Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči v 17. kole KP

 
středa, 21. března 2018, 18:08

Jaro v nejvyšší krajské soutěži odstartovalo neúplným 17. kolem. Zápas dvou týmů ze špice tabulky pro sebe získal J. Hradec, jemuž ke třem bodům pomohla zlepšená koncovka ve druhé půli proti Olešníku. Ani další domácí družstva neztrácela body. Zvítězily Osek, Třeboň, Hluboká, Milevsko a v hlubockém azylu také Rudolfov, který proti Nové Včelnici musel po obrátce otáčet nepříznivé skóre.

Kompletní výsledky 17. kola krajského přeboru


FK Jindřichův Hradec 1910 – FK Olešník 5:1 (0:1)

Branky: 61. a 83. F. Votava, 65., 67. a 76. Toman - 18. Dudek. Rozhodčí: Tupý - Peterka, Macko. Delegát: J. Šafránek. Bez karet. Diváků: 82.

J. Hradec: Hejníček – Šenkýř, Völfel, Králíček (82. Šmíd), Blažek (87. Mareš) – Kučera, Beránek, Koutný, Votava – Chalupský (83. Princ), Toman. Trenér Marek Černoch.

Olešník: Jirkal (74. J. Studnička) – Nýdl, Heller, Kalášek, Šahajda – Tomek (74. Tressl), Chlumecký, Rabiňák, Šíma – Dudek, Votava (46. Vařák).  Trenér Ladislav Táborský.

Nejlepší hráči: Toman, Koutný, Beránek, celý tým – Dudek

Marek Černoch, trenér J. Hradce: Jsem rád, že nám konečně nějaké úvodní utkání také vyšlo. V minulosti jsme s prvním zápasem měli problémy. Náš tým v tomto zápase plnil daný taktický záměr, byl v pohybu a hrál s chutí. Sice jsme v prvním dějství z jediné střely inkasovali, ale převaha byla jasná. V druhé polovině utkání jsme pokračovali v dobrém výkonu a trpělivě jsme se dopracovali i k brankám a naprosto zaslouženě zvítězili.“

Josef Pícha, činovník Olešníku: „Utkání se nám zkomplikovalo ještě před zahájením, protože pro zranění nenastoupil Rožboud. V první půli nás Hradec opticky přehrával a hrozil ze standardních situací,  ale po individuální akci Dudka jsme vedli 1:0. V druhém poločase jsme trochu pozměnili sestavu, chtěli jsme být aktivnější, ale nedařilo se nám podržet míč a konstruktivně rozehrát. To se nám vymstilo, neuhlídali jsme křídelní prostory a po centrech do vápna jsme inkasovali tři rychlé góly. Z této situace jsme se už nevzpamatovali a nabuzení domácí nám ještě přidali dva góly. Neděláme z výsledku tragédii, ale musíme se z ní poučit a přistoupit lépe a zodpovědněji k domácímu zápasu.“


TJ Osek – Centropen Dačice 4:1 (3:0)

Branky: 24. a 59. Carda, 36. J. Říský, 43. Hanák – 88. Jindra (pen.). Rozhodčí: Dunovský - Krčín, Kaštánek. Delegát: Vrzal. ŽK: 1:1 (Kuneš - Máša). Diváků: 100.

Osek: Hulínko (46. Budoš) – Kuneš, Krejčí, Carda, Hanák – Brabec, Hoch, Říský, Benda - Kroupa (68. Ježek), Maroušek (38. Hromek). Trenér Jaroslav Voříšek.

Dačice: Zejda – Mašát, Nosek, Kněžínek, Máša (63. Křivánek) – Jindra, Točík, Jelínek, Celý – Janák, Šimánek. Trenér Roman Bujdák.

Nejlepší hráči: Carda, Říský, celý tým - Zejda, Jindra

Jaroslav Voříšek, trenér Oseku:Povinné body, zasloužené vítězství. Zvlášť v prvním poločase jsme hosty nepustili do vážnější situace a od většího brankového rozdílu je zachránil náš nedůraz nebo nepřesnost v zakončení. Po obrátce se hráči Dačic zlepšili v kombinaci a několikrát prověřili Budoše, který musel do druhého poločasu nahradit prokřehlého Hulínka (bolest kotníku). Po gólu Cardy na 4:0 (jeho 100. gól v dresu Oseka) hosté už jen korigovali v závěru z penalty po faulu Kuneše.“

Roman Bujdák, trenér Dačic: „Na hodně nekvalitním hřišti a v zimním počasí jsme nezvládli první půli. Věděli jsme, jak se domácí prezentují, a stejně jsme je nechali rozhodnout zápas už v prvním poločase. Druhý poločas už byl z naší strany lepší, ale na body to nestačilo.“


SK Rudolfov – TJ Nová Včelnice 2:1 (0:1)

Branky: 66. a 78. Vejvar - 10. Pacholík (pen.). Rozhodčí: Klátil - Mach, Koranda. Delegát: Eibl. ŽK: 3:2 (Pouzar, Hajný, Gerstner – Jaroš, Pacholík). Diváků: 50. Hráno na UMT Hluboká.

Rudolfov: Pícha – O. Hajný, Kuna (85. Janák), Novotný, Jasenský – Gerstner, Prokeš, Pouzar, Ryneš – Sládek (56. Baščevan), Vejvar (89. Tyrpák). Trenér Otakar Matouš.

N. Včelnice: Holický – L. Šlapanský, Jaroš, Hornát (56. Mareš), Blažek – Petráš, Didek, Tuček, Vaš (76. Vokuš) – Průša, Pacholík. Trenér Radek Vajda.

Nejlepší hráči: Hajný, Prokeš, Pouzar, Vejvar - Holický, Pacholík, Petráš

Otakar Matouš, trenér Rudolfova: „První jarní mistrovské utkání jsme vzhledem k nezpůsobilému terénu odehráli na umělce na Hluboké. Po celý zápas jsme byli lepším týmem, bohužel jsme neproměnili v úvodu dvě tutovky a následně inkasovali z penalty. Věřil jsem, že utkání dokážeme otočit, což se nakonec podařilo díky dvěma gólům Vejvara v druhém poločase. Pochválit musím celý tým.“

Radek Vajda, trenér N. Včelnice: „Na umělku do Hluboké, kde se duel hrál, jsme si přijeli pro bod a tomu jsme podřídili i taktiku. Nastoupili jsme s jedním hrotem Pacholíkem a ze zajištěné obrany jsme se snažili vyrážet do brejků. Rudolfov byl na balonu lepší, což bylo dáno především výkonem jeho špílmachra Pouzara, přes něhož šla většina akcí a zahrával i standardky. V 10. minutě však utekl Petráš, domácí ho ve vápně faulovali a z nařízeného pokutového kopu otevřel skóre Pacholík. Náskok jsme drželi až do 66. minuty, kdy jsme, bohužel, při standardce nechali na zadní tyči volné dva hráče a Rudolfov vyrovnal. O deset minut později jsme špatně řešili odkop, utekl nám Pouzar a po stříleném centru domácí Vejvar balon skluzem dopravil do sítě. Rudolfov měl ještě čtyři šance, při nichž se dvakrát vyznamenal brankář Holický, skórovat jsme ale mohli i my. Tu největší příležitost spálil Tuček, který přestřelil branku.“ 


Jiskra Třeboň – TJ Dražice 2:0 (1:0)

Branky: 43. Holzepl, 86. Pancíř. Rozhodčí: Sebera - Polák, Přibyl. Delegát: Janíček. ŽK: 0:2 (Kromka, Stuchlík). Diváků: 111.

Třeboň: Skála – Pučejdl, Cahyna, Hami, P. Tůma – Matoušek (68. Kodras), Nekvinda (62. Franěk), Koktavý, Bednář (73. T. Tůma), Pancíř (90. J. Veselý) – Holzepl (89. Podsclan). Trenér Zdeněk Procházka.

Dražice: Baka – Valášek, Schloff, Horka, Böhm (80. Smutný) – D. Štecher, M. Veselý, Kromka, Novotný – J. Štecher, M. Stuchlík. Hrající trenér Marian Horka.

Nejlepší hráči: Hami, Cahyna, Koktavý – M. Veselý

Zdeněk Procházka, trenér Třeboně: „Utkání se hrálo na umělé trávě a nebylo pro nás vůbec jednoduché. Proti nám stál soupeř s řadou zkušených hráčů - my se navíc museli obejít bez našeho nejlepšího střelce Průchy, který se zranil v týdnu před zápasem. Pro nás to byla velmi citelná ztráta. Začátek utkání byl oboustranně opatrný, později se oba týmy začaly více osmělovat. My se do vedení dostali krátce před přestávkou, kdy se po střele z ostrého úhlu prosadil Holzepl. Dražice se po změně stran snažily o vyrovnání, měly několik možností, ale to samé platilo o našem mužstvu, které si vytvořilo zvláště ve druhém poločase řadu příležitostí ke vstřelení uklidňujícího druhého gólu. Povedlo se nám to až pět minut před koncem utkání po chytré střele Pancíře. Tři body jsme získali, protože jsme se dokázali na rozdíl od soupeře prosadit v koncovce.“

Marian Horka, hrající trenér Dražic: „Zaprvé vůbec nechápu, proč hrajeme zápasy v takovémto počasí a nehraje se v jinou dobu. Zadruhé domácí Třeboň musela vyhrát, a tak vyhrála a udělala proto opravdu všechno. Ve druhé minutě hrubé ovlivnění zápasu. Náš hráč již chce doklepnout balon ze dvou metrů do prázdné brány a zezadu je sražen domácím hráčem. Rozhodčí se bojí zapískat proti Třeboni. Musela by následovat penalta a červená karta. Ztratili jsme body s hratelným soupeřem. Více se k tomu nemá cenu vyjadřovat. Jsem rád, že jsme dohráli bez vyloučeného hráče.“


FC ZVVZ Milevsko - FC MAS Táborsko B 4:0 (2:0)

Branky: 40. a 62. Koutník, 26. Novotný, 47. Sedlák. Rozhodčí: Kotalík – Herzog, Hanes. Delegát: Bumba. ŽK: 1:1 (Marvan – Víteček). ČK: 0:1 (75. Škarda). Diváků: 100.

Milevsko: Pavel Dvořák – J. Kosobud, Vakoč, Petr, Málek – Sedlák, Komárek, Marvan, Pavel Novotný – Koutník (81. Svojše), Petr Dvořák (78. Paták). Trenér Miroslav Strnad.

Táborsko B: Novák – Rytíř, Ngimbi, Klusák (21. Cais), Víteček – Škarda, Nešický, Peterka, Jírava – Musiol, Linhart. Trenér Martin Štica.

Nejlepší hráči: celý tým, Komárek – Ngimbi

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Věděli jsme, že nás nečeká jednoduchý zápas, protože A-mužstvo Táborska hrálo v sobotu. Dnes jsme ale do puntíku splnili to, co jsme si řekli v kabině. Hráli jsme obětavě, důrazně a předvedli celkem pohledný fotbal. Ale jak se říká, každý zápas je jiný a nás čeká další kvalitní soupeř z Protivína. Budeme se snažit navázat na dnešní výkon a urvat body.“

Martin Štica, trenér Táborska B: „Od pendlů jsem čekal určitě víc, ale když si vezmete, že mančaft byl složený z dorosteneckých kmenových hráčů a pendlů, tak to nebylo ono. Viděli se poprvé a tak kvalitnímu soupeři jsme prostě nestačili.“


TJ Hluboká n. Vltavou - Sokol Želeč 3:2 (2:1)

Branky: 19. Říha, 40. Kulík, 64. Legdan – 6. Brůžek, 69. Fiala. Rozhodčí: Šafránek – Kaštánek, Žemlička. Delegát: Brož. ŽK: 3:3 (Říha, Stráský, Legdan - Holub, Švec, Šváb. Diváků: 50.

Hluboká: Brašnička – Jonáš, Turek, Legdan, Čermín – Rubick (87. Valenta), Stráský (80. Němec), Kulík, Říha – Antoš, Hájek (83. T. Adam). Trenér František Cipro.

Želeč: Blažek – Holub, O. Kosobud, Pavličko – Bosnyak (58. Šváb), Kukučka, Švec, Fiala, Rabiňák (83. Šindelář) – Brůžek, Novotný. Trenér Roman Lukáč.

Nejlepší hráči: celý tým, Hájek, Antoš – Brůžek

Petr Řehoř, činovník Hluboké: „Po celé utkání jsme udávali tempo hry. I když se hosté dostali do vedení, naši hráči byli lepší a soupeře přehrávali jak v poli tak i na šance. Vstřelili jsme dvě pěkné branky, a ještě další dva brejky jsme nezužitkovali. V druhém poločase jsme i nadále udávali tempo hry. Dali jsme po centru třetí branku a měli další vyložené šance. Hosté neměli za celý zápas vyloženou možnost. Skórovali jen ze standardních situací. Celé mužstvo si zaslouží za předvedený výkon poděkování.“

Roman Lukáč, trenér Želče: „Zápas na Hluboké jsme nezvládli, domácí byli lepším, pohyblivějším a agresivnějším týmem a zcela zaslouženě zvítězili.“


Sokol Sezimovo Ústí – FK Protivín odloženo na 2. 4. 2018 od 14:30 hod.          

SK SIKO Čimelice – SK Otava Katovice odloženo na 2. 4. 2018 od 16:00 hod.


Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Petr Vlasák (4x), Daniel Pekař (2x)