Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dražických se v Třeboni držela smůla

 
úterý, 20. března 2018, 09:31

První zápas jara sehráli fotbalisté Dražic na umělce v Třeboni. Domácí byli v tabulce jen o bod před nimi a tak se dal očekávat vyrovnaný souboj, do kterého museli hosté nastoupit bez tří hráčů základní sestavy (Hojdara, Bareše a Hořejšího), na lavičce pak čekal na svou příležitost pouze jeden náhradník Dominik Smutný. A jak viděli jarní premiéru sami Dražičtí?

První šance zápasu se zrodila hned ve třetí minutě. Veselý prostrčil pěknou uličkou balon J. Štecherovi, ten potáhl míč až k brankové čáře a předložil přízemní centr před branku, tam byl v náběhu sražen zezadu Kromka domácím Hamim, ale píšťalka sudího Sebery byla němá… Hlavní rozhodčí přehlédl i ostrý zákrok domácího Nekvindy, který ve výskoku loktem přivodil ošklivé zranění v obličeji M. Stuchlíkovi.

Hra v těchto fázích zápasu byla poplatná začátku sezony, spousta nepřesností na kopačkách obou mužstev a tak se asi 30 prokřehlých diváků dočkala trocha vzrušení až v samém závěru poločasu. Po levém křídle utekl Holzepl až k hranici velkého vápna a jeho pokus o centr před branku skončil za zády překvapeného Baky. I takové góly padají, že se hráč ukopne a balon letí jinam, než zamýšlel – 1:0.

Celý druhý poločas se vyznačoval snahou Dražic o srovnání skóre. Měly územní převahu, ale do šancí se nedostávaly. Centrované balony středem stačili stopeři domácích (Cahyna a Hami) v pohodě odvracet. Největší příležitost ke srovnání stavu měl v 63. min. Kromka, kterému nacentroval Jiří Štecher. Dražický kanonýr však měl balon na dlouhou nohu a trefil pouze brankáře před sebou.

Do útoku se vysunul i Horka a domácí hrozili z rychlých brejků. Šance Holzepla i Cahyny však skončily mimo tyče. Pojistit vedení se Třeboňským podařilo v 85. min. Pancířem po sérii nepřesností hostujících hráčů – 2:0. Vzápětí se na domácí šestnáctce uvolnil kličkou přes beka D. Štecher, byl podražen a ani tentokrát si rozhodčí netroufl písknout pokutový kop...

„První zápas jara se nám tedy výsledkově nepovedl. Mrzí to hlavně proto, že domácí určitě nebyli lepším týmem, měli však více štěstí na kopačkách a v zádech třináctého hráče...(diváky),“ uvedl vedoucí mužstva Dražic Lubomír Kolář.

Dražice nastoupily v Třeboni v sestavě Baka – Valášek, Schloff, Horka, Böhm (80. Smutný) – D. Štecher, M. Veselý, Kromka, Novotný – J. Štecher, M. Stuchlík.

Gól do šatny rozhodl. Holzeplův centr zaplachtil do Bakovy branky.

Napsal(a) Lubomír Kolář | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama