Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížová v domácí premiéře propadla. Benátky si odvezly výhru 3:0

 
sobota, 24. března 2018, 18:11

V důležitém záchranářském souboji třetí ligy hostila Čížové poprvé na vlastním stadionu Benátky. Po vyrovnaném úvodním dějství s domácími otřásl první obdržený gól v 57. minutě, kdy si nepohlídali standardku. A když zakrátko přidali hosté další dva zásahy po sobě, bylo o osudu zápasu rozhodnuto.

První poločas nepřinesl příliš mnoho zajímavého fotbalu, byl poplatný začátku jarní sezony po náročné přípravě. Akce nebyly příliš učesané a také příležitostí bylo jako šafránu. I když Čížová konečně nastoupila na svém hřišti, ale po devítiměsíčním pauzírování ve strakonickém azylu.

Stejně se na něm cítila asi jako hosté, automatické návyky teprve přijdou. Domácí sice měli mírně navrch, ale k úspěchu to nevedlo. Svoji velikou roli sehrálo i zranění Havla, který patřil mezi nejlepší hráče domácích. Po přestávce musel střídat, a to mohl být jeden ze zlomových momentů utkání. Možná i proto skončila první pětačtyřicetiminutovka bez gólů.

Ty začaly padat až po přestávce, ale pohříchu do branky Jihočechů. První z nich padl po standardní situaci, kdy balon propadl před vápno a Skuhravý prostřelil střelou k tyči Satrapu – 0:1. Při druhém zaváhal stoper Pedro, který neuhlídal Synka. Ten obdržel krásný míč do běhu a ze strany zakončil přesně – 0:2. A zkázu dokonal Synek svým druhým gólem, když k němu Satrapa nešťastně vyrazil Bulířovu střelu – 0:3.

Domácí trenér reagoval na dva rychle obdržené góly dvojnásobným střídáním, ale ke korekci skóre to v dalších minutách nevedlo. Prostor mezi benátskými tyčemi trefili za celých devadesát minut jen jednou. Záchranářské břehy se po porážce 0:3 vzdálily o velký kus.

Aleš Jindra, trenér Čížové: „Moc jsme chtěli po dlouhé době potěšit naše diváky u nás doma, ale bohužel se to nepovedlo. První poločas byl oboustranně opatrný, moc se nevedlo ani jednomu z týmů. Chyběly i akce, ze kterých by se mohly urodit šance. Navíc se zranil konstruktivní Havel, který nám potom chyběl. To byla jedna z důležitých situací., které hodně výsledek ovlivnily. Museli jsme po pauze přeskupit sestavu a už to nebylo ono. Toho využil soupeř, jeho hra se zlepšila a dokázal naše chyby potrestat. Bohužel, pro nás to byl klíčový zápas při pokusu o setrvání v soutěži.“


Sokol Čížová – SK Benátky nad Jizerou 0:3 (0:0)

Branky: 57. Skuhravý, 66. a 68. Synek. Rozhodčí: Hocek – Vnuk, Matoušek. ŽK: 4:1 (Pedro, Havel, Janda, Tomášek – Skuhravý). Diváků: 150.

Čížová: Satrapa - Zahrádka, Novák, Pedro (69. Held), Vacovský – Bálek (83. Vávra), Dvořák (69. Mudra), Havel (46. Tomášek), Nečas – Janda – Jirouš. Trenér Aleš Jindra.

Benátky: Straka – Skuhravý, Hošťálek (88. Borovička), Horák, Sudek – Bulíř, Farkaš (77. Munzar), Hakl, Mařík (72. Šimeček), Boček (46. Zörkler) – Synek (83. Tvrzník). Trenér Jan Buryán.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle