Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči v 18. kole KP

 
středa, 28. března 2018, 17:39

Nejvíc pozornosti budil duel 18. kola mezi Katovicemi a J. Hradcem, v němž zvítězili hosté 2:4 a dál společně s Želčí vládnou přeboru. Derby v Dražicích okořenily dvě červené karty a s nižším počtem hráčů dohrávala i Třeboň v Olešníku. Jediné nedělní utkání pro sebe nečekaně získal Osek, tři body na půdě Táborska B uhrál i přesto, že za domácí nastoupil třeba forvard Zdeněk Linhart.

Kompletní výsledky 18. kola krajského přeboru

TJ Nová Včelnice – TJ Hluboká nad Vltavou 1:3 (0:1)

Branky: 63. Pacholík - 1. a 58. Antoš, 92. Křiváček. Rozhodčí: Herzog - Hanes, Peterka. Delegát: Kučera. ŽK: 1:1 (Didek - Říha). Diváků: 70.

N. Včelnice: Holický – L. Šlapanský, Jaroš (46. Hornát), Mareš, Blažek – Petráš, Didek, Tuček, Vaš (46. Vokuš) – Průša, Pacholík. Trenér Radek Vajda.

Hluboká: Brašnička – Jonáš, Turek, Legdan, Čermín – Rubick (86. Křiváček), Stráský, Kulík, Říha (89. Krátký) – Antoš (81. Adam), Hájek (72. Němec). Trenér František Cipro.

Nejlepší hráči: Pacholík, Holický – Čermín, Antoš

Luboš Cypra, předseda Nové Včelnice: „Zápas jsme začali katastrofálně a hned po půlminutě vyrobil hroznou chybu Jaroš, když jako poslední hráč podklouzl při kličce a soupeř to hned potrestal. To nás srazilo na kolena a vlastně celý zápas jsme se z toho nedostali. Jen díky brankáři Holickému jsme do poločasu nedostali další góly. Ve druhém poločase byl obrázek hry podobný, soupeř šel do dvoubrankového vedení po rychle rozehrané standardce v 58. minutě, kdy jsme vůbec nereagovali. Potom přišel nejhezčí okamžik zápasu, když Pacholík napřáhl z dobrých pětatřiceti metrů a vymetl šibenici hlubocké branky. V závěru jsme hru otevřeli a třetí branku dostali v poslední vteřině zápasu. Za výkon zaslouží pochvalu jen brankář Holický, takhle se o záchranu prostě nehraje.“

Jan Procházka, asistent trenéra Hluboké: „Byl to zápas Hluboké proti gólmanovi Holickému. Určitě nám pomohl gól, který jsme dali hned v první minutě po chybě domácích. To se pak nádherně trefil Antoš do šibenice. Pak ještě třeba Krátký trefil břevno, ale do pauzy už žádný další gól nepadl. Po ní jsme trochu ustoupili od naší hry a začali jsme nakopávat dlouhé balony. Ale i tak jsme přidali další úspěch. Po chytře rozehrané standardce jsme si zajistili dvoubrankový náskok. Mělo to do našich řad vnést klid, ale toho jsme si dlouho neužili. Domácí totiž snížili nádhernou střelou. Naštěstí zapracoval Křiváček a uzavřel skóre. Řekl bych, že jsme vyhráli zaslouženě, i když na trávě docházely síly.“ 


TJ Dražice – Sokol Sezimovo Ústí 1:1 (1:0)

Branky: 36. Kromka – 90. (+3) Horka vlastní. Rozhodčí: Vican - Hoch, Dunovský. Delegát: Bumba. ŽK: 5:5 (Kromka, Veselý 2x, J. Štecher, M. Stuchlík – P. Kutner, Hoffmann 2x, Šmíd, Podroužek). ČK: 1:1 (84. Veselý – 74. Hoffmann). Diváků: 100.

Dražice: Baka – Valášek, Bareš, Horka, Böhm (90. Vačlena) – D. Štecher (65. Dvořák), Veselý, Kromka, P. Novotný – J. Štecher, M. Stuchlík. Hrající trenér Marian Horka.

S. Ústí: Sedloň – P. Kutner, Vilímek, Mrúz (75. Hladík), Podroužek – Bartáček, Šmíd, Hoffmann, D. Novotný – A. Kutner, Sokolt (46. Irsa). Hrající trenér Michal Sokolt.

