Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov venku potřetí remizoval a konečně uspěl v penaltách

 
neděle, 8. dubna 2018, 20:42

Sobotní zápasy spodku divizní tabulky vedly Jankov před jasnou věc. V Sedlčanech musí bezpodmínečně bodovat, jinak mu začne téct do bot. Po divoké půlhodině držel slibný stav 3:2, ale v poslední minutě domácí Tatran vyrovnal a vynutil si penaltový rozstřel. Jankovští v něm letos ještě neuspěli, ale napopáté už to vyšlo.

Zápas měl velice divoký začátek. Už v 7. minutě šli Jihočeši do vedení. Zajíc kopal roh, Mužík sklepl balon pro Mensaha, který uspěl svým důrazem – 0:1. Jenže netrvalo dlouho a bylo po radosti. Stoper Brotánek vyslal vpřed dlouhým pasem Dominika Němce, a ten je natolik zkušeným fotbalistou, že Komárek neměl šanci – 1:1.

A jelo se dál, močálem černým kolem bílých skal. Tentokrát šli do náskoku domácí. Odražený míč trefil ve vápně Loškovu ruku a z nařízené penalty skóroval Brotánek – 2:1. Jenže gólová houpačka se opět dala do pohybu a na řadě byli hosté. Nejprve se zastřeloval Mužík, ale jeho střelu zastavilo břevno. Úspěšnější už byl Patrik Sedlic, po jehož hlavičce byl stav znovu nerozhodný 2:2. A jankovský střelec si nechal další parádičku na závěr. Dostal balon od Loška, přešel přes dva soupeře a technicky překonal Glogara – 2:3.

Druhá polovina utkání už byla klidnější, až na samotný závěr. Ale postupně. Relativní poklid na hřišti poněkud narušila dalekonosná střela Sedlice do šibenice, ale radost z hattricku mu zkazil gólman. Stejně se zachoval i při šanci Kasíka po přihrávce Smetany.

Když už sahali hosté po třech bodech, přišla 90. minuta. Bürger ve vápně fauloval rtuťovitého Němce a Brotánek uspěl i z druhé penalty – 3:3. Rozhodčí nastavil pět minut a v nich mohl přece jenom zisk tří bodů pro Jihočechy zajistit Šebelka, ale hrdinou okamžiku byl opět gólman Glogar. Takže se kopaly penalty a v nich byli úspěšnější jankovští hráči.

„Kdyby nám před utkáním někdo řekl, že odvezeme dva body, brali bychom to všema deseti. Teď ale většinou panuje zklamání. Ale každý bod se počítá, a tohle jsou body z venku. Byla to divočina na začátku i v samotném konci. Ten byl infarktový,“ hodnotil vystoupení v Sedlčanech asistent trenéra Petr Maxa.


TJ Tatran Sedlčany - SK Jankov 3:3 (2:3), penalty 2:4

Branky: 12. Němec, 25. a 90. Brotánek (oba z pen.) – 30. a 32. Sedlic, 7. Mensah. Rozhodčí: Šimeček – Klupák, Nedvěd. Delegát: Vl. Eibl. ŽK: 4:3 (Němec, Kvěch, Stibor, Matoušek – Popelka, Komárek, Bürger). Diváků: 480.

Jankov: Komárek – Bürger, Popelka, Lošek, Zajíc – Smetana (74. Šebelka), Maršán, Fajtl, Sedlic, Mužík (55. Kasík) – Mensah (82. Rytíř). Trenér Petr Kadlec.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Petr Vlasák