Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Osek na jaře jen vítězí, Čimelice si proti N. Včelnici koledovaly

 
sobota, 31. března 2018, 19:11

Tři zápasy, tří výhry. Oseku to zatím na jaře šlape, naposledy to pocítil Protivín. Čimelice si proti Nové Včelnici vytvořily pohodlný náskok 3:0, ten je ale ukolébal a nakonec byli domácí rádi za tři body po výsledku 3:2. Rudolfov díky vítězné trefě Vejvara porazil rezervu Táborska 2:1. Želeč důrazně odpověděla na páteční výhru J. Hradce a po výsledku 1:0 bere důležité tři body proti nebezpečným Katovicím.

Sobotní výsledky 19. kola KP


TJ Osek - FK Protivín 3:1 (1:0)

Branky: 39. Říský, 55. Hoch, 80. Hájek – 62. Uhlík. Rozhodčí: Peterka - Macko, Mach. Delegát: Eibl. ŽK: 2:3 (Krejčí, Carda – Vojík, R. Vojta, J. Vorel). Diváků: 80.

Osek: Budoš – Kuneš, Baloušek, Carda, Krejčí – Brabec, Kroupa, Hoch (79. Hájek), Hosnedl (87. Ježek) – Říský, Maroušek (12. Mráz). Trenér Jaroslav Voříšek.

Protivín: Hanus – Vojík (69. Růžička), Rothbauer, Uhlík, Hála (80. Sládek) – Říha, R. Vojta, Zb. Vorel, Prášil, J. Vojta – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Nejlepší hráči: celý tým, Kuneš - Prášil

Osek měl proti Protivínu zvláštní motivaci vrátit soupeři ostudnou podzimní porážku 8:1. To se mu po velmi dobrém výkonu povedlo a ze tří jarních zápasů má mužstvo trenéra Voříška plný počet devíti bodů.

„Na Protivín jsme se poctivě takticky připravili a dokázali jsme uhlídat jejich klíčové hráče, včetně Prášila,“ liboval si domácí lodivod po závěrečném hvizdu. Během zápasu mu přidělalo vrásky na čele hlavně zranění Marouška, který si už ve 12. minutě obnovil svalové zranění a přenechal místo Mrázovi.

Osek dal první branku ve 39. minutě, Hosnedl vhodil dlouhý aut, Jakub Říský se otočil kolem beka a s pomocí teče dostal míč za Hanuse – 1:0.

Hubený poločasový náskok znásobila v 55. minutě parádní spolupráce dua Hoch, Říský, kteří vykombinovali svou akci až do prázdné brány a první jmenovaný dal Oseku na několik minut klid – 2:0.

Dominik Uhlík si totiž v 62. minutě našel odražený míč po standardní situaci a doklepával za Budoše – 2:1. Velkou chvíli prožil na konci duelu střídající Jan Hájek. Na hřišti byl sotva minutu, když dorážkou po rohu uzavřel stav zápasu na 3:1.


SK SIKO Čimelice - TJ Nová Včelnice 3:2 (2:0)

Branky: 4. a 41. (pen.) Převrátil, 46. Pivko (vl.) – 70. Petráš, 79. Šlapanský. Rozhodčí: Koranda - Jarolím, Klátil. Delegát: Brož. ŽK: 3:2 (Převrátil, Suchan, Varhan – Blažek, Didek). Diváků: 80.

Čimelice: Slavík – Hadáček, Němec, Listopad, Pšenička – Řezáč, Převrátil (60. Varhan), Nekl, Viták (66. Rambous) – Suchan (84. Klimeš), Hegenbart (90. Zelenka). Trenér Tomáš Smrčina.

N. Včelnice: Vokuš – L. Šlapanský, Jaroš, Mareš, Blažek (46. Hornát) – Petráš, Didek, Tuček, Vaš – Pivko, Pacholík. Trenér Radek Vajda.

Nejlepší hráči: Převrátil, Němec, Hadáček, Řezáč - Petráš

Nová Včelnice hraje, s čím se dá. Do Čimelice přijelo mužstvo Radka Vajdy pouze s jedním střídajícím hráčem – Vojtěchem Hornátem - a od úvodních minut rozhodně nebylo tím, kdo vládnul hřišti. Domácí tým naopak mohl po první půli vést klidně 5:0, jenže zejména Miroslav Suchan se ve spalování šancí činil.

Zastoupit ho musel Radek Převrátil, který nejprve ve 4. minutě otevřel skóre a krátce před odchodem do kabin proměnil pokutový kop nařízený za faul na Pšeničku ve velkém čtverci – 2:0.

