Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplické fotbalistky přehrály v domácí premiéře Protivín

 
středa, 11. dubna 2018, 11:53

Kaplické fotbalistky se na jaře poprvé představily na domácím hřišti. Po dvou venkovních výhrách pomýšlely proti Protivínu pouze na vítězství, zvláště když na podzim první vzájemný zápas vysoko vyhrály. Při absenci trenéra Křivy vedl tým do utkání jako hlavní kouč Jan Petřík.

Kapličandy začaly střetnutí od úvodních minut velice aktivně. První gólovou příležitost si připravily už v páté minutě. Na levé straně vybojovala míč Tošilová, pronikla do šestnáctky, přesnou přihrávkou našla před brankou zcela volnou Pálkovou, ta však zblízka napálila míč jen do brankářky Kyrianové.

Netrvalo však dlouho a skóre se ve prospěch kaplického Spartaku měnilo. Na centr Matouškové od rohového praporku si naběhla Markéta Bartoníčková a povedenou hlavičkou poslal míč do protivínské svatyně – 1:0. V jedenácté minutě musela brankářka Kyrianová lovit míč ze své sítě podruhé. Bartoníčková před vápnem přiťukla míč Heleně Praizlerové a ta umístěnou přízemní střelou zvýšila náskok Spartaku – 2:0.

Fotbalistky Spartaku i v dalších minutách diktovaly tempo hry a byly poznání aktivnější než jejich soupeřky. Výsledkem toho byly další vstřelené góly. V sedmnácté minutě to bylo 3:0, když se do střelecké listiny zapsala Monika Pálková. V polovině prvního poločasu už to bylo o čtyři, když se po rohovém kopu Matouškové nadvakrát prosadila podruhé v zápase Markéta Bartoníčková – 4:0. Ale to ještě nebylo vše. Ještě jednou v první půli musela brankářka Kyrianová pro míč do své svatyně. Ve 36 minutě upravila na poločasových 5:0 přesnou střelou Simona Vocedálková – 5:0.

Bartoníčková dosáhla na hattrick

Po změně stran přibylo oboustranně více nepřesností a své šance měly i hráčky Platanu. Půle však začala gólovkou domácích fotbalistek. Hned v první minutě po rohovém kopu Matouškové skončila hlavička Vaňkové na břevně. Na další vážnější příležitost se pak čekalo až do 63 minuty a skončilo to stejným výsledkem. Po přihrávce od Važanové střílela z vápna Bartoníčková, Kyrianovou znovu zachránilo břevno.

Nedlouho poté zněla konstrukce protivínské branky opětovně. Tentokráte střílela z pravé strany Matoušková, křížná rána skončila na tyči, odražený míč dokázala pohotově dorazit do branky dobíhající Petra Važanová – 6:0. V polovině druhého dějství už to bylo o sedm. Přihrávku Bartoníčkové dokázala přetavit v další branku důsledná Simona Vocedálková – 7:0.

Čtvrthodiny před koncem se hostující fotbalistky mohly dočkat alespoň čestného úspěchu, ale nebylo jim přáno. Proti brankářce Klomfarové Boorová neuspěla a v pokračující akci zakončovala z pravé strany jen do boční sítě Bártová. Konečnou podobu dostal výsledek až dvě minuty před koncem, poté, co byla ve vápně nedovoleně zastavena pronikající Važanová. K penaltě se postavila Markéta Bartoníčková a umístěnou střelou zkompletovala svůj hattrick – 8:0. V dalším kole zavítají Kapličandy do západočeských Domažlic.


FK Spartak Kaplice – TJ Platan Protivín 8:0 (5:0)

Branky: 9., 23. a 88. (pen.) Bartoníčková, 38. a 67. Vocedálková, 17. Pálková, 65. Važanová. Rozhodčí: Hladík. Bez karet. Diváků: 40.

Kaplice: Klomfarová – K. Jedličková, Vaňková, Vávrová, Vocedálková, Matoušková, Praizlerová, Bartoníčková, Tošilová, Petříková, Pálková. Střídaly: Suchanová, Važanová.

Protivín: Kyrianová – Mrázová, Trnková, Kubíčková, Boorová, Vlková, Králíková, Pečená, Ambrožová, Hesounová, Bártová. Střídala: Petrnoušková.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec
 


 
Reklama