Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Milevsko s Osekem plují na vítězné vlně. Čtyři góly Hegenbarta za 18 minut!

 
sobota, 7. dubna 2018, 21:01

Krajský přebor se v sobotních zápasech 20. kola nesl ve znamení pokračujících vítězných sérií tandemu Milevsko a Osek – vyhrál i čtvrtý jarní zápas. Oba týmy z chvostu tabulky doma utržily vysoké porážky od Čimelic a Želče, která po zaváhání Hradce vede tabulku o dva body. Katovice prolomily smůlu a získaly první body nad Třeboní. Góly nepadly pouze ve střetnutí Protivína s Rudolfovem. Kolo završí nedělní dohrávka Táborska B s Hlubokou.

Sobotní výsledky 20. kola KP


FK Jindřichův Hradec 1910 – TJ Sokol Sezimovo Ústí 1:1 (1:1)

Branky: 23. Toman – 9. Irsa. Rozhodčí: Žemlička – Kaštánek, Jarolím. Delegát: J. Urban. ŽK: 2:2 (Králíček, Votava – Mrúz, Šmíd). Diváků: 80. Hráno v sobotu dopoledne. Více zde.


TJ Dražice – TJ Osek 0:2 (0:1)

Branky: 28. Kroupa, 74. Carda. Rozhodčí: Macko - Peterka, Krčín. Delegát: Albrecht. ŽK: 2:1 (Fořt, Veselý - Říský). Diváků: 80.

Dražice: Volek – Kubásek (69. Schloff), Fořt, Kaše, Bareš – Novotný, J. Štecher, Veselý, Hořejší – Horka, Kromka (46. M. Stuchlík). Hrající trenér Marian Horka.

Osek: Budoš – M. Čapek, Krejčí, Carda, Diviš – Hosnedl (86. Šůs), Hoch, Kroupa, Brabec (88. Voříšek) – Říský, Ježek (84. Sýkora). Hrající trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: Novotný, Volek – Hoch, Hosnedl

Zápas Dražic s Osekem ovlivnil poměrně silný vítr, kterého nakonec dokázali víc využít hosté, jimž to na jaře šlape výborně. Dražicím foukalo do zad první poločas a do šancí se dokázaly dostat. Hned ve 4. minutě přehlavičkoval Horka obranu, vyslal Kromku do brejku, ale rychlejší beci domácího střelce lapili, než stačil něco vymyslet. Na druhé straně padla rázná odpověď, Hosnedlova rána do břevna měla gólové parametry.

Víc než stoprocentní gólovku měl osecký Brabec, sám v úniku proti Volkovi (zaskakoval za Baku) ale zamířil mimo. Pár minut na to se po rohovém kopu prosadil Martin Kroupa. Jeho ne úplně prudkou střelu Volek vyhodnotil, že jde nad bránu, vítr ji ale stáhl a k překvapení všech skončila v bráně – 0:1. Šťastný gól, který si ale hosté za svou hru zasloužili. Kromka měl následně šanci na reparát, ale další dobrý únik zakončil jen střelou do brankáře Budoše.

„Hodně nás zlobil Hoch, který zahrával rohové kopy a za podpory větru to točil do brány. Jednou to měl brankář Volek jen tak tak,“ komentoval větrnou loterii dražický zpravodaj Lubomír Kolář.

Razítko na tři body pro Osek dal v 74. minutě Martin Carda, jenž využil nákopu z pravé strany a nikým nekrytý umístil hlavičku do protipohybu brankáře – 0:2. „Měli jsme dnes velkou marodku, vzali jsme s sebou skoro půlku béčka. Kluci do toho dali srdíčko a vybojovali to. Udělali nám velkou radost,“ chválila statečnou družinu předsedkyně Oseka Věra Hochová.


TJ Nová Včelnice – Sokol Želeč 0:4 (0:1)

Branky: 32. a 85. Brůžek, 58. Bosnyak, 70. Fiala. Rozhodčí: Krauskopf - Jarolím, Klátil. Delegát: Hanzal. ŽK: 2:2 (Jaroš, Mareš – Kosobud, Holub). Diváků: 200.

N. Včelnice: Holický – Didek, Jaroš, Pivko, Vokuš (46. Mareš) – Petráš, Šlapanský, Tuček, Hornát (46. Vaš) - Blažek, Pacholík. Trenér Radek Vajda.

Želeč: Blažek – Škrábek, Pavličko, O. Kosobud, Rabiňák - Holub, Fiala, Švec, Kukučka (79. Šindelář) – Brůžek, Bosnyak (71. Novotný). Trenér Roman Lukáč.

Nejlepší hráči: Holický – Brůžek

Nová Včelnice, respektive její trenér Radek Vajda, před duelem s želečským favoritem přeházel sestavu. Třeba obránce Blažek nastoupil vedle Pacholíka v útoku s cílem udržet balón. „Nebylo to z naší strany úplně špatné, ale v důležitých momentech jsme nedali jasné šance a ve druhé půli už jsme to prostě otevřeli,“ řekl redakci Vajda po konci duelu.

Poprvé překonal domácího gólmana Holického kapitán Michal Brůžek ve 32. minutě – 0:1. Krátce před obrátkou předvedl pěknou akci mezi dvěma stopery Pacholík, ale když už to vypadalo, že překoná i brankáře, sáhl Blažek na míč konečky prstů a vytlačil ho na rohový kop. To byl jeden z těch důležitých momentů, o kterých Vajda hovořil.

Hra vabank ve druhém dějství mohla vyjít, jenže to by musel Vaš v 57. minutě ze čtyř metrů trefit prázdnou bránu. Následoval rychlý brejk Želče, branka Jaroslava Bosnyaka a 0:2. Klasické nedáš, dostaneš a druhý důležitý moment.

Aktuální lídr tabulky KP ještě přidal po rohovém kopu v 70. minutě třetí gól Davidem Fialou a v samém závěru přidal do otevřené obrany svou druhou branku v zápase Brůžek. Včelnice – Želeč nakonec 0:4.


FK Olešník – FC ZVVZ Milevsko 0:2 (0:1)

Branky: 37. Petr, 55. Barda. Rozhodčí: Vican – Žemlička, Kaštánek. Delegát: Šnajder. ŽK: 3:1 (Fořter, Heller, Nýdl - Vakoč). Diváků: 100.

Olešník: Jirkal – Nýdl, Kalášek, M. Studnička, Šahajda (66. Fořter) – Vařák, Rožboud (16. Dráb, 77. Tomek), Heller (75. Nygmet), Šíma – Rabiňák, Dudek. Trenér Ladislav Táborský.

Milevsko: Pavel Dvořák – J. Kosobud, Vakoč, Petr, Málek – Sedlák (82. Paták), Marvan, Komárek, Pavel Novotný (90. Alexa) – Barda (86. Koutník), Petr Dvořák (87. Svojše). Trenér Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: nikdo – Petr Dvořák

„Dneska to byl pro celý náš tým den blbec. Vůbec nikomu se nedařilo, nezasloužili jsme si bodovat, ono to vlastně ani nešlo, nebylo z čeho. Milevsko nás kdovíjak nepřehrávalo, to zase ne, ale šlo si za svým cílem a ty tři body jsme jim prostě nemohli sebrat,“ okomentoval duel proti Milevsku smířený trenér Olešníku Ladislav Táborský.

Jeho mužstvo se za devadesát minut vlastně nedostalo vůbec k ničemu, a to včetně jinak spolehlivého střelce Lukáše Dudka. Po všech stránkách bídný výkon domácích Milevsko využilo k jednobrankovému vedení po poločase, kdy se v 37. minutě po rohovém kopu prosadil Martin Petr – 0:1.

Po obrátce přidal krásnou střelou do šibenice druhý gól hostujícího celku Jakub Barda a v 55. minutě to bylo 0:2. Na třetí pozici Olešníku tak po 20. kole nepříjemně dotírají Čimelice i rozjetý Osek. Milevský gólman Pavel Dvořák udržel napočtvrté čisté konto, celkem jeho neprůstřelnost čítá 394 minuty.


SK Otava Katovice – Jiskra Třeboň 3:1 (1:1)

Branky: 1. Miklas, 64. a 83. Zoubek – 21. Kodras. Rozhodčí: Klátil - Dunovský, Novotný. Delegát: Vl. Eibl. ŽK: 1:1 (Rybák – Franěk). Diváků: 183.

Katovice: Švehla – Rybák, Horejš, Schánělec, Blatský – Miklas (87. Hromíř), Cibulka (89. Bláha), Kagui, Repa – Chylík (46. Zoubek), Uher (85. Koutský). Trenér Roman Malý.

Třeboň: Kopecký – Pučejdl (46. Cimerhanzl), Hami, Cahyna, P. Tůma – Matoušek, Kodras, Franěk, Bednář (61. Pancíř) – Průcha (71. T. Tůma), Holzepl. Trenér Zdeněk Procházka.

Nejlepší hráči: Zoubek, Schánělec – Průcha

Domácím se povedl husarský kousek hned na začátku střetnutí, když už v 1. minutě se po závaru před třeboňskou brankou prosadil Jakub Miklas – 1:0. Byl, kde měl být a vyraženou střelu gólmanem Kopeckým mu vrátil za záda. Ovšem udržet úvodní náskok delší dobu, je pro Katovické problém. Ve 20. minutě jim po straně pláchl Dominik Kodras a domácího brankáře prostřelil – 1:1. Další průběh prvního poločasu byl vcelku vyrovnaný a šance se vyskytovaly na obou stranách. Ale gólmani už byli bezchybní.

Úroveň hry ovlivňoval i silný vítr, který jednou málem pomohl hostům. Pohrál si s dlouhým balonem a nasměroval ho do tyče Švehlovy branky. Takže do vedení šli znovu domácí. Vhazovali aut, Uher prodloužil dráhu balonu a David Zoubek překonal Kopeckého hlavičkou – 2:1. A při třetím gólu utekl znovu Zoubek a skóre uzavřel – 3:1. Třeboň hrozila zejména ze standardních situací, ale další úspěch už to nepřineslo.

Katovice si připsaly první jarní vítězství. „Naše hra sice byla dost kostrbatá a nevypadala tak, jak bych si ji představoval, ale body jsou důležité. Třeboň byla nebezpečná, musíme zlepšit kvalitu, hlavně v začátku zápasů. Když se dostaneme do vedení, nedokážeme ho udržet delší čas,“ poznamenal domácí kouč Roman Malý.

Třeboň vyšla potřetí naprázdno. „Měli jsme spoustu tutovek, ale nedokázali jsme dát víc gólů. Naopak, když jsme otevřeli hru, tak jsme inkasovali potřetí. Tenhle stav je pro nás asi dost krutý,“ uvedl manažer Třeboně František Švaňa.


Centropen Dačice – SK SIKO Čimelice 1:6 (0:4)

Branky: 66. Jindra – 10., 18., 21. a 28. (pen.) Hegenbart, 52. Nekl, 64. Suchan. Rozhodčí: Tupý - Herzog, Hanes. Delegát: Brož. ŽK: 1:0 (Mašát). Diváků: 30.

Dačice: Zejda – Mašát, Celý, Kněžínek, Máša (71. Svoboda) – Šimánek, Pacek, Jindra, Janák – Smejkal (80. Vacek), Hric. Mužstvo vedl asistent Dušan Lovětínský.

Čimelice: Slavík – Němec, Listopad, Hadáček, Pšenička – Viták (54. Říha), Převrátil, Nekl (85. Zelenka), Varhan – Suchan (80. Bašta), Hegenbart. Trenér Tomáš Smrčina.

Nejlepší hráči: nikdo – Hegenbart, Suchan, Viták

Samotný úvod střetnutí takovému výsledku neodpovídal. Domácí si hlídali nebezpečné hráče soupeře pečlivě, ale vše zlomila desátá minuta. V ní brankář Zejda vyběhl a odhlavičkoval nebezpečný balon. K jeho škodě ale jenom ke zkušenému Václavu Hegenbartovi, který ho placírkou nasměroval do sítě a spustil svůj gólostroj – 0:1.

