Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotbalistky Borovan rozebraly soupeřky z Domažlic na šroubky

 
úterý, 3. dubna 2018, 09:45

Domácí hráčky Calofrigu přivítali na svém hřišti v dohrávce odloženého zápasu 13. kola hráčky Jiskry Domažlice. Domácí hráčky nastoupily od začátku utkání pouze v deseti. Vinou zranění a nemoci chybělo hned pět hráček základní sestavy, navíc se ke konci prvního poločasu zranila Michálková, přesto soupeřkám nastřílela pět branek. Hostující trenér přivezl velice mladý tým, přesto hra jeho týmu nebyla tak špatná, jak napovídá výsledek.

Domácí hráčky začaly zápas nebojácně, a už v 7. minutě po krásně rozehraném rohovém kopu Vonkovou vyskočila Michálková nejvýše a hlavou otevřela skóre zápasu – 1:0. Hostující hráčky mohly vyrovnat hned za minutu. Tichá neodhadla centr z levé strany a před Procházkovou se ocitla sama Maierová. Její střelu vyrazila Procházková na rohový kop. Za dvě minuty rozehrávala hostující Chmelíková dva přímé kopy – jeden skončil na domácí zdi a druhý kryla Procházková.

Ve 14. minutě se zastřelovala hostující kapitánka Růžková – střela skončila vedle domácí branky. Domácí diváci se dalších branek dočkali v 17. a 19. minutě. Vonková se dvakrát výborně uvolnila po levé straně, našla nabíhající Michálkovou a ta zkompletovala hattrick – 3:0.

Mezi 24. a 27. minutou se o změnu skóre pokoušely hostující hráčky Maierová a dvakrát Strádalová – střely opět postrádaly přesnost. Domácí hráčky zvýšily stav utkání ve 31. minutě. Po pravé straně se uvolnila Fürstová a lobem překonala Mlezivovou v brance hostí – 4:0. Do poločasu domácí hráčky vstřelily ještě jednu branku. Ve 36. minutě dobře hrající Horná našla z přímého kopu nabíhající Pečmanovou a její přihrávku na malé vápno tečovala Vonková za záda bezmocné Mlezivové – 5:0.

Do druhého poločasu dostaly domácí hráčky za úkol spíše bránit a podnikat rychlé protiútoky do otevřené obrany. Navíc byla na hřišti ještě zraněná Michálková, ale přesto dokázala využít své další šance. Už v 53. minutě našla Vonková přihrávkou za obranu nabíhající Michálkovou, a ta po kličce brankářce zakončila do prázdné branky – 6:0.

Hostující fotbalistky se snažily s výsledkem něco udělat, domácí hráčky se ale překonávaly v obětavosti a nedaly hostujícím hráčkám moc prostoru ke vstřelení alespoň čestné branky. Nejvíce aktivní byla výborně hrající kapitánka Růžková. Mezi 60. a 86. minutou měla šest šancí, její pokusy skončily buď nad brankou, nebo po zásahu Procházkové na rohovém kopu.

V 76. minutě zkoušela štěstí ještě domácí Vonková, brankářka Mlezivová byla tentokrát na místě. Konečnou podobu výsledku dala v 90. minutě opět Michálková. Po dlouhém výkopu Procházkové se dostala opět do sóla a zakončila znovu přesně a uzavřela výsledek zápasu na 7:0.

TJ Calofrig Borovany – TJ Jiskra Domažlice 7:0 (5:0)

Branky:  Michálková 5, Vonková, Fürstová.

Tj Calofrig Borovany: Procházková, Zemanová, Fürstová, Káplová, Tichá, Pečmanová, Kunová, Michálková, Horná, Vonková.

TJ Jiskra Domažlice: Mlezivová, Jahnová, Strádalová, Maierová, Růžková, Chmelíková, Vlčková, Baumannová, Vlková, Uškrtová, Budková, Zvolánková.

Napsal(a) Václav Beneda | Foto Václav Beneda