Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplice spalovala šance. Nové Vsi trefil výhru Janeček

 
pondělí, 9. dubna 2018, 20:48

Po výhře z Ledenic chtěli Kapličtí zabodovat i proti lídrovi soutěže z Nové Vsi. Z minulého kola chyběl domácímu trenéru Bohdanu Malickému obránce Čutka, naopak už mohl využít služeb Tomáše Kebla a Marka Malického. I hostující kouč Miroslav Pekárek musel chtě nechtě sáhnout do vítězné sestavy. Oproti Klikovu mu chybělo trio Pech, Procházka a Jiránek.

Za krásného počasí viděla slušná divácká návštěva poměrně kvalitní zápas s větším množstvím šancí na domácí straně. Jenomže s koncovkou si spartakovci v tomto duelu nepotykali. V šesté minutě nákop brankáře Kuchaře prodloužil hlavou za sebe Urazil, za obranu se dostal zkušený Janura, který se dostal až před brankáře, míč však poslal vysoko nad branku. Další gólovku měli domácí v minutě jedenácté. Janura obral o balón Boháče, našel ve vápně na hranici ofsajdu Urazila, i on však mířil nad bránu soupeře, i když podstatně níže než před ním jeho spoluhráč.

Nejblíže ke gólu byli domácí v minutě devatenácté. Měli výhodu přímého kopu. K míči se postavil Gondek, teč balón srazila na rohový kop. Od praporku poslal centr do vápna Marek, Gondekova hlavička orazítkovala břevno, od kterého se míč odrazil těsně před brankovou čáru. Hosté se na dostřel kaplické svatyně dostávali jen velice sporadicky. Po půlhodině hry napřáhl ke střele zpoza šestnáctky Holý, střelu k pravé tyči stačil Kuchař vyrazit na rohový kop. Z něj se však hosté do zakončení nedostali.

Další minuty se odehrávaly převážně mezi oběma šestnáctkami, diváci již vážnější příležitost, která by mohla změnit bezbrankové skóre, neviděli. První poločas tedy skončil nerozhodně bez gólů, což rozhodně více mohlo mrzet Kaplické, kteří měli rozhodně více brankových příležitostí.

Po hodině rozhodl Janeček

Další možnost jít do vedení měli Spartakovci po třech minutách hry ve druhém dějství. Zpoza vápna vyslal nepříjemnou střelu Divoký, Bartizal jen vyrážel před sebe, Urazil při dorážce míč netrefil ideálně a následně Janura zblízka branku znovu, stejně jako v první půli, překopl. I dál byli aktivnější Kapličtí fotbalisté, ale proměnit některou ze šancí bylo v tomto zápase nad jejich síly.

V 52. minutě Janura našel na pravé straně Marka, který míč popotáhl po lajně, hledal před brankou své spoluhráče, našel Urazila, jenomže ten míč mezi tři tyče nenasměroval. O několik minut později svůj tým podržel i gólman Bartizal. K provedení přímého kopu se postavil Marek, tvrdou ránu zablokovala zeď, ale následoval druhý pokus a přesná tvrdá střela k pravé tyči, ale Bartizal tygřím skokem na míč dosáhl a stačil jej vytěsnit na rohový kop.

Až v polovině druhého poločasu se také o slovo přihlásili hosté. Z 22 metrů napřáhl ke střele Novák, Kuchař na střelu nedosáhl, ale míč skončil na tyči. Bezbrankový stav se změnil v 68. minutě střetnutí. Hosté měli výhodu trestného kopu z levé strany, centr prošel až na zadní tyč k nepokrytému Eduardu Janečkovi, a ten skluzem poslal míč ke vzdálenější tyči – 0:1.

Domácí se po inkasovaném gólu vrhli do útočení, ale hostující obrana se ve snaze uhájit hubený náskok semkla a útoky domácích včetně centrovaných míčů dokázala odvracet. S blížícím se koncem se jim navíc otevírala okénka v kaplické obraně. Po jednom z brejků byl v šanci Vávra, mířil však nad branku Spartaku. Hosté svůj jednogólový náskok dokázali uhájit a připsali si do tabulky cenné tři body. Kapličtí herně nezklamali. O lepší výsledek se připravili sami, když nedokázali využít žádnou ze svých šancí.


FK Spartak Kaplice – TJ Nová Ves 0:1 (0:0)

Branka: 68. Janeček. Rozhodčí: Krejník – Rous, Šudoma. ŽK: 0:1 (Boháč). Diváků: 140.

Kaplice: Kuchař – Štrbačka, Kebl, Malický, Gondek – Marek, Divoký (70. Pál), Micák, Daniel (85. Vaniš) – Janura, Urazil.

N. Ves: Bartizal – Vávra, Boháč, Češka, Novák – Neumann ml., Janeček, Holý, Beneš (40. Neumann st.) – V. Brožka, Srbený.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec