Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Milevsko a Hluboká bodovaly naplno i do třetice. Nadílku si odvezly Dražice s Dačicemi

 
neděle, 1. dubna 2018, 20:08

Dvě nedělní utkání zkompletovala 19. kolo Ondrášovka krajského přeboru. Vítězný vstup do jara nadále prožívají také v Milevsku a na Hluboké. V neděli si na svých umělých trávnících hladce poradili s Dražicemi resp. Dačicemi. Hluboká je po zisku devíti bodů už čtvrtá, tabulkou vzhůru jde i Milevsko, jehož brankář Pavel Dvořák je nadále neprůstřelný (304 minuty).

Nedělní výsledky 19. kola KP


TJ Hluboká nad Vltavou – Centropen Dačice 6:1 (4:0)

Branky: 16., 33. a 58. Antoš, 13. Kulík, 28. Rubick, 89. T. Adam - 87. Jindra (pen.). Rozhodčí: Kroutl - Tupý, P. Šafránek. Delegát: Vrzal. ŽK: 1:1 (Brašnička - Křivánek). Diváků: 100.

Hluboká: Brašnička – Jonáš, Turek, Legdan, Čermín – Rubick, Němec, Kulík (66. Křiváček), Říha (56. Valenta) – Antoš, Hájek (40. T. Adam). Trenér František Cipro.

Dačice: Zejda – Mašát, Nosek (39. Smejkal), Kněžínek, Máša (61. Křivánek) – Šimánek (76. Svoboda), Jindra, Pacek, Celý, M. Janák – Točík (53. Jelínek). Trenér Roman Bujdák.

Nejlepší hráči: Antoš, Kulík – nikdo

Konečný výsledek hovoří zcela jasně pro Hlubokou a průběh hry na místní umělce tomu odpovídal. Už tu jednu z prvních proměnil ve velice nadějný mladík Karel Kulík hlavičkou – 1:0. A pak se poprvé dostal ke slovu nejnovější snajpr domácích Tomáš Antoš. Využil nedorozumění stopera a gólmana a svým důsledným sledováním balonu zvýšil náskok svého týmu.

A to ještě nebylo ze strany domácích všechno. Nůžkami se blýskl Jiří Rubick a už to bylo o tři góly – 3:0. A kdo jiný, než Antoš, mohl poločasový stav uzavřít – 4:0. Hosté nestačili a brankář Hluboké Brašnička musel řešit jenom střely po zemi, které zvládl.

Ani přestávka nevzala chuť po gólech Tomáši Antošovi, který byl za předcházející víkend vyhlášen Mužem kola. Netrvalo to dlouho a prosadil se po centru na přední tyči a završil hattrick – 5:0. Domácí mohli dát příležitost i hráčům z lavičky. Krutý příděl zmírnil z pohledu posledních Dačic v samém závěru proměněnou penaltou Tadeáš Jindra – 5:1. Ovšem poslední slovo si domácí nechtěli nechat vzít a střídající Tomáš Adam stanovil konečný stav na 6:1.

Dačice odjely z podzámčí s půltuctem gólů. „Bylo to zasloužené vítězství, převahu jsme měli od začátku. Gólman Brašnička toho moc řešit nemusel,“ poznamenal k drtivé výhře Petr Řehoř, sekretář klubu. Centropen obdržel ve třech zápasech jara už 14 branek.


FC ZVVZ Milevsko – TJ Dražice 4:0 (2:0)

Branky: 35. Pavel Novotný, 44. Komárek (pen.), 56. Barda, 90. Kálal. Rozhodčí: Polák - Sebera, Kotalík. Delegát: Štuk. ŽK: 1:4 (Petr Dvořák - Kromka, Horka, Hojdar, J. Štecher). Diváků: 50.

Milevsko: Pavel Dvořák – J. Kosobud, Vakoč, Petr, Málek – Sedlák (78. Svojše), Marvan, Komárek, Pavel Novotný – Barda (83. Kálal), Petr Dvořák (73. Paták). Trenér Miroslav Strnad.

Dražice: Baka – Kubásek, Hojdar (72. Kaše), Valášek (74. Dvořák), Hořejší – Petr Novotný, Fořt, Horka, Bareš, J. Štecher – Kromka (56. M. Stuchlík). Hrající trenér Marian Horka.

Nejlepší hráči: celý tým – nikdo

Průběh utkání ovlivnil i silný vítr, který v Milevsku vládl. V prvním poločasu mohl jeho působení využít tým hostujících Dražic, ale to se mu nepovedlo. Naopak byli úspěšnější domácí, kterým povětří tlačilo balon k noze. Jako první se prosadil Pavel Novotný. Přivedl si balon do středu hřiště a zavěsil – 1:0. A ještě do přestávky se snažil dát gól Barda, ale byl ve vápně faulován. Nařízenou penaltu pak proměnil Josef Komárek – 2:0.

Přibližně deset minut po pauze se konečně dostal ke slovu sám Jakub Barda a z malého vápna nedal Bakovi šanci – 3:0. A skóre uzavřel teprve sedmnáctiletý Martin Kálal, který úplně přesně napodobil Bardu. Svůj úspěch zaznamenal rovněž jako přes kopírák z malého vápna – 4:0.

Milevsko potvrdilo jarní formu a zaslouženě získalo tři body. „Hosté předváděli jednoduchý fotbal, kterému ještě napomáhal vítr. Ale dokázali jsme se s tím vyrovnat. Kluci to odbránili, makali. Bylo to spravedlivé vítězství,“ uvedl krátce po utkání milevský asistent trenéra Radek Fiala. Vzduchotechnici opět poskočili tabulkou o jednu příčku, aktuálně na jedenáctou.

Rozjetá Strnadova jedenáctka byla nad síly Dražic. „Musím uznat, že domácí byli lepší. Ale nám na druhou stranu neuznali gól, kvůli údajnému faulu na gólmana. I přesto musím ocenit rozhodčí, kteří ten zápas zvládli,“ řekl vedoucí dražického mužstva Lubomír Kolář.


Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Petr Vlasák
 


 

Reklamní sdělení

Reklama