To nahlodalo sebejistotu domácích, naopak povzbudilo i střelce gólu. Václav Hegenbart si otevřel v Dačicích střelnici a přidal do konce poločasu další tři branky. Nejdříve dorážel balon, poté se uplatnila jeho přesná hlavička a úvodní pětačtyřicetiminutovku uzavřel z penalty za faul na Suchana – 0:4.

Ve druhém poločasu následoval gól Martina Nekla přímo z rohu a poslední branku hostů zaznamenal Miroslav Suchan – 0:6. Převaha Čimelic byla značná, náskok mohly ještě několikrát navýšit. Jenže hráčům příliš narostlo sebevědomí a jasné tutovky už neproměnili, i když šli například dva na gólmana Zejdu. Čestný gól domácích zaznamenal střelou bez přípravy Tadeáš Jindra – 1:6. Pak už se jen dohrávalo.

S tak vysokou porážkou v Dačicích nepočítali. „Takový výsledek se těžko hodnotí. Začali jsme docela sebevědomě a hráli vyrovnanou partii. Jenže přišly rychlé góly po našich naivních chybách, a to nás položilo. Kluci hned po obdrženém gólu svěsí hlavy a nezvednou se. Prostě rezignují,“ posteskl si předseda Dačic Milan Točík. „Myslím si, že domácí položily rychlé branky. Gólově zářil Vašek Hegenbart, poločas zakončil z penalty po faulu na pana Suchana. A když jsme přidali gól přímo z rohu, už jsme byli na hřišti prakticky jenom my,“ zmínil čimelický Josef Ťupa, vedoucí mužstva.


FK Protivín – SK Rudolfov 0:0

Rozhodčí: Sebera - Polák, Přibyl. Delegát: Janíček. ŽK: 0:1 (Pouzar). Diváků: 100.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Ruczkowski, Uhlík, Fiala – Mikulenka (60. Zach), R. Vojta, Zb. Vorel, Říha, Růžička – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Rudolfov: Teringl – Tyrpák, Novotný, Jasenský, Kuna – Prokeš, Šindelář, Pouzar, Pexa (90. Machovec) – Vejvar (78. Janák), Baščevan (61. Sládek). Trenér Otakar Matouš.

Nejlepší hráči: Hanus, Uhlík – Šindelář, Jasenský, Kuna

Rudolfov přijel do Protivína ověnčen třemi vítězstvími v řadě a úvodní čtvrthodinku byl aktivnějším týmem. Domácí postupně vyrovnali hru, ale na tvrdším zapískovaném terénu si toho moc nevytvořil. Dvě slibně rozvíjející šance nedotáhl do konce. Protivínský gólman Hanus se tak nejvíce zapotil při nenápadném centru ze strany, který zaplachtil přímo pod břevno.

Ve druhém poločase měli hosté více ze hry, kteří hrozili především ze standardek. „Ve druhé půli zahrávali šest rohů a všechny byly nebezpečné,“ všiml si předseda Protivína Václav Křišťál. Největší šanci celého střetnutí měl na kopačce hostující Milan Pexa. V 65. minutě se řítil sám ze strany na Hanusovu branku, ale zakončil vedle. Na druhé straně akci bratrů Vorlů dokázal uhasit včasným vyběhnutím brankář Teringl.

V závěrečných pěti minutách se Protivín hnal do útoku. Na ukazateli stále svítily dvě nuly, cítil šanci, že by mohl rozhodnout. Ve druhé minutě nastavení si po faulu na J. Vorla na hranici šestnáctky vypracoval ideální možnost k provedení přímého kopu.  J. Vorel dokázal zeď obstřelit, ale Teringl skvělým zákrokem zachránil svůj tým od pohromy. 

„Utkání mělo vyrovnaný průběh a převládala v něm především bojovnost. Remíza se dá označit za spravedlivou, navíc se hrálo ze silného větru,“ zhodnotil bezgólovou plichtu Václav Křišťál. Oba sobotní protivníci nasbírali shodně po 30 bodech. Rudolfov zlepšenými výkony v úvodu jara získal už půlku toho, co za celý podzim.


Napsal(a) Martin Wipplinger, Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Petr Vlasák