Na startu druhého dějství to s Včelnicí vypadalo špatně, Pivko si srazil Vitákův centr za vlastního gólmana a nešťastnému Vokušovi nezbývalo, než vytáhnout míč ze sítě potřetí – 3:0.

Čimelice dostatečný náskok uspokojil a zadělaly si na nervózní závěr zápasu. V 70. minutě snížil Petráš na 3:1. O necelých deset minut později se k Šlapanskému odrazila rána od břevna a dorážkou dostal hosty na rozdíl jediné trefy – 3:2. Tahle facka domácí tým probrala, do konce duelu už žádnou další šanci nováčkovi nepovolil a po těsné výhře si mohl oddychnout.


SK Rudolfov - FC MAS Táborsko B 2:1 (1:0)

Branky: 31. Pouzar, 66. Vejvar – 63. Hrubý. Rozhodčí: Kaštánek - Žemlička, Krauskopf. Delegát: Janíček. ŽK: 0:2 (Škarda, Radosta). Diváků: 100.

Rudolfov: Teringl – Jasenský, Novotný, Hajný (15. Tyrpák), Kuna – Prokeš, Ryneš (80. Syrovátka), Pouzar, Šindelář – Vejvar, Sládek (60. Baščevan). Trenér Otakar Matouš.

Táborsko B: Novák (17. Matoušek) – Jírava, Škarda, Vysušil, Viteček – Vozihnoj, Peterka, Hüttner, Větrovský (46. Radosta) – Hrubý, Kubec (75. Mikuláštík). Trenér Martin Štica.

Nejlepší hráči: Pouzar, Vejvar, Teringl – Vozihnoj, Matoušek

Rezerva Táborska přijela do Rudolfova tradičně ve velmi mladém složení, posílena z A mužstva pouze o Peterku. „Někteří kluci měli včerejší zápas U18 v nohách, takže jsem čekal, že ve druhém poločase odejdou fyzicky, ale bylo to přesně naopak,“ glosoval směrem k soupeři rudolfovský trenér Matouš.

Domácí si v první půli vypracovali po standardkách dostatek vyložených šancí, jenže dali jen jediný gól – ve 30. minutě se krásně do šibenice trefil ze hry Radim Pouzar a bylo to 1:0. Útočníci Sládek s Vejvarem ve svých tutovkách v prvním poločase přesní nebyli, ani Kuna svůj dobře mířený trestňák do brány nedostal, a tak při odchodu do kabin zůstalo u hubeného domácího vedení. „V zápase bylo několik svalových zranění. Od nás museli střídat Hajný s Rynešem, u nich poměrně brzy brankář Novák. Místo něj tam šel Matoušek a rozhodně to byl dnes s Vozihnojem jejich nejlepší hráč,“ uznal kvality střídajícího gólmana Matouš.

Právě Vozihnoj využil hluchou pasáž domácího mužstva a poté, co krásně sám obešel celou obranu, vyzval v 63. minutě ke skórování na úrovni penalty Pavla Hrubého – 1:1. Pouzar s Prokešem na druhé straně pár minut nato připravili branku pro Vejvara, domácí tak strhli vedení a nakonec i tři body na svou stranu – 2:1.


Sokol Želeč – SK Otava Katovice 1:0 (1:0)

Branka: 37. Brůžek. Rozhodčí: Krčín – Hanes, Herzog. Delegát: Hanzal. ŽK: 1:2 (Kukučka – Chylík, Rybák). Diváků: 50.

Želeč: Blažek – Škrábek, Pavličko, O. Kosobud, Rabiňák - Holub, Fiala (89. Froněk), Švec (58. Šváb), Kukučka – Brůžek (88. Šindelář), Novotný (49. Bosnyak). Trenér Roman Lukáč.

Katovice: Švehla – Rybák, Cibulka, Chylík, Hromíř – Repa, Schánělec, Kagui, Miklas – Uher, Zoubek (73. Blatský). Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: Holub, Blažek, Brůžek – Rybák, Švehla

Katovický trenér Malý po domácí porážce s J. Hradce reagoval na chyby v zadních řadách a výrazně obměnil složení obrany. Zůstal v ní jen Rybák, střed obrany tvořili Cibulka s Chylíkem, levý kraj obsadil Hromíř. Proti jednomu z největších favoritů soutěže podali Katovičtí kvalitní výkon, byli Želči vyrovnaným protivníkem, ale nevyvarovali se jednoho zaváhání a to je stálo možný bodový zisk.

Na těžkém terénu a za deště se hrál bojovný fotbal. Ve 13. minutě zahrozili domácí trestným kopem Brůžka. O osudu utkání rozhodla 37. minuta, když v zápase agilní Holub unikl po pravé straně a centrem našel na zadní tyči volného Michala Brůžka, který zblízka překonal Švehlu a šestnáctým letošním gólem se dotáhl na oddílového kolegu Novotného.

Vyrovnání měl v 39. minutě na noze hostující Repa, jehož střelu vyrazil skvělý Blažek. Ten i v druhém poločase několikrát svůj tým podržel, jednou za něj zasáhl skvělým skluzem obránce Škrábek. Přes výraznou snahu hostů Želečtí vítězství udrželi a vrátili se do čela tabulky. Katovice ještě čeká pondělní dohrávka v Čimelicích.


Sokol Sezimovo Ústí - FK Olešník 1:2 (0:2)

Branky: 84. Šmíd (pen.) - 11. Dudek, 14. Josef Fořter. Rozhodčí: Hoch - Dunovský, Přibyl. Delegát: Bicek. ŽK: 2:1 (Podroužek, Šmíd – Šíma). Diváků: 70.

S. Ústí: Sedloň – Bartáček (67. Hladík), Vilímek, Podroužek, Petr Kutner – Mrúz, Šmíd, Sokolt (46. Sazma), Novotný (78. Vinš) – Aleš Kutner, Nikl (65. Irsa). Hrající trenér Michal Sokolt.

Olešník: J. Studnička – Nýdl, Kalášek, M. Studnička, Šahajda (56. Vařák) – Josef Fořter (69. Votava), Rožboud (58. Dráb), Heller, Šíma – Rabiňák (90. Tomek), Dudek. Trenér Ladislav Táborský.

Nejlepší hráči: Mrúz (18 let), Podroužek – Dudek, Nýdl.

Úvodní pětačtyřicetiminutovka zcela patřila hostům. Prokazovali kvalitu svého kádru a svojí kombinací nedávali domácím příliš šancí k ohrožení svojí branky. Jejich tlak proměnil jako první ostřílený snajpr Lukáš Dudek, když prchnul svým pronásledovatelům a Sedloň už nemohl nic dělat – 0:1. Pár minutek nato se prosadil Josef Fořter a hosté šli do dvoubrankového vedení – 0:2.

Sezimoústečtí toho moc nepředvedli a nechali se zatlačit před svoji branku. Jenže hosté těchto luxusních chvilek nedokázali využít a do přestávky se skóre se už neměnilo. Přitom třeba Dudek mohl klidně zaznamenat i hattrick. Jenže až přílišná sebejistota bránila i jeho spoluhráčům k navýšení rozdílu. Moc si hráli.

Ve druhém dějství se domácí přece jenom zlepšili, asi po důrazné domluvě, která logicky musela po jejich matném výkonu přijít. Souboj se vyrovnával, přesto kvalita Olešníku stále měla navrch. I přes ni se Sokol dostal do kontaktu brankou z penalty za ruku, kterou proměnil Dominik Šmíd. Ovšem závěrečný zoufalý tlak domácích už nic nepřinesl a favorit si odvezl všechny body.

Domácí premiéru na hřišti Za řekou hodnotil kouč Michal Sokolt. „První půle byla z naší strany hodně špatná. Kluci nedodržovali nic, co jsme si předtím řekli. Nedrželi svoje pozice a ve finále jsme i díky tomu dvakrát inkasovali. Z toho tlaku jsme se nedokázali dostat. O přestávce jsme si něco řekli a bylo to potom lepší. Olešník taky trochu polevil, takže jsme měli i víc možností se prosadit. Snížili jsme z penalty, ale přišla pozdě a na víc jsme už nedosáhli. Mohli jsme i srovnat ze skrumáže před koncem utkání, ale nebylo nám přáno.“ Olešník si v plné síle odvezl všechny body. „Měli jsme zápas pod kontrolou. Už po čtvrthodině hry jsme vedli o dva góly a měli jsme i další příležitosti. Jenže ty už nevyšly. Domácí si toho moc nedovolili i díky naší hře. Při tom prvním gólu utekl Dudek a pak Pepa Fořter prostřeli gólmana zleva. Po pauze jsme přece jenom pustili Sezimáku do hry, ale ne moc. Přesto snížili z nešťastné penalty, ale stejně jsme na hřišti vládli my. Naše vítězství bylo zasloužené,“ uvedl trenér Olešníka Ladislav Táborský.


Jiskra Třeboň - FK Jindřichův Hradec 1910 1:2 (0:0)

předehráno v pátek 30. března 2018. Více zde


Napsal(a) Martin Wipplinger, Milan Šíma, Michal Průcha