Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Čimelice zvítězily i v oslabení, Protivín předvedl skvělý druhý poločas

 
pondělí, 2. dubna 2018, 17:50

V pondělní dohrávce 17. kola se jako první utkaly celky sezimoústeckého Sokola a Protivína. Tedy týmy, které na jaře zatím nevyhrály. Nakonec byli úspěšnější hráči Protivína. Navíc na trenérských postech už chyběli jak Michal Sokolt, tak i František Plachý, kteří po dohodě skončili. Od půl páté se do sebe pustily Čimelice a Katovice, duel nakonec už v prvním poločase pro sebe rozhodli domácí a vůbec jim nevadilo, že druhý poločas hráli o deseti.

Pondělní dohrávky 17. kola KP


Sokol Sezimovo Ústí - FK Protivín  0:4 (0:0)

Branky: 61. a  89. J. Vorel, 53. Z. Vorel, 56. Uhlík. Rozhodčí: Lovětínský – Vican, Havlík. Delegát: Pípal. ŽK: 1:0 (Aleš Kutner) . Diváků: 150.

Sokol S. Ústí: Sedloň – Bartáček (35. Podroužek), Sazma, Vilímek, Petr Kutner  (66. Hladík) – Mrúz, Hoffmann, Aleš Kutner, Novotný – Irsa (83. Nikl), Šmíd. Tým vedli Ladislav Šebek a Martin Jareš.

Protivín: Hanus – Rothbauer. Uhlík, R. Vojta, Fiala – Prášil, Z. Vorel, Růžička, M. Říha (66. Sládek), J. Vojta (42. Mikulenka) - J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Nejlepší hráči: Nikdo – Uhlík, J. Vorel, Prášil.

V duelu týmů, které konečně toužily po prvním jarním vítězství, byli úspěšnější hosté. Prokázali větší chuť do hry a hlad po balonu. Měli několik nadějných příležitostí, ale nedokázali jich využít. Ovšem i domácí vzdorovali a několikrát ohrozili Hanusovu branku. Vzhledem k tomu, že ani jeden kanonýr neuspěl, skončil první poločas bez branek.

Góly začaly padat až po přestávce. A daleko úspěšnější byli hosté z Protivína. Jako první se zapsal do listiny střelců Zbyněk Vorel, který svoji trefu zavěsil pod víko – 0:1. Hráčům, kteří nejsou zvyklí na takové teplo, rychle docházely síly, přesto hosté pokračovali ve střelecké exhibici. Jako druhý se předvedl Dominik Uhlík – 0:2.

Jaromíru Vorlovi přišlo líto, že by se jeho brácha na něj vytáhl svým úspěchem, takže pak začal úřadovat on. Pět minut po Uhlíkovu zásahu se pochlapil a Sedloň neměl šanci – 0:3. Ani to m u bylo málo, takže bratra předhonil těsně před cílovou páskou o jeden gól a zase byl lepší – 0:4.

Ladislav Šebek, zastupující trenér: „Hosté byli lepší a asi zvítězili podle zásluhy. My jsme měli, bohužel, taky několik šancí, ale nic z toho nebylo. To ale měli v prvním poločase i oni. Hrozili hlavně ze standardek. O přestávce jsme kladli hráčům na srdce, aby se vyvarovali ztrát balonu uprostřed pole, ale jich bylo najednou plné hřiště. A jak jsem už řekl, byli lepší.“

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „V prvním poločase jsme se gólů nedočkali, i když jsme asi měli víc šancí. Ale gólmani nic nepustili. Zlomilo se to po pauze, ten gól Zbyňka je asi zlomil. Brzy jsme přidali i druhý gól. Pak už sil moc nebylo, bylo to spíš chození po hřišti. Oba týmy měli v nohou sobotní zápas. Ale i tak jsme ještě stačili přidat dva góly.“


SK SIKO Čimelice – SK Otava Katovice 2:1 (2:1)

Branky: 15. Nekl, 23. Viták – 10. Uher. Rozhodčí: Krauskopf - Jarolím, Kroutl. Delegát: Pečenka. ŽK: 0:3 (Chylík, Repa, Cibulka). ČK: 1:0 (45. Řezáč). Diváků: 300.

Čimelice: Slavík – Hadáček, Němec, Listopad, Pšenička – Řezáč, Převrátil, Nekl (89. Káš), Varhan (84. Rambous) – Viták (78. Suchan), Hegenbart. Trenér Tomáš Smrčina.

Katovice: Švehla – Rybák, Schánělec (46. Hromíř), Horejš, Chylík – Repa, Cibulka, Kagui (77. Blatský), Miklas – Uher, Zoubek (82. Bláha). Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: Viták, celý tým - Horejš, Švehla

V Čimelicích počítají po prodlouženém svátečním víkendu šest bodů, po těsné výhře nad Včelnicí to i tentokrát Smrčinova parta zvládla o jediný gól, a to navíc musela celou druhou půli hrát bez Karla Řezáče, kterému krátce před odchodem do kabin ruply nervy.

To důležité se před velmi dobrou návštěvou stalo v prvním dějství. Katovice měly velkou radost, když je Vladimír Uher poslal v 10. minutě do vedení 0:1. To ale hostům vydrželo jen do doby, než se před vápnem dostal k míči Martin Nekl a tečovanou ranou v 15. minutě srovnal účet na 1:1.

Následně mohl dostát svému jménu Převrátil a převrátit skóre na čimelickou stranu, ale zamířil těsně vedle tyčky. Co se nepovedlo jemu, dokázal po krásném uvolnění od Varhana Jiří Viták a v 23. minutě dal vítěznou branku – 2:1.

Celý druhý poločas se Čimelice musely obejít bez Řezáče, který udeřil soupeře do tváře a sudí Krauskopf ho okamžitě odměnil červenou kartou. Byli to ale paradoxně domácí, kdo byl i dál nebezpečnější. Katovice přesilovku vůbec nezvládly a nebýt gólmana Švehly, který v 64. minutě konečky prstů vystihl Listopadovu kličku, bylo o dělbě bodů jasno mnohem dřív.

„Kluci hráli fakt výborně, ani v oslabení soupeře k ničemu nepustili. Když kolem brány něco letělo, sebral to Slavík,“ chválil domácí celek čimelický zpravodaj Josef Ťupa. Čimelice vytěžily z velikonočního víkendu šest bodů.

Napsal(a) Milan Šíma, Martin Wipplinger | Foto Jan Škrle