Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov vykročil do jara remízou s Klatovy

 
neděle, 25. března 2018, 19:20

Konečně! Do třetice už se jankovští fotbalisté dočkali jarní premiéry. Po dvou odložených zápasech cestovali do Janovic nad Úhlavou, kde měly dočasný azyl Klatovy. Po divoké první půli (2:2) už žádný gól nepadl, Jankov vybojoval pod debutujícím trenérem Kadlecem cenný bod.

S novým koučem vyběhly do jara i Klatovy, pro které to byl také první zápas jarních odvet. Taktovky se v zimě ujal blatenský Michal Čadek, útok posílil katovický Michal Požárek. Začátek zápasu patřil Západočechům. Už ve 2. minutě nastřelili po dvou chybách Jankovských tyč. Vzápětí po šrumci před Pavelcovou brankou musel pro zranění střídat Fajtl a špatný vstup Jihočechů korunovala 8. minuta, v níž dostal pas za hostující obranu Požárek, obešel netakticky vyběhnuvšího Pavelce a divizní premiéru si osladil prvním gólem do prázdné branky. 

Naštěstí se Jankov z rychle obdržené branky rychle oklepal a na velice kvalitním terénu po sedmi minutách vyrovnal skóre. Kasík napadal rozehrávku brankáře Rojíka, ten jej nastřelil do ramene a míč skončil v síti. Někdejší gólman českobudějovické juniorky se musel červenat. Ve 27. minutě mohlo být na jankovské straně ještě veseleji. Po rychlém kontru se Šebelka octil sám před brankou a z osmi metrů poslal stoprocentní příležitost vedle tyče. Trest přišel po půl hodině. Klatovy zahrávaly už sedmý roh a Martin Janda hlavičkoval přes nedůrazného Pavelce.

Ani další zbytečný gól s hosty neotřásl. Hnáni neúnavnými fanoušky dotáhli podruhé ve 45. minutě. Po vůbec prvním rohu v utkání střílel Beránek, odražený míč se dostal k Martinu Popelkovi a ten zblízka nezaváhal.

Druhá půle bez gólů

Po přestávce se začínalo odznovu, ale druhý poločas už tolik zajímavých momentů na obou stranách nepřinesl. V 63. minutě pálil po rohu jankovský Beránek, ale jen do míst, kde byl připravený Rojík. V 78. minutě měl na noze další gól Požárek, ale Pavelec svůj tým podržel. Osm minut před koncem zajel domácí Mészáros zbytečně do brankáře, který už držel míč, Popelka ho šel bránit. Z nastalé strkanice putovali oba do sprch. I přes šestiminutové nastavení a očekávaný platonický tlak domácích se skóre nezměnilo a šlo se na penalty.

Začínali Jankovští a vedli si s přehledem - postupně proměnili Zajíc, Mužík, Bürger a Šebelka. Pavelec třetí penaltu domácího Pavloviče vyrazil, ale horlivý asistent sudího Melničuk odmával, že vyběhl dříve… Reparát už bývalý hráč Oseka zvládl, ale celá situace výrazně ovlivnila další průběh rozstřelu. 3:2 mohli vést hosté a všechno mohlo být jinak. V páté sérii neunesl tíhu okamžiku Sedlic, zatímco Krejčí proměnil.

Jankov poprvé v historii zabodoval na klatovské půdě. „Jeli jsme si pro bod a ten máme, takže jsme spokojení. Očekávali jsme, že po herní stránce to bude napoprvé spíše boj, a to se potvrdilo. Chvilku nám sice trvalo, než jsme se srovnali, ale pak jsme hru vyrovnali. Šance byly na obou stranách, bojovali jsme a dvakrát dotáhli náskok domácích. Remízu považuji za zaslouženou,“ hodnotil bod zvenčí asistent trenéra Jankova Petr Maxa. „Hlavně jej musíme potvrdit na domácím hřišti. Už v pátek hostíme Rakovník a v pondělí jedeme k důležité dohrávce do Přeštic,“ dodal k náročnému programu.

Patrik Sedlic posílá v rozstřelu pátou penaltu vedle klatovské branky.


SK Klatovy 1898 – SK Jankov 2:2 (2:2), penalty 5:4

Branky: 8. Požárek, 33. Janda – 15. Kasík, 45. Popelka. Rozhodčí: Aubrecht – Melničuk, Tvrdík. Delegát: Havránek. ŽK: 2:2 (Žáček, Janda – Maršán, Bürger). ČK: 1:1 (82. Mészáros – Popelka). Diváků: 150.

SK Jankov: Pavelec – Bürger, Lošek, Popelka, Zajíc – Šebelka, Maršán (93. Mensah), Fajtl (3. Smetana), Sedlic, Beránek (90. Kočer) – Kasík (63. Mužík). Trenér Petr Kadlec.


Napsal(a) Michal Průcha | Foto TVcom.cz