Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Šestnáctka účastníků KP před jarem - změny, plány a soupisky

 
pátek, 16. března 2018, 23:23

Po čtyřměsíční přestávce startuje druhá polovina sezony nejvyšší krajské soutěže. Jihočeský fotbal sondoval, co se v klubech elitní šestnáctky změnilo v zimním období, jak vypadá složení jednotlivých mužstev a jaká mají přání do jarních odvet. O titul si to rozdá tandem Želeč – J. Hradec, o počtu sestupujících rozhodne postavení jihočeských klubů v divizi. Každopádně posledního pád do A třídy nemine.

SOKOL ŽELEČ

O podzimu v želečském podání se dá mluvit jen v superlativech. Loňský vicemistr překročil další nastavenou laťku a i přes řadu letních odchodů strávil dlouhou zimní přestávku zaslouženě na první příčce s tříbodovým náskokem. Měl nejlepší obranu i útok. Hořkost porážky okusil pouze jednou v Protivíně.

S přípravou v zimním období už to tak slavné nebylo. „Žádná veliká spokojenost se zimní přípravou nepanuje. Po celou dobu nás pronásledovala řada zranění. A když k tomu připočteme i další pracovní povinnosti, nedařilo se nám plnit plán. Ale dělali jsme, co jsme mohli, věřím, že to zvládneme,“ věří trenér Roman Lukáč.

O možném postupu do divize se v Želči nahlas nemluví. Cílem se udržet současné postavení. Každý se bude chtít na favorita vytáhnout. „Podzim nám vyšel velice dobře, jaro bude daleko obtížnější,“ uvědomuje si Lukáč. V mužstvu došlo jen ke kosmetické změně. Po půlroční pauze se vrátil záložník Jan Švec z Jistebnice.

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli: Jan Švec (návrat z Jistebnice).
Odešli: nikdo.

SOUPISKA
Brankáři: Jan Albrecht, Martin Blažek
Obránci: Ivan Kloc, Lukáš Kordina, Ondra Kosobud, David Pavličko, Ondřej Stránský, Jakub Škrábek
Záložníci: Milan Barteska, David Fiala, Filip Froněk, Jiří Holub, Tomáš Kukučka, Jiří Rabiňák, Marek Šindelář, Zdeněk Šváb, Jan Švec
Útočníci: Jaroslav Bosnyak, Michal Brůžek, Radek Novotný

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér: Roman Lukáč. Vedoucí mužstva: Jaroslav Mazura. Kustod: Milan Kadoch.


FK JINDŘICHŮV HRADEC 1910

Po podzimu druhý J. Hradec se připravoval v domácích podmínkách. „Se zimní přípravou mohu být celkem spokojen, i když nám to malinko narušila chřipková epidemie. S docházkou a pracovitostí při tréninkových jednotkách panuje spokojenost. Odehráli jsme šest přípravných zápasů, vesměs s kvalitním soupeřem, takže tam je to taky v pořádku. Jestli to bylo vše ku prospěchu věci, to nám ukáže až jarní část sezony,“ míní kouč Marek Černoch.

Hradecké mužstvo zůstalo i do jara pohromadě. Posilovalo především v létě, kádr se za tu dobu ustálil. „K žádnému posílení týmu nedošlo, vše zůstalo při starém tak, jak jsme končili jarní sezonu. Jediným, kdo odešel, je brankář Rešl,“ uvádí k jediné změně Černoch. Záda bude krýt Hejníčkovi někdejší jednička Hulík.

„Naše jarní plány jsou jednoduché. Favority se necítíme a ani jimi nejsme, ale chceme hrát fotbal, který nás bude bavit, budeme mít z něho dobrý pocit. Pokusíme se atakovat příčky nejvyšší, i když si uvědomujeme, že to bude hodně těžké, soutěž je kvalitní a hodně vyrovnaná,“ zní přání Hradeckých.

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli: nikdo.
Odešli: Lukáš Rešl.

SOUPISKA
Brankáři: Lukáš Hejníček, Jakub Hulík
Obránci: Tomáš Beránek, Tomáš Šenkýř, Michal Völfel, Tomáš Šmíd, Ondřej Blažek, Jakub Chyška, Ondřej Nováček
Záložníci: Radim Koutný, Filip Votava, Vít Kučera, Ondřej Černoch, Luboš Králíček, Martin Mareš, Dan Cettl, Tomáš Cypra
Útočníci: Martin Toman, Jiří Chalupský, Vojtěch Princ

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér: Marek Černoch. Asistent trenéra: Václav Císař. Vedoucí mužstva: Tomáš Cypra. Trenér brankářů: Jiří Mazánek. Masér, kustod: Jan Aldorf.


FK OLEŠNÍK

Spokojenost panuje s podzimním postavení v Olešníku. Do odvet jde z lichotivého třetího místa. V útoku kraloval nejlepší střelec soutěže Lukáš Dudek, autor 17 gólů ve 14 zápasech. Mínusem byly tři červené karty Dauleta Nygmeta, jenž byl nejtrestanějším hráčem.

„Zimní příprava proběhla dle plánu, připravovali jsme se převážně v Olešníku a na UMT Hluboká. Sehráli jsme celkem šest přípravných zápasů,“ hlásí průběh zimy olešnický asistent Roman Chlumecký. „Chceme navázat na povedený podzim a zůstat do 5. místa v tabulce,“ přidává hlavní plán.

Citelnou ztrátou byly odchody Pomejeho a Červenky, který jako jediný z mužstva odehrál kompletních 1440 minut, ze středu pole. Klub na to zareagoval získáním navrátilce z Kanady Rožbouda (dříve Dynamo ČB a Táborsko) a na poslední chvíli přestupem Kaláška z třetiligového Písku. Z dorostu SKP přišel Tomek a již v průběhu podzimu z písecké devatenáctky Votava. „Všechny posily dobře zapadly do týmu, věříme, že se jim bude dařit,“ dodává Chlumecký.

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli: Stanislav Rožboud (návrat z Kanady), Jakub Kalášek (Písek), Pavel Tomek (SKP ČB)
Odešli: Luboš Červenka (Bavorovice), Marek Pomeje (Rakousko), Jan Kříž (dlouhodobě zraněn)

SOUPISKA
Brankáři: Miroslav Jirkal, Jan Studnička
Obránci: Martin Nýdl, Daulet Nygmet, Dominik Heller, Michael Studnička, Martin Šahajda, Josef Fořter, Jakub Kalášek
Záložníci: Martin Šíma, Michal Rabiňák, Slavomír Vařák, Jiří Dráb, Stanislav Rožboud, Pavel Tomek
Útočníci: Lukáš Dudek, Miroslav Tressl, David Votava

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér: Ladislav Táborský. Asistent trenéra: Roman Chlumecký. Vedoucí mužstva: Josef Pícha.


FC MAS TÁBORSKO B

Příjemným překvapením byli i přes divoké výsledky mladíci Táborska. Rezerva druholigového klubu skončila na čtvrté příčce. Trenér Martin Štica protočil celou řadu hráčů a dá se očekávat, že podobně tomu bude i na jaře. Základní soupiska vydá sotva na složení základní jedenáctky. „Mužstvo bude doplňováno o hráče A-týmu,U19 a U18,“ říká k zavedené praxi Štica.

V přípravě toho táborské béčko odehrálo nejméně ze všech účastníků. Absolvovalo dvě utkání, v nichž porazilo Meteor Tábor 5:2 a s řadou pendlů skolilo Dražice 6:2. Další dvě utkání s Planou a Chýnovem byla zrušena. Kádr opustil v Praze studující trojlístek Novák, Kostka a Mácha, který hostuje v třetiligovém Vltavínu. A další tři hráči (Dvořák, Vysušil a Větrovský) se 19 letech rozhodli ukončili činnost.

U týmu skončili kvůli časové vytíženosti vedoucí mužstva Petr Kolář a masérka Hojdarová. Novým vedoucím je Tomáš Suda. I ve druhé polovině by se tým, hrající domácí utkání na Soukeníku, rád držel v popředí. „Cílem je hrát dobrý útočný fotbal a pohybovat se v horní časti tabulky,“ přeje si kormidelník Martin Štica.

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli: nikdo
Odešli: Marek Novák, Vojtěch Kostka a Michal Mácha (vš. Loko Vltavín), Filip Vysušil, Tomáš Větrovský a Matyáš Dvořák (vš. ukončili činnost)

SOUPISKA
Brankáři: Lukáš Novák
Obránci: Jakub Škarda, Jan Víteček, Martin Bouchal, Tomáš Kmeťo
Záložníci: Jan Peterka, Pavel Hrubý, Jakub Laszák, Patrik Schramhauser, Michal Drs
Útočníci: Leoš Vozihnoj
Mužstvo bude doplňováno o hráče A-týmu a U19 a 18.

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér: Martin Štica. Vedoucí mužstva: Tomáš Suda.


SK OTAVA KATOVICE

Peripetie se sestavováním jedenáctky si v zimě prožili i v Katovicích. „V žádném z přípravných zápasů se nám nepodařilo nastoupit s kompletním kádrem. Na začátku sezóny budeme navíc postrádat potrestaného Horejše, takže základní sestava není zřejmá. Budeme se muset vyrovnat vzadu s absencí Hajduška a vepředu s odchodem Požárka. Na druhou stranu jsme přivedli do obrany Petra Rybáka a do ofenzívy Honzu Chylíka. Větší šanci zřejmě dostanou i mladí běhaví kluci Koutský, Hromíř a Bláha. Věřím, že to zvládneme a udržíme se v popředí tabulky,“ doufá předseda klubu Tomáš Hajdušek st.

Katovice sehrály přes zimu pět zápasů, tři s divizními celky Klatov (2:7), Roudného (1:4) a Jankova (3:3). V generálce, v níž poprvé nastoupil Jan Chylík z českobudějovické juniorky Dynama, jehož příchod se definitivně upekl ve středu, rozstřílely Blatnou 9:2.

Momentálně nejúspěšnější klub strakonického okresu opět pošilhává po umístění ve špičce tabulky. Předloni skončil po vítězství v první polovině druhý za Jankovem, vloni čtvrtý. Cílem mužstva, které má nejpočetnější fanoušky a návštěvy, je neskončit hůře než pátí. „Spíše pošilháváme po medailových pozicích,“ dodává k jarním ambicím Hajdušek.

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli: Petr Rybák (Klatovy), Jan Chylík (Dynamo ČB)
Odešli: Michal Požárek (Klatovy), Tomáš Hajdušek (na jaře pobyt v zahraničí), Jaroslav Váchal (?)

SOUPISKA
Brankáři: Tomáš Švehla, Petr Provazník
Obránci: Petr Rybák, Jan Schánělec, Libor Blatský, Ondřej Koutský, Libor Horejš, Jan Matas, Pavel Rejšek
Záložníci: Jakub Miklas, Karel Cibulka, Oleksandr Kagui, Michal Repa, Marek Hromíř, Jan Chylík
Útočníci: Vladimír Uher, David Zoubek, Marek Bláha

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér: Roman Malý. Asistent trenéra: Jiří Kříž. Vedoucí mužstva: Petr Šídlo.


FK PROTIVÍN

V Protivíně probíhala příprava jako na houpačce. „Po slušném úvodu, zakončeném soustředěním, to bylo všechno v pořádku a dle plánů. Pak se to zvrtlo a neúčastí na tréninku bylo víc než účastí. Postihly nás zranění a nemoci. Museli jsme dokonce jeden zápas v rámci Hlubocké ligy odložit. Závěr se mi zdál na vzestupné úrovni, ale i tak bych si přál větší účast a tím i komplexnější tréninkový proces. Co se týče zápasů, tak tam je spokojenost, hráči měli dobrý přístup a i slova z kabiny dokázali přenést na hřiště svými činy,“ těší lodivoda Juraje Kobetiče, jehož tým skončil v Zimní lize na Hluboké pátý.

Z mužstva odešel Moravec a se službami špílmachra Prášila to nebude nijak růžové. „Jako asistent u druholigového Hradce Králové nebude mít na krajský fotbal čas, ale je pořád členem našeho týmu a každá chvilka, která mu na nás zbyde, bude dobrá,“ věří Kobetič, že ještě využije Prášilových služeb. Z píseckého dorostu přišel Martin Říha.

Protivínští hodlají navázat na uplynulý podzim. „Cíle do jarní části jsou hrát tak, abychom dokázali v každém zápase své maximum nebo se mu minimálně přiblížili. V tabulce obhájit 6. příčku. Nejhlavnější ale zůstává dobrý pocit po každém utkání, i když se nepovede výsledkově,“ zdůrazňuje Kobetič.

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli: Martin Říha (z dorostu Písku)
Odešli: Jan Moravec (Hradiště)

SOUPISKA
Brankáři: Marek Hanus, Aleš Kubička
Obránci: Václav Rothbauer, Miroslav Zach, Jaroslav Vojík, Jaroslav Mikulenka, Lukáš Ruczkowski, Lukáš Hála, Dominik Uhlík
Záložníci: Martin Fiala, Zbyněk Vorel, Ondřej Prášil, David Růžička, Jan Vojta, Radek Vojta, Martin Říha
Útočníci: Jaromír Vorel, Petr Sládek

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér: Juraj Kobetič. Vedoucí mužstva: Vlastimil Mikulenka. Kustod: Bohumil Jarolímek.


SK SIKO ČIMELICE

Čimelice dosáhly v minulém ročníku na historickou třetí příčku. Na podzim se jim vedlo střídavě a k zopakování medailového úspěchu schází jen pár bodů. Ztráta je minimální. „Do jarní části půjdeme s tím, že se zkusíme poprat o třetí místo,“ říká odhodlaně trenér Tomáš Smrčina.

SIKO přezimovalo na sedmé příčce a zimní galeje začali hráčům v polovině ledna. „S přípravou a účasti na trénincích jsem v rámci možností spokojený. Dobré zápasy jsme odehráli v Sušici, Příbrami a Dobříši. S Roudným a Pískem U19 jsme si vybrali slabší chvilky,“ vypočítává Smrčina. V generálce na umělce v Písku smetly Čimelice „átřídní“ Vacov 9:0. 

V brance musel zaskočit za jedničku Slavíka 55letý Jaromír Zelenka, který si zahrál se synem Tomášem a rázem se stal nejstarším hráčem soutěže. Úkolem zimy bylo zajištění druhého gólmana. Tuhle roli by měli plnit Lepič s teprve 16letým Baštou. Z týmu odešel Bednařík do Rakouska, Svojše do Milevska, odkud přišel opačným směrem Brož. Čimelický dres bude opět nosit Hadáček ze Sepekova. „O příchodu dalších dvou hráčů ještě jednáme,“ dodává Smrčina.

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli: Jaroslav Hadáček (Sepekov), Patrik Brož (Milevsko)
Odešli: Miloslav Bednařík (Rakousko), Jakub Svojše (Milevsko)

SOUPISKA
Brankáři: Filip Slavík, Jiří Lepič, Tomáš Bašta, Jaromír Zelenka
Obránci: Karel Řezáč, Petr Listopad, Zdeněk Pšenička, Jiří Viták, Michal Němec
Záložníci: Martin Nekl, Pavel Pávec, Václav Nosek, Štěpán Říha, Tomáš Froněk, Miloslav Káš, Tomáš Zelenka, Lukáš Hlavín, Radek Převrátil, David Varhan, Jaroslav Hadáček, Patrik Brož, Jakub Klimeš
Útočníci: Václav Hegenbart, Miroslav Suchan, Tomáš Rambous

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér: Tomáš Smrčina. Asistenti trenéra: Jan Růžička a Jaromír Zelenka. Vedoucí mužstva: Josef Ťupa.


TJ HLUBOKÁ NAD VLTAVOU

Zima proběhla v podzámčí tradičním způsobem. „Připravovali jsme se v domácím prostředí, kde měli hráči ideální podmínky pro trénování. Bohužel asi jako všem se ani nám nevyhnula chřipková epidemie, takže docházka na tréninky ani na zápasy ideální nebyla,“ hodnotí sekretář klubu Petr Řehoř. „Sehráli jsme šest utkání s bilancí 1-1-4. Moc dobré to nebylo, ale bylo to zapříčiněno hlavně tou epidemií, tak doufejme, že se už dali hráči dohromady a proti Želči budou kompletní a ukáží, co v nich je.“

Nahradit 14 podzimních gólů Tomáše Taubera, to bude hlavní úkol Hlubockých pro jarní část soutěže. Elitní kanonýr si svými výkony řekl o angažmá v divizním Č. Krumlově. „Za odvedené výkony pro náš klub mu děkujeme,“ vzkazuje Řehoř. „Dále nás opustil Igor Nitrianský do Rakouska, a v jednání je odchod Vachuty zpět do Týna,“ jmenuje odchody. Ani kolonka příchodů nezůstala prázdná. „Z Písku přišel nadějný defenzivní hráč Karel Kulík, který se zatím jeví velmi dobře. Dále z FC Romo Emil Lázár, který hrával i v Roudném, a z dorostu to v A-týmu zkoušejí Slivka a Čuhaj.“

Ciprovi svěřenci zabrali až ve druhé půlce podzimu, kdy se z nelichotivého předposledního místa posunuli na osmé.  „Do jara si přejeme získávat co nejvíce bodů a předvádět kvalitní hru, abychom přivedli zpět do našeho areálu diváky. Proto jsme přesunuli domácí zápasy znovu na nedělní odpoledne, na které jsou všichni fanoušci Hluboké zvyklí,“ vysvětluje Řehoř změnu termínu domácích zápasů.

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli: Karel Kulík (Písek), Emil Lázár (Romo Č. Krumlov), Patrik Slivka a Martin Čuhaj (oba z dorostu)
Odešli: Igor Nitrianský (Rakousko), Tomáš Tauber (Č. Krumlov), Dominik Faber a Lukáš Valenta (oba B-mužstvo), Jakub Vachuta (v jednání Týn), Radek Horejš (dlouhodobé zranění)

SOUPISKA
Brankáři: David Brašnička, Ondřej Brůha
Obránci: Karel Jonáš, Stanislav Legdan, Jan Čermín, David Říha, Ondřej Krátký, Karel Kulík, Pavel Turek
Záložníci: Tomáš Antoš, Zbyněk Stráský, Ondřej Němec, Jiří Rubick, Martin Lovička, Jakub Valenta, Lukáš Adam, Emil Lázár
Útočníci: Pavel Hájek, Tomáš Adam, Tomáš Křiváček, Patrik Slivka, Martin Čuhaj

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér: František Cipro. Asistenti trenéra: Jan Procházka a Michal Stárek. Vedoucí mužstva: František Šůna.


JISKRA TŘEBOŇ

Zimní přípravu absolvovali hráči Jiskry v domácích podmínkách na umělé trávě. „Tréninky probíhaly od 15. 1. třikrát týdně + přípravná utkání vždy v sobotu. Jedenkrát týdně byla regenerace v Lázních Aurora. Účast byla průměrná, ať už z důvodů pracovních, zdravotních nebo plněním školních povinností. Ti hráči, kteří absolvovali převážnou část tréninků a utkání, jsou na jaro připraveni herně i fyzicky dobře. Ostatní mají tréninkové manko, které musí průběžně dohnat,“ rekapituluje přípravu kouč Zdeněk Procházka.