Nejlepší hráči: Veselý, Horka - A. Kutner

Lubomír Kolář, vedoucí mužstva Dražic: „Vzhledem k počasí posledních dnů jsme se snažili přesunout první domácí utkání na jiný termín, ale soupeř byli proti, a když i rozhodčí usoudil, že hrací plocha je sice hodně podmáčená, ale hratelná, nezbylo nám než vyrazit do boje o body. Dění na hřišti odpovídalo spíš urputnému boji než pohlednému fotbalu. Svědčí o tom i počet trestaných hráčů, rozhodčí ukázal celkem 10 žlutých karet. Bohužel Veselý a Hoffmann, oba s kapitánskou páskou museli po dvou žlutých do sprch předčasně. Bojovné utkání, ve kterém byli hosté fotbalovější, skončilo asi zaslouženou remízou. Další zápas hrajeme příští neděli v Milevsku a kopačky si asi budou muset přibalit i druhý trenér Vlasta Stuchlík a kustod Franta Ursacher. Vyloučení Veselého mrzí o to víc, že pro zranění nedohrál mladší ze Štecherů a pro další utkání v Milevsku budou mít trenéři problém postavit 11 hráčů…“

Michal Sokolt, hrající trenér Sezimova Ústí: „Hrálo se klasické derby, kde nechyběly souboje tělo na tělo, ale také kombinace. Samozřejmě do toho také promluvila hrací plocha, která byla vzhledem k počasí, myslím, dobře připravená a jsme rádi, že se nakonec zápas odehrál. Dražice jsou vždy doma těžký soupeř a také to dokazovaly. V derby určitě byly dravější v soubojích a my zase o trochu fotbalovější. Po infarktovém závěru jsme rádi za bod, který jsme získali. Je třeba  také podotknout, že obě červené karty byly zaslouženě rozdány a rozhodčí zvládli derby výborně.“


FK Olešník - Jiskra Třeboň 3:0 (1:0)

Branky: 40. Tomek, 49. a 74. Dudek. Rozhodčí: Klátil - Kroutl, Koranda. Delegát: Pečenka. ŽK: 3:1 (Dráb, Nýdl, Dudek – T. Tůma). ČK: 0:1 (63. Hami). Diváků: 100.

Olešník: Jirkal – Nýdl, Vařák, Kalášek, M. Studnička – Tomek (70. Šíma), Rožboud, Heller, Dráb (86. Fořter) – Rabiňák (77. Votava) - Dudek. Trenér Ladislav Táborský.

Třeboň: Skála – Pučejdl, Cahyna, Hami, P. Tůma – Matoušek (83. Kolář), Koktavý (67. Veselý), Bednář (46. Kodras), Pancíř – Holzepl, Průcha (46. T. Tůma). Trenér Zdeněk Procházka.

Nejlepší hráči: Heller, M. Studnička, Nýdl, Kalášek, Dudek – nikdo

Josef Pícha, činovník Olešníku: „Opět jsme nenastoupili kompletní, ze zdravotních důvodů nenastoupili Šahajda a Šíma. Začátek zápasu se obešel bez výraznějších šancí. Třeboňské snahy s přehledem řešila naše obrana, kterou bezchybně dirigoval Kalášek. Naši ofenzívu řídil uzdravený Rožboud a Třeboň jsme v záloze přehrávali. Naši aktivitu jsme korunovali gólem, který po individuální akci vstřelil Tomek. V druhé půli jsme zakřiknutou a nepřesnou Třeboň k ničemu nepustili a po pěkných akcích Nýdla s Rožboudem jsme zvýšili Dudkem na konečných 3:0. Pochvalu za výkon si zaslouží celý tým.“

Zdeněk Procházka, trenér Třeboně: „Čtyřicet minut utkání probíhalo bez většího vzruchu, a prakticky bez šancí. Poté jsme však z nevinně vyhlížející akce, které předcházela naše chyba, inkasovali. O pauze jsme vystřídali dva hráče ve snaze zlepšit ofenzivní fázi, jenže Olešník vstřelil krátce po přestávce druhý gól z rychlého protiútoku a to určilo ráz pro zbytek duelu, protože my jsme v ofenzívě byli bezzubí - naše akce jsme nedotahovali. Soupeř dokázal vstřelit branky, a proto vyhrál zaslouženě.“


Sokol Želeč – SK SIKO Čimelice 2:0 (0:0)

Branky: 65. Novotný, 74. Bosnyak. Rozhodčí: Reisner – Lovětínský, Tupý. Delegát: Eibl. ŽK: 1:2 (Pavličko - Viták, Převrátil). Diváci: 50.

Želeč: Blažek – Škrábek, O. Kosobud, Pavličko, Rabiňák (70. Bosnyak) – Fiala (89. Froněk), Švec, Holub, Kukučka (60. Šváb) – Brůžek, Novotný. Trenér Roman Lukáč.

Čimelice: Slavík – Viták (65. Řezáč), Němec, Listopad, Pšenička – Hadáček, Převrátil, Nekl, Varhan – Suchan (55. Říha), Hegenbart. Trenér Tomáš Smrčina.

Nejlepší hráči: Brůžek, Kosobud, Blažek – Hegenbart

Roman Lukáč, trenér Želče:Po nepovedeném zápase z minulého víkendu jsme podali daleko živější výkon, i když Čimelice nám nedaly nic zadarmo. Hrály z bloku z vlastní poloviny a chodily do nebezpečných kontrů. V druhé půli se nám podařilo jít do vedení, pak jsme měli štěstí při nastřelené tyči hostů a z protiútoku se nám podařilo vstřelit uklidňující druhou branku. Čimelice podaly sympatický výkon.“

Tomáš Smrčina, trenér Čimelic: Na hodně těžkém terénu jsme podle mě nesehráli špatné utkání. Kluky musím pochválit za to, že zápas odehráli takticky tak, jak jsme si řekli před zápasem. V utkání byla každá akce Želče směrem dopředu nebezpečná, nám se zase vcelku dařilo hrozit z rychlých brejků, kdy nám ale chybělo trochu lepší zakončení nebo víc štěstí. Nutno ale dodat, že nás proti domácím dvakrát podržel brankář Slavík a dal nám šanci hrát celý zápas o dobrý výsledek. Zlomový okamžik přišel v 72. min., kdy jsme trefili z úrovně penalty tyčku a soupeř přidal z brejku druhý gól.“


Centropen Dačice - SK Rudolfov 2:4 (1:3)

Branky: 29. M. Janák, 73. Pacek – 20. a 66. Pouzar, 23. Jasenský, 37. Vejvar. Rozhodčí: Jarolím – Krauskopf, Krčín. Delegát: Bicek. ŽK: 2:1 (Celý, Jindra – Pouzar). Diváků: 50.

Dačice: Zejda – Mašát, Nosek, Kněžínek, Máša (71. Křivánek) – Šimánek (73. Borza), Jindra, Pacek, Celý, M. Janák – Smejkal (46. Hric). Trenér Roman Bujdák.

Rudolfov: Pícha – Jasenský, Novotný, Hajný, Kuna – Prokeš, Ryneš, Pouzar, L. Janák (63. Baščevan) – Vejvar, Sládek (87. Teringl). Trenér Otakar Matouš.

Nejlepší hráči: Máša, Pacek, Celý Kněžínek – Ryneš, Pouzar, Novotný

Milan Točík, předseda Dačic: „Těžko góly dáváme, ale lehko je dostáváme. To se potvrdilo i v prvním poločase, který jsme prohráli 1:3. Hned po přestávce jsme mohli jít do kontaktu, ale Jindra, i když šel sám na brankáře, tak nedal.  V samotném utkání jsme sice nehráli druhé housle, ale Rudolfov vyhrál zaslouženě.“

Otakar Matouš, trenér Rudolfova: Utkání se hrálo na výborně připraveném (konečně travnatém) hřišti. V prvním poločase jsme udávali tempo hry, domácí se snažili, takže se hrál celkem svižný fotbal bohatý na góly. Když jsme po přestávce přidali čtvrtou branku, nejlepším hráčem na hřišti Pouzarem, bylo prakticky rozhodnuto. Domácí se dostali, kromě dvou vstřelených branek, ještě do dvou vyložených šancí, které však neproměnili. Vítězství pro nás bylo psychicky důležité pro další vývoj sezóny.“


SK Otava Katovice – FK J. Hradec 1910 2:4 (1:1)

Branky: 7. Chylík, 91. Miklas - 14. a 66. Chalupský, 56. Koutný, 61. Votava. Rozhodčí: Žemlička - Kaštánek, Toucha. Delegát: Řezáč. Diváků: 195.

Katovice: Švehla – Rybák, Schánělec, Koutský, Blatský – Miklas, Cibulka, Kagui, Chylík, Repa – Uher. Trenér Roman Malý.

J. Hradec: Hejníček – Mareš, Beránek, Völfel, Blažek – Kučera, Králíček, Koutný, Votava – Chalupský, Toman. Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Chylík – Chalupský, Koutný

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic: „Sehráli jsem výborný první poločas. Šli jsme brzy do vedení, když se po centru Repy prosadil novic Chylík. Soupeř bohužel brzy vyrovnal, když přilétl do našeho vápna první centr a Chalupský s pomocí břevna překonal Švehlu. Šancí na druhý gól jsme měli ve zbytku prvního poločasu více. Ve druhé půli jsme nezachytili náběh po rohu a hosté šli do vedení. Brzy po rozehrání mohl vyrovnat Miklas, který běžel sám na Hejníčka, ale netrefil branku. To byl možná rozhodující okamžik utkání. Vzápětí totiž přišly dvě fatální chyby v obraně a hosté navýšili své vedení na 1:4. Druhá branka z kopačky Miklase byla jen drobnou korekcí skóre. Z podzimní obranné čtveřice nám chyběli tři hráči (Hajdušek, Horejš a Rejšek) a to bylo znát. Ale musíme se s tím ve zbytku jara vyrovnat, nic jiného nám stejně nezbývá.“

