Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lokomotiva Veselí přejela milevskou rezervu

 
středa, 4. dubna 2018, 05:35

V úvodním jarním kole I. A třídy přivítala veselská „Lokotka“ béčko Milevska, jemuž chtěla oplatit podzimní porážku 2:3 ze hřiště Vzduchotechniků.

Lokomotiva zahájila utkání velmi dobře, již v 5. minutě prošel přes tři hráče z levé strany až do vápna Ježek, kde mu na poslední chvíli ukopl hostující obránce míč na rohový kop. Po jeho zahrání poslal Mikeska přízemní střelou  Lokomotivu do vedení 1:0.

Domácí postupně získávali územní převahu a dostávali se také do brankových příležitostí. Ve 22. minutě po centru Daňka střílel z voleje Ježek těsně nad branku. Ve 29. minutě Hájek ve vyložené příležitosti trefil hostujícího brankáře Máru. Ve 33. minutě dobrá střela Ježka našla opět pouze rukavice dobře postaveného gólmana Máry. Ve 35. minutě dobrou přihrávkou našel Doležal Ježka, který byl sám před brankářem, ale v rozhodujícím okamžiku promáchl a míč netrefil.

Až ve 37. minutě se hosté dostali poprvé do rychlého protiútoku, který zastavil faulem za cenu žluté karty Fichtner. Volný přímý kop ze vzdálenosti osmnácti metru zahrával Masopust, ale jeho střela trefila domácí zeď. Ve 41. minutě podnikl další průnik do obrany hostů velice agilní Ježek a jeho následná střela skončila na břevně hostující branky.

Druhý poločas začali domácí vlažně, ale zvrat nastal v 50. minutě po chybě hostujícího stopera, kterou potrestal Daněk a zvýšil na 2:0. Od této chvíle Lokomotiva hosty přehrávala jak kombinačně, tak i rychlostně a důkazem toho byla třetí branka v 73. minutě po rychlé akci, kterou zakončoval střídající Čech.

V 79. minutě po další pěkné přihrávce se ocitl zcela sám před brankářem Márou Daněk, ale také on nedokázal poslat míč do sítě. Vše si však vynahradil v 82. minutě, kdy dostal nádhernou kolmou přihrávku od stopera A. Hrušky a s přehledem zvýšil na konečných 4:0.


Lokomotiva Veselí n/L. – FC ZVVZ Milevsko B 4:0 (1:0)

Branky: 50. a 82. Daněk, 6. Mikeska, 73. Čech. Rozhodčí: Crkva - Vítek, Slepička. ŽK: 1:2 (Fichtner – Milaberský D., Mácha). Diváci: 50.

Veselí: Hejl – Čížek, Mikeska, A. Hruška, Kolář – Dekhli (59. Čech), Doležal, Fichtner, Hájek – Daněk (85. Marcilis), Ježek (85. Klestil). Trenér Václav Kotyza.

Milevsko B: Mára – O. Dvořák (74. Hejl), Mácha, Masopust, F. Milaberský – Kálal (66. Jakeš), Alexa, Pinc, D. Milaberský – Kutil, Csanda. Asistent trenéra František Doubek.

Napsal(a) Václav Havlíček | Foto Ján Honza