Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Trhové Sviny jsou ve formě. V generálce to poznala i Kaplice

 
úterý, 27. března 2018, 12:41

V posledním přípravném utkání před ostrým jarním startem se Kapličtí utkali s dalším týmem z I. A třídy. Do Kaplice přijely Trhové Sviny. Při vší úctě k předchozím soupeřům z A třídy, jednalo se o nejtěžšího soupeře v přípravném období. Trhové Sviny naplno prokázaly své kvality.

Ve druhé minutě zpoza šestnáctky pálil Hruška, Kuchař tvrdou ránu dokázal ve svých rukavicích ukrotit. V jedenácté minutě zahrozili i Kapličtí, a to díky rohovému kopu. Po rozehrávce nakrátko centroval před branku Janura, nepokrytý Štrbačka však nedokázal míč nasměrovat mezi tři tyče. Pak se znovu o slovo přihlásil Hruška, opět pálil tvrdě, Kuchař zasahovat nemusel, míč skončil nad brankou. Skóre se poprvé změnilo v minutě sedmnácté. Od levé postranní čáry poslal do vápna centr Lukáš Gažák a nabíhající Jiří Macák usměrnil míč mimo Kuchařův dosah – 0:1.

Své příležitosti skórovat měli i spartakovci. Vyrovnat mohli ve 24. minutě střetnutí. Trestný kop zahrával Divoký, jeho ránu soupeřova zeď neodrazila, dobíhající Štrbačka ve velmi dobré pozici mířil jen do míst, kde byl připravený brankář Karel Brůha. Na druhé straně po centru Davida Brůhy zakončoval bez přípravy Kolář, Kuchař dokázal střelu vyrazit.

Po půlhodině hry se v šanci ocitl hostující Kodras, ale branka mu byla malá, svou střelou minul levou tyč. Na druhé straně si prostor ke střele našel Marek, Karel Brůha tvrdou ránu zneškodnil. V prvním poločase ještě mohl vedení hostů navýšit Kodras, ale ani ve své druhé příležitosti v koncovce neuspěl. Po prvním poločase měli hosté jednobrankový náskok.

V první šanci druhého poločasu se objevil hostující Macák, po přihrávce Lukáše Gažáka, dokázal se uvolnit, ale branku Spartaku mu byla v tomto případě malá. Hned v následující minutě byli domácí blízko k vyrovnání. Po Markově rohovém kopu se míč odrazil od nabíhajícího Urazila, Karel Brůha se musel vytáhnout, aby míč za svá záda nepustil. Střelecké štěstí pak pokoušel svinenský Chromčák, míč skončil nad břevnem.

V 57. minutě se hostům podařilo odskočit na rozdíl dvou branek. V závaru před brankou bránící hráči nedokázali míč odkopnout do bezpečí, Kuchař ještě vychytal Macáka, ale na dorážku Ondřeje Koláře dosáhnout nemohl – 0:2. V 62. minutě už to bylo o tři. Před vápnem dostal příliš volného prostoru Marek Chromčák, který křížnou bombou napálil do horního rohu Kuchařovy svatyně – 0:3. Všem přítomným ukázal, jak může být bodlo účinné. Kapličtí v těchto chvílích neměli pevnou půdu pod nohama a důsledkem toho byl čtvrtý inkasovaný gól. Po centru Valuta prokázal své střelecké schopnosti Jiří Macák – 0:4.

V 67. minutě musel zasahovat hostující gólman. Marek na levé straně vyslal do úniku Vaniše, ten se dokázal dostat do vápna, vyslal přízemní ránu na přední tyč, Karel Brůha byl pozorný a připravený. Poté měl i notnou dávku štěstí, i když o pár minut později po rohovém kopu a Pálově přiťuknutí nedokázal míč do branky dotlačit Štrbačka. Ve zbývajících minutách už vážnější příležitosti nebyly, a to ani před jednou brankou. Generálku tedy vyhrály zcela zaslouženě Trhové Sviny. Mrzí neproměněné šance spartakovců, nemusela to být prohra s nulou.


FK Spartak Kaplice – TJ Spartak Trhové Sviny 0:4 (0:1)

Branky: 17. a 64. Macák, 57. Kolář, 62. Chromčák. Rozhodčí: Bartůněk. ŽK: 2:1 (Janura, Divoký – Hruška). Diváků: 40.

Kaplice: Kuchař – Štrbačka, Čutka, Malický, Daniel, Kebl, Divoký, Marek, Urazil, Janura, Pál. Střídal Vaniš.

T. Sviny: K. Brůha – Valut, Petr, Chromčák, Perfoll, Kolář, D. Brůha, Hruška, Kodras, Macák, L. Gažák. Střídali J. Gažák, Novák, Borek, Kostohryz.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec