Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Víkendový fotbal: Táborsko dohrává se Sokolovem. V okresech o body

 
pátek, 23. března 2018, 17:52

Do konce s přípravou se blíží oddíly krajských tříd, které se chystají na poslední herní prověrky a příští týden pojednou naostro. Fotbalové jaro startuje v okresech Č. Budějovice, Písek a Strakonice. Ve druhé lize dohrává Táborsko duel se Sokolovem. Poprvé se půjde na třetí ligu v Čížové.

Trenér FCT Roman Nádvorník slaví v pátek 45. narozeniny a za nejlepší dárek by si jistě přál vítězství v sobotní dohrávce proti Sokolovu. Táborsko na jaře dvakrát prohrálo (stejně jako Dynamo ČB) a v boji o záchranu už potřebuje nutně bodovat.

ČFL se bude hrát na čížovském stadionu. Obec, která je vlastníkem, splnila všechny svazem stanovené podmínky a nic nebrání tomu, aby tu v sobotu mohl Sokol nastoupit po devítiměsíční přestávce v mistrovském střetnutí s Benátkami. „Na první utkání ve skutečně domácím prostředí se opravdu všichni těšíme,“ řekl Jihočeskému fotbalu kouč Aleš Jindra.

V divizi poutá velkou pozornost krajské derby Č. Krumlova se Soběslaví, které se původně mělo uskutečnit v sobotním dopoledni. „Po dohodě soupeřů a vzhledem k regulérnosti hrací plochy se sobotní divizní zápas odehraje místo v 10:30 hod. v 15:30 hod na krumlovském hlavním hřišti,“ oznámil našemu portálu sekretář Slavoje Zdeněk Šváb st. Mírným favoritem bude rozjetá Soběslav, ale slavojáci vědí, že doma si moc ztrát dovolit nemohou. „Musíme odčinit porážku z Březové a doma vyhrát. Věřím, že zvítězíme za tři body,“ tipoval Tomáš Tauber, který se po svém příchodu z Hluboké poprvé ukáže krumlovským příznivcům. Škoda, že derby koliduje s domácím střetnutím Roudného s Březovou a zápasy KP...

V krajském přeboru je na programu v sobotu odpoledne sedm zápasů v jeden čas. Okresní rivalové na sebe narazí v Dražicích. „Táborské derby by si určitě zasloužilo pořádnou diváckou kulisu a hlavně zcela regulérní hrací plochu, která bohužel tento víkend v Dražicích nebude. Třetina hřiště je ještě teď pod ledem, zbytek tvoří zmrzlé bahno bez sebemenšího náznaku zelené trávy. Pokud se utkání odehraje, tak pevně věřím, že ukopeme a ubruslíme těsné vítězství,“ doufal v oblíbené tipovačce nestor Dražic Miloš Veselý, který je zároveň předsedou klubu.

„Hlavní hřiště je připraveno,“ hlásili odpoledne Katovičtí, že tahák s druhým J. Hradcem se určitě nebude odkládat. Počítat se dá i s velkou návštěvou, místní fans jsou pro Katovice dvanáctým hráčem. Zajímavé bude sledovat, jak se po zklamání na Hluboké otřepe lídr Želeč. Soupeřem mu budou na želečském hřišti Čimelice.


KAM O VÍKENDU ZA FOTBALEM?


Sobota 24. března 2018

FNL
15:00 FC MAS Táborsko - FK Baník Sokolov (dohrávka 17. kola)

ČFL
10:15 FC Písek - FK Slavoj Vyšehrad
13:30 Sokol Čížová - SK Benátky n/Jizerou

Divize A
15:00 Malše Roudné - FK Olympie Březová
15:30 FK Slavoj Č. Krumlov - FK Spartak Soběslav

Ondrášovka krajský přebor
15:00 TJ Dražice - Sokol Sezimovo Ústí
15:00 FK Protivín - FC ZVVZ Milevsko
15:00 SK Otava Katovice - FK J. Hradec 1910
15:00 Centropen Dačice - SK Rudolfov
15:00 TJ Nová Včelnice - TJ Hluboká nad Vltavou
15:00 Sokol Želeč - SK SIKO Čimelice
15:00 FK Olešník - Jiskra Třeboň

Příprava
12:00 SK Lhenice – SK Větřní (UMT Hluboká)
12:00 FC ZVVZ Milevsko U19 – Sokol Sepekov (UMT Milevsko)
13:00 Vltavan Loučovice – Dynamo Vyšší Brod (UMT Hluboká)
13:30 SK Slavia ČB – SK Ševětín
15:00 Sokol Bernartice – Alko Semice
15:00 Westra Sousedovice – Junior Strakonice
15:00 FC Velešín – TJ Nová Ves
17:00 FK Olympie Týn n. Vlt. - Sokol Planá n. Luž. (UMT Stará Hlína)
18:00 Sokol Sedlice – SK Čkyně (UMT Strakonice)


Neděle 25. března 2018

Divize A
15:00 SK Klatovy 1898 – SK Jankov (Janovice nad Úhlavou)

Ondrášovka krajský přebor
10:15 FC MAS Táborsko B – TJ Osek (UMT Soukeník)

Poznámka: Není-li uvedeno jinak, hraje se na hřišti domácího klubu.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama