Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čimelický půltucet v Dačicích řídil Hegenbart

 
úterý, 10. dubna 2018, 15:03

Ve 20. kole krajského přeboru zavítaly Čimelice na hřiště posledních Dačic. Domácím se v soutěži nevede a to bylo znát i v tomto utkání. Čimelický kapitán Václav Hegenbart byl strůjcem jednoznačného vítězství 6:1. Za necelou půlhodinu dal sám čtyři góly a na šestý přihrál.

Začátek byl ovšem vyrovnaný, ale pouze do 10. minuty. V tu dobu domácí brankář Zejda zasahoval před vápnem hlavou, míč se dostal k Hegenbartovi a ten zkušeně domácího brankáře přeloboval a vstřelil první branku Čimelic. Od chvíle se domácí pomalu vytráceli a Čimeličtí začali mít zcela jasnou převahu.

V 17. minutě po rohovém kopu Nekla střílel nad branku Viták. O minutu později opět po rohovém kopu Nekla zcela netradičně hlavičkoval Hegenbart a byla z toho druhá branka. Ve 21. minutě utekl po levé straně Převrátil, jeho centr našel opět Hegenbarta a ten završil hattrick. Ve 26. minutě se domácí dostali po dlouhé době dopředu - zahrávali přímý kop, ale střela mířila vysoko nad bránu hostí. Ve 27. minutě se řítil sám na branku Dačic Suchan, byl ve vápně faulován a z nařízené penalty přidal čtvrtou branku Čimelic kdo jiný než Hegenbart.

O minutu později po přihrávce Hegenbarta střílel Varhan, ale pouze nad branku. Ve 33. minutě po centru Nekla střílel Hadáček rovněž nad. Ve 43.minutě se do vápna dostal Hegenbart, ale místo přihrávky na zcela volného Suchana volil střelu, trefil však pouze padajícího brankáře Zejdu. První poločas tak skončil jasně pro Čimelice, zásluhou čtyř gólů Hegenbarta 0:4.

Po přestávce Čimelice opět ovládly hru. Ve 47. minutě spálil vynikající šanci Suchan, kdy šel sám na brankáře, ale jeho střelu domácí brankář chytil. V 50. minutě se domácí zcela výjimečně dostali do šance, ale Hric mířil vedle čimelické branky. V 52. minutě zahrávali Čimeličtí rohový kop Neklem a míč i za pomoci větru skončil v síti domácích popáté.

V 56. minutě po rohovém kopu Nekla střílel Pšenička, ale pouze mimo. Zakrátko byl opět Suchan ve velké příležitosti, ani tentokrát domácího brankáře nepřekonal. V 64. minutě se Suchan přece jenom dočkal, když zužitkoval Hegenbartovu přihrávku a vstřelil šestou branku Čimelic. Centropenu se podařilo za dvě minuty korigovat Jindrou, který se dostal před vápnem k míči a přízemní střelou překonal Slavíka.

V 69. minutě běžel sám na brankáře opět Suchan, ale raději přihrál Hegenbartovi, ten to měl ale na dlouhou nohu a domácího brankáře nepřekonal. V 83. minutě běžel na branku Říha, ale domácí brankář jeho kličku vystihl a míč chytil. V 86. minutě domácí Hric mířil nad čimelickou branku, a to bylo vše podstatné v tomto utkání. Domácí zcela propadli v obraně a rovněž v nasazení a zaslouženě prohráli 1:6.


Centropen Dačice – SK SIKO Čimelice 1:6 (0:4)

Branky: 66. Jindra – 10., 18., 21. a 28. (pen.) Hegenbart, 52. Nekl, 64. Suchan. Rozhodčí: Tupý – Herzog, Hanes. Delegát: Brož. ŽK: 1:0 (Mašát). Diváků: 30.

Dačice: Zejda – Mašát, Celý, Kořínek, Máša (71. Svoboda) – Šimánek, Pacek, Jindra, Janák – Smejkal (80. Vacek), Hric. Mužstvo vedl asistent Dušan Lovětínský.

Čimelice: Slavík – Němec, Listopad, Hadáček, Pšenička – Viták (54. Říha), Převrátil, Nekl (85. Zelenka), Varhan – Suchan (80. Bašta), Hegenbart. Trenér Tomáš Smrčina.

Napsal(a) Josef Ťupa | Foto Jan Škrle