Jedinou zimní posilou je Petr Koktavý z Veselí nad Lužnicí. „Všichni věříme, že se postupně vrátí do tréninku a utkání dlouhodobě zraněný Tomáš Lonsmín, který nám citelně schází,“ doufají v jeho uzdravení. Některé mladíky se nepodařilo zapojit. „Již v létě 2017 i nyní v zimě jsme měli zájem zařadit do mužstva loňské talentované dorostence Bartla a Čábelu, ale ti svým přístupem a tréninkovou pílí neprojevili o trvalé zařazení do tréninkového procesu zájem. Jejich přístup byl oproti taktéž loňským dorostencům Průchovi, Pučejdlovi a Tomáši Tůmovi, kteří jsou nyní stabilními hráči užšího kádru, diametrálně odlišný. To mě osobně velmi mrzí, zvláště proto, že jsou to oba třeboňští hráči...“

Po podzimu devátý celek má v plánu častěji těšit třeboňské fanoušky a vyvarovat se bodových ztrát na stadionu v areálu Hliník. „Naším cílem pro jaro je zlepšit výsledky v domácím prostředí a posunout se pokud možno do horní části tabulky, což jsme chtěli již před touto sezónou,“ nastiňuje Zdeněk Procházka.

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli: Petr Koktavý (Veselí n. Luž)
Odešli: Jakub Brousek (Rakousko), Jiří Divoký a Marek Malický (oba návrat do Kaplice)

SOUPISKA
Brankáři: Jakub Skála, Jakub Kopecký
Obránci: Ondřej Cahyna, Marek Hami, Hubert Holý, Prokop Pučejdl, Dominik Kodras, Pavel Tůma, Martin Cimrhanzl
Záložníci: Petr Koktavý, Marek Pancíř, Tomáš Tůma, Tomáš Lonsmín, Miroslav Franěk, Jan Matoušek, Ladislav Nekvinda, Matěj Bednář, Jakub Veselý
Útočníci: Martin Průcha, Karel Holzepl, Martin Podsclan

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér: Zdeněk Procházka. Asistent trenéra: Jan Budějcký. Vedoucí mužstva a manažer: František Švaňa. Masér a kustod: Zdeněk Bobrovský.


TJ DRAŽICE

Dražice, v sezonách 2000/01 až 2014/15 nepřetržitý účastník KP, uhrály na podzim 20 bodů a skončily desáté. „Některé zápasy se vydařily více, některé méně. K úplné spokojenosti mi chybí takových 5 - 6 bodů navíc,“ ohlíží se za podzimem hrající kouč Marian Horka.

V přípravě se Dražičtí scházeli dvakrát týdně v hale či na umělce. Od února přibyla každý víkend přípravná utkání. „Pravidelně nás bylo dvanáct až čtrnáct, ale i tak si myslím, že účast na tréninku by měla být vyšší,“ míní Horka. „Během přípravy jsme testovali dva hráče Malšic. Jeví se velmi dobře, doufám, že je alespoň v létě již dotáhneme k přestupu. Hráči Vlašin a Kouřil budou bohužel na půl roku pracovně mimo,“ mrzí ho ztráty dvou hráčů. Jistý je návrat dražického odchovance Böhma (17) z Táborska a pracuje se na příchodu Kubáska (24) z Doubravice nad Svitavou.

Výhled do jara je u staronováčka, který se stal v letech 2012, 2013 a 2014 suverénním šampionem kraje, jasný. „Co nejdříve uhrát body k záchraně. A pak hrát v klidu. Nejhorší je, že nikdo neví, kolik bude zase padat týmů dolů. O postup si to rozdá Želeč a Jindřichův Hradec. Doufám, že nás se boj o záchranu týkat nebude. Všem bych chtěl popřát do sezony zdraví a hodně sportovních úspěchů,“ uvádí Marian Horka, jenž vítá návrat uzdraveného kapitána a kanonýra Jana Kromky.

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli: Erik Böhm (Táborsko), Marek Kubásek (v jednání)
Odešli: Jan Vlašin a Marek Kouřil (oba přerušení činnosti)

SOUPISKA
Brankáři: Michal Baka
Obránci: Tomáš Bareš, Michal Hojdar, Marian Horka, Šimon Schloff, Roman Valášek, Marek Kubásek
Záložníci: Tomáš Hořejší, Erik Böhm, Petr Novotný, Dominik Smutný, Daniel Štecher, Miloš Veselý
Útočníci: Jan Kromka, Lukáš Stuchlík, Matyáš Stuchlík, Jiří Štecher

REALIZAČNÍ TÝM
Trenéři: Marian Horka (hrající), Vlastimil Stuchlík. Vedoucí mužstva: Lubomír Kolář. Kustod: František Ursacher. Masér, zdravotník: Marek Ursacher.


SK RUDOLFOV

Na „Perštátě“ došlo k největším změnám uvnitř klubu. Na únorové valné hromadě si členská základna zvolila nové vedení na další tříleté období. Předsedou byl jmenován Petr Maroš, místopředsedou Miroslav Šedivý, sekretářem Anna Matějková, hospodářem Martin Zach a sportovním manažerem Radim Pouzar. Vizí nového výboru je zkvalitnit práci s mládeží a úspěšně reprezentovat město Rudolfov na krajské úrovni.

Po dvou pátých příčkách v minulých ročnících panuje s první polovinou a přezimování na jedenácté pozici zklamání. „S uplynulým podzimem jsem nebyl vůbec spokojený, v některých zápasech jsme nezahráli dobře a zbytečně ztratili 6 až 8 bodů. Podzim nebyl ideální, dokonce jsem zvažoval, že skončím,“ prozrazuje trenér Otakar Matouš. „S průběhem přípravy jsem byl spokojený v mezích normy. Mrzí mě, že jsme kvůli marodce a pracovním povinnostem nemohli sehrát plánovanou generálku v Želči. Trénovali jsme třikrát v týdnu, sehráli pět přípravných zápasů,“ shrnuje vládce střídačky, který zkoušel několik hráčů z nižších soutěží, ale mateřské kluby je neuvolnily.

Ladislav Fojtík opustil post asistenta trenéra, který převzal hrající Jiří Hrbáč. Do Rakouska zamířil Kovačičín, Dvořák po dlouhodobém zranění přerušil kariéru a brankář Kotek bude vypomáhat dorostu. Novými tvářemi jsou brankář Pícha a obránce Jasenský, oba z Veselí. „Nechceme hrát o záchranu. Musíme zvládnout začátek jara a rychle se posunout tabulkou. Rádi bychom ve vzájemných zápasech potrápili favority. Hlavně chceme dělat radost našim fanouškům a také sami sobě,“ představuje hlavní cíle jara Otakar Matouš.

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli: David Pícha a Erik Jasenský (oba Veselí n. Luž)
Odešli: Jan Kovačičín (Rakousko), Václav Dvořák (přerušil činnost), Jan Kotek (dorost)

SOUPISKA
Brankáři: Tomáš Teringl, David Pícha
Obránci: Jan Novotný, Zdeněk Kuna, David Ryneš, Erik Jasenský, Ondřej Hajný, Radek Tyrpák
Záložníci: Radim Pouzar, Jiří Gerstner, Jan Šindelář, Lukáš Janák, Štěpán Prokeš
Útočníci: Vjačeslav Baščevan, Martin Kocina, Vojtěch Vejvar, Marek Sládek

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér: Otakar Matouš. Asistent trenéra: Jiří Hrbáč. Vedoucí mužstva: Jiří Zeman. Masérka: Miroslava Fenclová.


TJ OSEK

Trenér Jaroslav Voříšek může být s průběhem zimní přípravy maximálně spokojený. „Proběhla podle plánu. Díky hale v Oseku tu máme ideální podmínky. Současně povedené bylo tradiční soustředění v Sušici, kde je k dispozici vše potřebné (UMT, bazén, ubytování na hřišti),“ chválí si náročné dva měsíce.

Osek, jemuž vládne žena Věra Hochová, šel v zimě od vítězství k vítězství. Nejen, že všech šest zápasů vyhrál, ale byl v nich mimořádně produktivní, což podtrhuje úctyhodných 40 gólů! „Sehráli jsme vydařená přípravná utkání, tak už jen úspěšně vstoupit do jarní části. Nemít záchranářské starosti, bavit fotbalem sebe a naše fanoušky,“ uvádí Jaroslav Voříšek, že chtějí mít rychlou jistotu záchrany.

Na pár změn došlo, ale kostra týmu zůstala pohromadě. Kádr se podařilo na poslední chvíli posílit o renomovaného střelce – mladšího bratra Jakuba Říského „V průběhu podzimu skončil Dominik Spišský, Josef Brož si vzal půlroční fotbalovou pauzu.  Brankář Lukáš Lízal přestoupil do Junioru Strakonice a dlouhodobě budeme postrádat zraněného Tomáše Hřebíčka. Naopak posilou by měl být David Říský, který se po návratu z Rakouska a zranění vrací do hry,“ mne si ruce Voříšek nad získáním rychlonohého útočníka, který úspěšně válel divizi v Klatovech.

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli: David Říský (z Rakouska)
Odešli: Lukáš Lízal (Junior Strakonice), Josef Brož (přerušil kariéru), Dominik Spišský (skončil již během podzimu)

SOUPISKA
Brankáři: Marek Hulínko, Milan Budoš
Obránci: Martin Carda, Martin Krejčí, Jiří Baloušek, Radim Kuneš, Milan Brabec, Tomáš Hřebíček
Záložníci: Josef Brož, Jan Hoch, Jaroslav Benda, Sebastian Hosnedl, Josef Mráz, Dominik Spišský, Karel Maroušek
Útočníci: Jakub Říský, Igor Hanák, Martin Kroupa, Jan Novák, David Říský.

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér: Jaroslav Voříšek. Předsedkyně: Věra Hochová. Vedoucí mužstva: Lucie Benešová. Masér: Karel Hoch st.


SOKOL SEZIMOVO ÚSTÍ

Sezimoústecký Sokol sáhl k jediné výměně trenéra v podzimní části. Po tragickém úvodu vyhrál nováček až v osmém kole, kdy už vedl mužstvo po Stanislavu Mansfeldovi Michal Sokolt, jenž společně se svým asistentem Františkem Plachým vypomáhali svými zkušenostmi i na trávníku. Šestnáct bodů vyneslo Sokol na třinácté místo a nad sestupové propadliště.

„Zimní příprava probíhala dle možností klubu, a byly velice dobré. Musím poděkovat vedení za zajištění UMT na Soukeníku, kterou jsme využívali dvakrát týdně a jedenkrát týdně jsme navštěvovali spinning. Absolvovali jsme soustředění v Kamenici nad Lipou. V zápasech se nám moc nedařilo, ale také jsme neměli ani jednou kompletní hráčský kádr z důvodů zranění, nemoci a také pracovních povinností,“ ohlíží se za přípravou Michal Sokolt.                                  

Současné postavení by rádi na hřišti Za řekou udrželi i ve druhé půlce sezony. Znamenalo by totiž záchranu. „Do jarních bojů musíme vstupovat s respektem ke kvalitě soupeřů, ale také se určitě poprat o udržení v KP. Jsme si však vědomi, že to bude hodně těžké,“ říká Michal Sokolt, jenž má s účinkováním v přeboru bohaté zkušenosti z několika klubů.                               

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli: Jan Mrúz (z dorostu), Petr Vinš (návrat po zranění), Tomáš Nuhlíček (z Táborska po dlouhodobém zranění)                                             
Odešli: Jakub Žilinčík (na vlastní žádost přeřazen do B týmu)

SOUPISKA
Brankáři: František Plachý, Zbyněk Sedloň                                               
Obránci: Patrik Vilímek, Pavel Sazma, Vojtěch Brůžek, Václav Podroužek, Petr Vinš
Záložníci: David Novotný, David Hladík, Jiří Bartáček, Aleš Kutner, Dominik Šmíd, Jan Mrúz, Tomáš Nuhlíček                                 
Útočníci: Václav Hoffman, Lukáš Irsa, Petr Nikl, Michal Sokolt                                     

REALIZAČNÍ TÝM
Hrající trenér: Michal Sokolt. Hrající asistent: František Plachý. Vedoucí mužstva: Petr Sazma. Kustod: Jiří Novák.


FC ZVVZ MILEVSKO

Vzduchotechnici prožili jeden z nejhorších půlroků za poslední sezony a byli největším zklamáním podzimu. Herně své protivníky někdy dokonce přehrávali, ale na vině svízelného umístění byla žalostná koncovka. Navíc někteří jedinci zůstali svými výkony za očekáváním. Milevsko nashromáždilo jen 15 bodů, posledních jedenáct zápasů nezvítězilo. Naposledy vyhrálo 10. září s Olešníkem.

Zimní příprava naznačila, že by jaro mohlo být daleko lepší. „Prodělali jsme fyzické soustředění v Putimi. Jinak jsme využívali náš areál v Milevsku. Bohužel máme velmi úzký kádr a do toho ještě zraněné hráče. Samotná soutěž nebude jednoduchá, ale musíme bojovat a chtít! Nic jiného nám nezbývá,“ burcuje lodivod Miroslav Strnad.

Mizernou produktivitu přichází vylepšit Svojše z Čimelic, o šanci v sestavě si říkají dorostenci Hrubec s Kálalem, oba ročník narození 2000. Před Milevskem, klubem s bohatou tradicí, stojí jednoznačný úkol. „Nečeká nás nic jednoduchého. Hrajeme v sestupových vodách a budeme se to snažit napravit,“ doufá ve zdárné záchranářské práce Strnad.

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli: Jakub Svojše (Čimelice), Adam Hrubec a Martin Kálal (oba z dorostu)
Odešli: Jakub Pinc (do B-mužstva)

SOUPISKA
Brankáři: Pavel Dvořák, Jakub Šmitmajer
Obránci: Jiří Kosobud, Martin Málek, Pavel Novotný, Martin Petr, Tomáš Vakoč, Martin Novotný, Hrubec Adam
Záložníci: Jiří Alexa, Jakub Barda, Josef Komárek, František Koutník, Jan Marvan, Lukáš Sedlák, Martin Kálal
Útočníci: Jakub Svojše, Petr Dvořák, Jaroslav Paták

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér: Miroslav Strnad. Asistent trenéra: Jiří Hadáček, Radek Fiala. Vedoucí mužstva: Michal Skalický.


TJ NOVÁ VČELNICE

V přípravě se nováček snažil maximálně připravit na tuhý boj o udržení. Ten není vůbec nereálný, vždyť sestupovat může jen poslední či předposlední.  „První polovina zimní přípravy proběhla podle představ, druhá už byla horší s přístupem některých hráčů, každopádně smekám před těmi, co ji odjeli celou. Odehráli jsme pět přípravných zápasů s bilancí 3 výher a 2 proher,“ zmiňuje kouč Radek Vajda.

Mezi elitou bude hrát N. Včelnice s vlastními odchovanci. Jak v létě, tak v zimě nikdo kádr neposílil. Na odchodu je Berounský, M. Hornáta (20) už fotbal nebaví a dlouhodobě mimo jsou marodi Nebeský a O. Šlapanský. Funkce asistenta trenéra se po Liboru Holcovi ujal Miroslav Hornát st.

Novovčelničtí se během dvou let prodrali z I. B třídy až do kraje, ale jak ukazuje podzimní vystoupení, přebor je zatím nad síly mladého kolektivu. Skončil předposlední se ziskem 11 bodů, na venkovních hřištích nebodoval. A jaké plány má do jara trenér Radek Vajda? „Očekávání je jedna věc a realita druhá. Nechceme udělat v druhé části ostudu. Já si jen přeji, aby si to kluci maximálně užili a aby je případné neúspěchy nerozdělovaly jako kamarády.“

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli: nikdo.
Odešli: Petr Berounský (v jednání), Miroslav Hornát (přerušení kariéry)

SOUPISKA
Brankáři: Lukáš Holický
Obránci: Michal Vokuš, Jakub Průša, Lubomír Šlapanský, Ondřej Blažek
Záložníci: Marek Petráš, Tomáš Mareš, David Jaroš, Vojtěch Hornát, Miroslav Hornát, Dominik Tuček, Zdeněk Didek
Útočníci: Tomáš Nebeský, Stanislav Pacholík, Jakub Matějka

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér: Radek Vajda. Asistent trenéra: Miroslav Hornát st. Vedoucí mužstva: Luboš Cypra.


CENTROPEN DAČICE

Kompletní zimní přípravu absolvovali fotbalisté Dačic v domácích podmínkách. „To, s čím máme problémy během sezóny, se nezměnilo bohužel ani během přípravy. Na tréninky jsme se nescházeli všichni a tréninkové jednotky tak měly rozdílnou kvalitu,“ upozorňuje na nedostatky předseda Milan Točík. „V zápasech se nám také příliš nedařilo a bylo znát, že na týmu leží deka po nepovedeném podzimu. Pravdou však je, že jsme se ani jednou nesešli v plné sestavě a vždy chyběl někdo z nejdůležitějších hráčů, ať už to byl Jindra, Janák, Točík nebo Celý,“ vypočítává chybějící pilíře a vyzdvihuje výkony stopera Kněžínka a znatelné zlepšení dorostenců, kteří nastupovali v A-týmu již na podzim.

Ke změnám došlo u Dyje jen minimálně. „Určitý zájem o některé jedince byl, ale kluci ukázali, že jim situace Dačic není lhostejná a zůstali v našem kádru. Motivaci bohužel ztratil Dominik Vacuška (odchod do 1. FC Jemnicko), jenž patřil k našim nejlepším hráčům. Naopak do týmu přišel Dominik Pacek (z AFC Humpolec), od něhož si slibujeme zvýšení kvality ve středu hřiště,“ očekává od posily z Vysočiny.

Záchrana Dačic by se rovnala zázraku, ale zkusí se pokusit zabojovat a opustit poslední místo. „Nacházíme se v situaci, která není příjemná, ale rozhodně se předem nevzdáváme a chceme jaro dohrát s plnou důstojností. Záchrana je sice daleko, ale v minulosti napříč soutěžemi by se určitě našlo několik týmů, kterým se podařilo dostat ze dna,“ hledá příklad Milan Točík.

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli: Dominik Pacek (Humpolec)
Odešli: Dominik Vacuška (Jemnicko)

SOUPISKA
Brankáři: Tomáš Ferdan, Václav Zejda
Obránci: Petr Celý, Vojtěch Kněžínek, Ondřej Beníček, David Mašát, Jiří Nosek, Richard Máša
Záložníci: Tadeáš Jindra, Michal Krtek, Daniel Točík, Ondřej Jelínek, Martin Janák, Hynek Brandl, Ondřej Svoboda, Matěj Distel, Dominik Pacek
Útočníci: Štěpán Smejkal, Marek Šimánek, Miroslav Diviš

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér: Roman Bujdák. Asistent trenéra: Dušan Lovětínský. Sportovní manažer: Pavel Beníček. Vedoucí mužstva: Karel Cech. Kustod, zdravotník: Miroslav Mikšíček.


Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák