Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Václav Milec: Na stoperu jsem byl zašitej celý týden

 
pondělí, 9. dubna 2018, 16:20

Písečtí fotbalisté v sobotu prodloužili jarní domácí vítěznou sérii, když po Vltavínu a Vyšehradu porazili také tabulkového souseda z Dobrovice - byť na penalty. Dvoubodový úspěch se však nerodil lehce, což potvrdil i záložník žlutomodré party Václav Milec.

„Bylo to těžké utkání. Dobrovice zalezla a nechala nás hrát. My jsme celý zápas naráželi na zavřenou obranu. Hosté to zkoušeli na brejky, se kterými jsme si naštěstí poradili,“ hodnotil utkání Václav Milec bezprostředně po jeho konci.

Soupeř ale nebyl jedinou překážkou na cestě za výhrou. Po zimě ještě není ideální ani hrací plocha. „Bylo to těžké i kvůli terénu. My chceme hrát kombinační fotbal, ale strašně to skákalo. Na pohled z tribuny vypadá trávník krásně, ale je to ještě strašně tvrdý. Prostředek je úplně rozbitý. Umělka pro nás zatím byla lepší asi fotbalově, ale dnes jsme na trávě vyhráli a vyhráli jsme i v Benátkách, kde to bylo podobné, takže i tak spokojenost," vysvětloval fotbalista, který do míče začal kopat v dresu pražské Slavie a do Písku se dostal přes Motorlet a Duklu Praha.

Písečtí mohli hosty obrat o plný počet bodů, ale balónu se do sítě tentokrát příliš nechtělo. Neprosadil se Filip Řezáč a Tomáš Froněk prověřil pouze pevnost břevna hostující branky. „Šance jsme měli, bohužel jsme kolikrát trefili sami sebe. Ale penalty jsme zvládli a máme dva body,“ glosoval Václav Milec především nadějné pokusy Filipa Řezáče, jehož střely však párkrát štíply probíhající spoluhráče.

Penaltový rozstřel se ale povedl a to rozhodně nebývalo samozřejmostí. „Na podzim, nebo celkově, co já jsem v Písku, se nám penalty nevedou a nezvládali jsme je. Teď z nich máme dvakrát bod navíc, tak to snad vydrží," potvrdil Václav Milec, který začínal v záloze, ale v průběhu druhého poločasu musel trenér Rostislav Grossmann přeskupit řady. „Holasovi (Štěpán Holý) něco bylo, takže jsme se posunuli. Přišel Aleš Kočí, který šel místo mě na střed zálohy a já se posunul na stopera. Musím říct, že jsem to trénoval celý týden - byl jsem tam zašitej. Trenér to asi předvídal a už jsme si z toho i stihli udělat srandu," prozradil písecký záložník.

Dobrá nálada v kolektivu převládá, a tak o úsměvné situace nouze není. Řeč tedy přišla i na průběh penaltového rozstřelu, při němž asistent trenéra Milan Nousek vytáhl křišťálovou kouli a předpovídal úspěšnost jednotlivých střelců. Doplatil na to hlavně Dušan Pinc, kterému předpovědi nepřály. „Už se mu tady za to cestou omlouval,“ potvrdil pobaveně Václav Milec a ve vší vážnosti ještě popsal svůj pozápasový stav, protože se mu ze hřiště neodcházelo nejpříjemněji: „Mám z posledních zápasů pokopané kotníky a dnes v jednom souboji, asi při mém faulu, jsem si ho přišlápl a trochu mi v něm píchlo. Mám to zatejpované a snad to bude držet.“

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama