Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Derby na Velký pátek zvládl lépe Jindřichův Hradec a na jaře stále vítězí

pátek, 30. března 2018, 20:56

Předehrávka 19. kola krajského přeboru si na sváteční den schovala derby mezi Třeboní a Jindřichovým Hradcem. Po bezgólové první půli, kdy domácí brankář Kopecký chytil Beránkovi penaltu, přišlo zranění třeboňského Pavla Tůmy a následně dva slepené góly hostů, které rozhodly.

Jindřichův Hradec měl v prvních pětačtyřiceti minutách navrch co se držení míče týká, Třeboň se po úvodní dobré pasáži postupně zatáhla a vpředu s osamoceným Holzeplem začala spoléhat na brejkové situace. Oboustranně opatrný fotbal přinesl první vážnější situaci před jednou z branek ve 22. minutě, přímý volný kop Matěje Bednáře museli hostující hráči po skrumáži vykopávat z brankové čáry.

Třeboňská defenziva fungovala po většinu času dobře, problémy jí v úvodu dělal jen rychlonohý Martin Toman. V 26. minutě domácí beci Hradeckého forvarda stáhli ve vápně a sudí s pomocí lajnového odpískal pokutový kop. Kapitán Tomáš Beránek s ním ale nenaložil dobře a gólman Kopecký, který zastoupil v roli jedničky Jakuba Skálu, ne příliš razantní střelu k tyči lapil.

Podobně tutovou šanci Třeboň v úvodní půli derby neměla, Karel Holzepl sice našel v 36. minutě ve vápně Bednáře, ale ten svoji střelu nasměroval pouze nad branku Lukáše Hejníčka.

Podruhé byla obrana Jiskry v nedbalkách ve 40. minutě, kdy nechala z hranice ofsajdu zakončovat Chalupského, ten ovšem v poměrně dobré příležitosti nemířil mezi tři tyče a do kabin se z umělky šlo za bezbrankového stavu.

S Princem přišly góly

Po změně stran musela Třeboň udělat zásah do jinak kvalitně pracující obrany, odchod Pavla Tůmy v 56. minutě hru domácích zadních řad poznamenal. Jindřichův Hradec vyjádřil svou následnou převahu a vydařené střídání dvěma góly v rozmezí 70. a 74. minuty. Nejprve se po akci čerstvého Prince trefil z otočky Radim Koutný a následně po rychlém brejku a zmatcích před gólmanem Kopeckým, který vyrazil Princovu střelu, dal stavu podobu 0:2 padáčkem z úhlu Filip Votava, který zatím skóroval ve všech jarních zápasech.

Do té doby v poklidu hraný zápas výrazně zdramatizovala 81. minuta, v níž po přímém volném kopu Tomáše Tůmy a Šenkýřově nepovedeném odkopu dotlačil míč zblízka do sítě Karel Holzepl a spěchal s ním na polovinu hřiště – 1:2.

Derby přineslo v posledních deseti minutách výrazné emoce a začalo se žlutit. Velmi ostrým zákrokem se chvíli před skončením základní hrací doby prezentoval třeboňský stoper Cahyna, který neměl vůbec v úmyslu hrát míč a tvrdě trefil nohu Tomáše Šenkýře. Z rukou sudího Lovětínského ale následovala jen žlutá karta. Následující tříminutové nastavení už na výsledku nic nezměnilo, Jindřichův Hradec tak i potřetí na jaře zvítězil a minimálně do soboty vede tabulku.

Ohlasy po derby

Zdeněk Procházka, trenér Třeboně: „Odbojovali jsme to na hranici možností. Hradec je fotbalovější, přesto si myslím, že na bod jsme to dnes uhrát mohli. Než odešel Pavel Tůma, tak nás držela obrana včetně Kopeckého, po snížení Holzepla už jsme druhý gól nepřidali.“

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Počítali jsme s tím, že jdeme do hodně bojovného zápasu. Zápas měl náboj, zápletku, nakonec z něj máme tři body, takže jsem spokojený. Sice jsme si to sami zkomplikovali, když jsme už v prvním poločase měli vést, pak nedůrazně odkopneme míč a soupeř trestá. Byly tam v závěru i emoce, ale to k derby zápasům patří.“


Jiskra Třeboň - FK Jindřichův Hradec 1910 1:2 (0:0)

Branky: 81. Holzepl – 70. Koutný, 74. Votava. Rozhodčí: Lovětínský - Vican, Reisner. Delegát: Tupý. ŽK: 1:3 (Cahyna – Blažek, Votava, Kučera). Diváků: 250.

Třeboň: Kopecký – Pučejdl, Cimerhanzl, Cahyna, P. Tůma (56. Nekvinda) – Matoušek, Kodras, Bednář (67. Franěk), T. Tůma, Pancíř – Holzepl. Trenér Zdeněk Procházka.

J. Hradec: Hejníček – Mareš, Beránek, Völfel, Blažek – Kučera, Koutný, Šenkýř, Votava – Chalupský (67. Princ), Toman. Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Kopecký – Koutný, Toman, Votava

 
 
Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Petr Vlasák