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Jsem rád, že jsme toto těžké utkání zvládli za tři body, protože z Katovic se body nevozí a jen tak vozit nebudou. Byli jsme na utkání připraveni a soustředěni na svůj výkon, co hrát, jak hrát a na co a na koho si dát pozor. Vše nám vyšlo, a hlavně výkonem v druhé polovině jsme strhli vítězství na svou stranu. Byl to kvalitní zápas, ke kterému přispěly oba týmy.“


FK Protivín – FC ZVVZ Milevsko 0:2 (0:0)

Branky: 58. a 73. Sedlák. Rozhodčí: Přibyl - Kotalík, Sebera. Delegát: Albrecht. ŽK: 1:1 (J. Vorel – Komárek). Diváků: 60.

Protivín: Hanus – Mikulenka, Ruczkowski, Uhlík, Hála (73. Zach) – Rotbauer, Říha, R. Vojta, Zb. Vorel, Fiala (67. Vojík) – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Milevsko: Pavel Dvořák – J. Kosobud, Vakoč, Petr, Málek – Sedlák (86. Svojše), Komárek, Marvan, P. Novotný (88. Paták) – Koutník (90. Kálal), Petr Dvořák (71. Barda). Trenér Miroslav Strnad.

Nejlepší hráč: Zb. Vorel – Sedlák

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „První utkání na trávě přineslo bojovný fotbal. Měli jsme slušný vstup do utkání, ale postupem času bylo Milevsko častěji před naší brankou. Nám se nedařilo udržet míč tak, abychom mohli rozvinout nějakou akci, která by vedla k ohrožení branky. Milevsko hrálo zodpovědně dozadu a na konci první půle nás od inkasovaného gólu zachránil gólman Hanus. Druhá polovina utkání byla vyrovnanější a soupeřův brankář nám vychytal 100% tutovku. Chtěli jsme hrát kombinační fotbal, ale terén tomu nebyl nakloněn. Ve dvou případech jsme zbytečně ztratili míč a soupeř trestal. Snažili jsme se aspoň o vstřelení branky do konce utkání, ale nepovedlo se. I přes prohru jsme neodehráli špatné utkání, ale soupeř využil naše dvě hrubky, kdy jsme nechtěli kopat míč do neznáma, ale naše rozehrávka byla neúspěšná. Musím taky uznat, že proti nám stálo kvalitní mužstvo.“

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Do Protivína jsme jeli s cílem, abychom navázali na výkon z minulého týdne. A myslím, že nám zápas vyšel. Poprvé jsme se ocitli na přírodní trávě a to nám dělalo ze začátku trochu problémy. Museli jsme hru zjednodušit a zrychlit. Během zápasu jsme si vytvořili hned několik šancí a dokázali jsme dvě proměnit Sedlákem. Soupeř měl jednu velkou šanci, ale tu výborně chytil Dvořák.“


FC MAS Táborsko B – TJ Osek 1:2 (0:0)

Branky: 68. Linhart – 70. Hoch, 73. Carda. Rozhodčí: Mach - Šafránek, Macko. Delegát: Urban. ŽK: 0:1 (Hoch). Diváků: 73.

Táborsko B: Novák – Rytíř, Zavadil, Vysušil, Viteček – Matěj Brabec, Moudrý (73. Jansa) – Brabec, Peterka, Mischnik – Linhart. Tým vedl Jaroslav Passler.

Osek: Budoš – Kuneš, Baloušek, Carda, Benda (56. Hanák) – Milan Brabec, Kroupa (88. Ježek), Hoch, Hosnedl – J. Říský, Maroušek. Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: Linhart – celý tým, Hoch, Budoš, Říský

Petr Kolář, vedoucí Táborska B: „První poločas jsme odehráli jako v Milevsku, nedokázali jsme navázat na předchozí výkony. Hosté si přísně hlídali naše pendly a mladí to prostě neutáhli. Přece jenom jim pořád chybí bohatší zkušenosti, i když snaha je vidět.“ 

Jaroslav Voříšek, trenér Oseku: Na utkání jsme se po taktické stránce pečlivě připravili. Praktikovali jsme rychlý přístup k hráčům a eliminovali tak kvalitu a sílu v útočné fázi domácích. V obranné činnosti jsme pracovali velice disciplinovaně, a přestože Táborští působili fotbalovějším dojmem, neustále jsme je z brejkových situací udržovali ve střehu. Důležitým momentem byl pro nás rychlý vyrovnávací gól. Na branku nejlepšího hráče domácích Linharta v 67. min. reagoval za pouhé dvě minuty z přímého volného kopu Hoch. Za náš zodpovědný a bojovný výkon přišla nakonec odměna. Po rohu Hocha se trefil hlavou střelec minulého kola Carda.“

 
 
Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Daniel Pekař