Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lom se rozešel s Bernarticemi oblíbeným výsledkem favoritů 0:0

 
úterý, 10. dubna 2018, 17:01

K dlouho očekávanému nejdůležitějšímu zápasu jara přijeli Bernartičtí do Lomu oslabeni o zkušeného stopera Mrkáčka a ke vší smůle nemohl po rozcvičce nastoupit ani špílmachr Kukrál. Mužstvo muselo být v základní sestavě doplněno o náhradníky z lavičky. Proto nemohlo hrát svou hru a od počátku utkání spoléhalo spíše na defenzivní činnost a dobře zabezpečilo obranu.

Domácí nažhaveni a podporováni nebývalou diváckou kulisou se snažili dobýt bernartickou tvrz, avšak příliš se jim to nedařilo. Hra se odehrávala s velkým množstvím osobních soubojů především uprostřed hrací plochy, bez větších vypracovaných gólových šancí na obou stranách. Od počátku bylo utkání vyrovnané, avšak ve druhé části první půle byli domácí očividně lepším týmem. Ve druhém poločasu se obraz hry srovnal a naopak v jeho druhé části byli opticky více vidět hosté.

V poněkud vyhecované poslední patnáctiminutovce hry se domácí za každou cenu snažili o první gól a pravděpodobně i rozhodující gól utkání. Hosté však kvalitní obranou podpořenou výborným výkonem brankáře bezbrankový stav udrželi. Domácí pak pochopitelně z hřiště odcházeli zklamanější než hosté, kteří si přijeli pro bod a za okolností, které je donutili hrát v poněkud improvizované sestavě, si ho odvezli a udrželi si i po tomto důležitém utkání jara v tabulce první pozici.

Rekordní návštěva

Utkání začalo oboustranně opatrně a nikdo nechtěl udělat chybu. První trochu solidní zakončení předvedl střelou hostující T. Češka, míč však směřoval vedle pravé tyče Chylíkovy brány. Domácí odpověděli ve 14. minutě, kdy rozehraný trestný kop z pětadvaceti metrů do strany zakončoval Neužil hodně nepřesně. Novákova střela v 16. minutě skončila nad bránou. Dobrá šance z levé strany se naskytla Rakovanovi, vyhrál běžecký souboj s domácím obráncem, avšak střelou netrefil k bližší tyči a míč skočil v sítí za bránou.

Ve 21. minutě zahrozil Mařík, jeho střelecký pokus zblokoval T. Češka a balón pak pohodlně sebral bernartický gólman Tomáš Fučík. Trantýrova střela ve 27. minutě skončila též v rukavicích brankáře. Asi v největší šanci se vyskytl v 29. minutě štírek Janů, když jeho prudkou střelu zblokoval bernartický stoper Novák a byl z toho pouze rohový kop. Nebezpečný a technický Janů zakončoval přesně i ve 33. minutě, s jeho projektilem mířícím doprostřed brány však Fučík problémy neměl. Hned z protiútoku střílel Rakovan nepřesně a Chylík nemusel zasahovat.

Ve 35. minutě další nebezpečný technicky zdatný domácí borec Neužil střelou bránu hostů také minul. Ve 40. minutě vypálil z pravé strany Janů opět vedle a následně tentýž hráč ve 42. minutě zakončoval opět nepřesně. Z výčtu posledních akcí je jasně vidět převaha domácích ve druhé části první půle. Jen nepřesnost jejich střeleckých pokusů jim zabránila zaznamenat kýžený gól.

Šlágru chyběly góly

Hra na počátku druhého poločasu byla opět vyrovnaná. Trestný kop zahrávaný Janů skončil vedle pravé tyče. Staňkův trestný kop na druhé straně ve 49. minutě hlavičkoval Trantina nad bránu. Buriánkova střela na zadní tyč byla zblokována v 58. minutě a následoval rohový kop. O čtyři minuty později Neužil vypálil levačkou opět jen vedle pravé tyče Fučíkovy svatyně. V 67. minutě po kvalitní kombinační akci, na jejímž počátku byl Neužil přes Janů, se dostal míč k Maříkovi, který hlavičkoval nad břevno. O dvě minuty později po akci Janů střílel Neužil vysoko nad. Poslední kloudnou střelu vyslal na Chylíkovu bránu Buriánek v 72. minutě, avšak směřovala opět pouze vedle tyče.

Pak se začala dvacetiminutovka boje uprostřed hrací plochy plná osobních soubojů a zbytečných faulů ve snaze utkání rozhodnout pro oko diváka poněkud nezáživná, neboť postrádala jakékoliv přesné zakončení. Hra hostů opřená o nepropustnou obranu a kvalitního gólmana slavila svůj úspěch. Hra domácích poněkud ofenzivnější, díky velmi šikovným borcům Neužilovi a Janů, byla taktéž vystavěna na pevné zkušené obraně a v bráně pro Bernartické nepřekonatelného Chylíka. Když vše shrneme, tak mělo utkání v podstatě stejný charakter jako na podzim v Bernarticích a nemohlo asi skončit jinak než bezbrankovou plichtou. Díky zlatému bodu si udrželi Bernartičtí pozici lídra tabulky s jednobodovým náskokem před Čtyřmi Dvory a dvoubodovým před Lomem.   

Příští utkání odehrají Bernartice na svém hřišti v neděli 15. dubna a od 16:30 hodin a přivítají rezervní tým mužstva krajského přeboru z Jindřichova Hradce.


TJ Sokol Lom – TJ Sokol Bernartice 0:0

Rozhodčí: Martin Havlík – Petr Nedvěd, Karel Kříž st. Delegát: Josef Vrzal. ŽK: 2:1 (20. Vesecký, 75. Marek Císař – 51. Stan. Češka). Diváků: 250!

Lom: Chylík – Voneš, Pavel Vesecký (K), Jelen, Marek Císař – Janů, Kolací, Neužil – Mařík, Trantýr, Kořenský (75. Turek). Hrající trenér Marek Císař.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Stan. Češka, Novák, Trantina, Tomáš Češka – Smrčina, Ťupa – Staněk (77. Vít Fučík), Martin Buriánek (75. Kloboučník), Mir. Suchopár – Rakovan. Trenéři Petr Vašíček a Pavel Schorník.

 
 
Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama