Vargová tvrdou střelou k tyči poslala hosty do vedení.

Přes převahu Chýše se domácí hráčky postupně osmělovaly, a nová posila Adéla Šturmová v 21. minutě vyrovnala, když se po pěkné kombinaci a centru Mačkové prosadila přesnou hlavičkou. Zásluhou nepřesností v rozehrávce domácí nabídli soupeři šance, které Iveta Stojkovičová a znovu Jessica Vargová využily a o poločase se šlo do kabin za stavu 1:3.

Už v 51. minutě byla ve vápně faulována Adéla Šturmová, která nařízenou penaltu bezpečně proměnila a snížila na 2:3. Dále jsme sledovali utkání, které bylo hráno ve vysokém tempu s mírnou převahou Chýše, která se však do vyložených šancí nedostávala, tak zkoušely střelbu z větší vzdálenosti. Aktivní byla hlavně Iveta Stojkovičová, jejíž dvě střely skončily na břevně.

V době, kdy se domácí hráčky snažily o závěrečný nápor, přišlo zmrazení a Lucie Čepilová se v 85. minutě trefila z trestného kopu ze 40 metrů s přispěním silného větru přesně. Přesto se domácí hráčky nevzdaly a z následného tlaku snížila Lenka Chaloupková - 3:4. Na vyrovnání nebyl už čas.

Domácím diváků se představily všechny nové hráčky. Mokré hrálo v sestavě Koláčková – Kroutlová, Mačková, Chaloupková, Eliášová, Traplová (63. Sýkorová), Hrabánková st., Minaříková, Spergerová (72. Hrubá), Šturmová, Hrabánková ml. (55. Kamišová). V brance v nové roli Tereza Koláčková. Zajímavostí určitě bylo nastoupení matky s dcerou v jednom týmu, a to zkušené Katky Hrabánkové v útoku a 15leté Katky v záloze.

Přes porážku se jednalo o dobrou pozvánku na další domácí utkání, které se hraje tuto sobotu 14. 4. 2018 od 13 hodin proti v tabulce třetí Dukle Praha B.

Napsal(a) TJ Mokré | Foto TJ Mokré
 


 
Reklama