Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Borovanské fotbalistky na jindřichohradecké soupeřky nestačily

 
čtvrtek, 12. dubna 2018, 10:22

K dalšímu zápasu divize žen zajížděly borovanské hráčky do J. Hradce. Zdálo se, že po vítězném zápase v minulém kole každý čekal výhru, jenže opak byl pravdou. Hostujícím fotbalistkám se zápas nepovedl, domácí byly po většinu zápasu lepším týmem a zaslouženě vyhrály.

Borovany přesto začaly lépe. Už ve 2. minutě Jandová střílela vedle branky a za tři minuty jí napodobila Vonková z přímého kopu. Domácí hráčky zahrávaly ve 12. minutě rohový kop a po jeho rozehrání Šlapanská trefila jen tyč. Během dalších minut měla Jandová další dva střelecké pokusy po přihrávkách od Hrubé, obě skončily opět vedle domácí branky. Ve 21. minutě se opět ukázali domácí hráčky, Dušková zakončila znovu vedle branky hostí.

Do konce poločasu se hrálo především ve středu hřiště s minimem šancí na obou stranách. Za zmínku stojí jen pokus domácí Sivé. Procházková jej vyrazila reflexivně nohou a těsně před koncem poločasu zahrávala hostující Vonková rohový kop a zakončení Michálkové opět nebylo přesné.

Hned na začátku druhého poločasu po centru Šteflové zakončovala Kocoňová hlavou vedle branky. V 51. minutě se do sóla dostala Sivá, střílela však jen do náruče Procházkové. V 61. minutě se Vonková po autovém vhazování probila do vápna, zakončovala opět do náruče brankářky Adamcové.

Domácí hráčky měly v této fázi zápasu více ze hry a přišly i brankové šance. V 67. minutě opět Sivá po přiťuknutí od Lehejčkové z malého vápna trefila jen Procházkovou a za čtyři minuty po přímém kopu Šteflové trefila Sivá zase jen Procházkovou. V 81. minutě přišla přihrávka Jandové na z druhé vlny nabíhající Hornou, její střelu Adamcová vyrazila na rohový kop.

V 86. minutě přišel rozhodující okamžik zápasu. Po nedorozumění v obraně hostí se do sóla dostala Hronová, Procházková její pokus vyrazila, míč se však ke střelkyni vrátil a napodruhé už mířila přesně - 1:0. Poslední střelu zápasu vyslala na domácí branku Vonková. Trefila opět jen náruč Adamcové a domácí hráčky si tak po zásluze připsali do tabulky důležité body.

TJ Sokol J. Hradec – TJ Calofrig Borovany 1:0 (0:0)

Branka: Hronová.

J. Hradec: Adamcová - Dušková, Šteflová, Lehejčková, Hronová, Kocoňová, Plucarová, Peckertová, Kučerová, Sivá, Šlapanská, Florianová, Lapková, Voldánová.

Borovany: Procházková - Zemanová, Jandová, Fürstová, Káplová, Tichá, Kunová, Kubíčková, Michálková, Horná, Vonková, Hrubá, Pečmanová, Talacková.

Napsal(a) Václav Beneda | Foto Calofrig Borovany