Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kamil Tobiáš se vrátil na Složiště. S Táborskem si odvezl dva body

 
úterý, 13. března 2018, 20:41

Fotbalový kouč Kamil Tobiáš zavítal v neděli do Tréninkového centra mládeže na Složišti, kde začínal s trenérskou kariérou. Od ledna převzal kormidlo táborského dorostu U19 a los si zalaškoval tak, že hned v prvním střetnutí jara se utkal s českobudějovickým Dynamem U18. Derby skončilo 1:1, plusový bod získalo po penaltách Táborsko. „Měli jsme blízko ke třem bodům,“ poznamenal Tobiáš, který v únoru oslavil kulatou čtyřicítku.

Pachatel se vrátil na místo činu. Na Složišti jste začínal svoji trenérskou kariéru. S kým jste tehdy byl v tandemu?
Začínal jsem u osmnáctky se Zdeňkem Čadkem. Měli jsme tam třeba Fundu, Linharta, Kadulu, Wermkeho, Helďáky. To jsou asi ti, kteří se prosadili i mezi chlapy.

Kdo seděl na lavičce teď jako konkurent? Jak se znáte?
S Marcelem Tomáškem jsem se jako s trenérem snad utkal poprvé. Ale jako hráči jsme se asi střetli, když on hrál za Třeboň a já za Prachatice

Takže se vrátíme k průběhu utkání s Dynamem, pokud dovolíte.
Rád. Byl to opravdu mládežnický fotbal. První půle byla vyrovnaná, i když náznaky šancí byly na obou stranách. Vedli jsme po gólu při standardce, ale po půlce jsme asi čtvrt hodiny před koncem povolili, a Dynamo toho využilo k vyrovnání. Ale něco navíc jsme si odvezli po penaltách. I když jsme měli blízko ke třem bodům.

A co táta, nechystá se na nějakou štaci?
Tak to nevím, o tom se nebavíme. Ale na Složišti byl a mluvili jsme spolu. Ocenil, že máme v kádru dost zajímavých a nadějných hráčů.

Jiří Kotrba nám v nedávném rozhovoru prozradil, že by si vás vybral jako asistenta do Karviné. Co vy na to?
Konzultovali jsme to, byla by to pro mě čest pracovat s ním. Nakonec to nevyšlo, ale to je fotbalový život trenérů. S tím musíme počítat. Jednou trénujete první ligu, pak druhou a vrátíte se třeba k mládežníkům. A může to začít znovu.

V tabulce České ligy dorostu jste aktuálně nejlepší z Jihočechů, jste tam pěkně srovnaní za sebou.
Tak tohle nás těší, ale spousta práce nás ještě čeká. S tímhle se nechceme spokojit. Míříme výš, je to výzva. Nejenom pro mě, ale i pro kluky.

Na koho narazíte příště?
Jedeme na Motorlet. A v Praze se těžko vyhrává, mají tam obrovský výběr hráčů. Ale chceme bodovat, naším cílem je baráž a postup do první ligy. Hráče na to máme. Naděje existuje, překážkou je zatím Meteor, na který ztrácíme jeden bod. To máme v úmyslu zrušit. No, uvidíme.


Karel Musil: Pořád je co zlepšovat

U táborské devatenáctky skončil po podzimní části Karel Musil. Odvedl kus práce a štafetu předal Kamilu Tobiášovi. „Co říkám na svého nástupce u dorostu? Na to je moc brzy. Kamila jako trenéra moc neznám, všechno se ukáže až časem,“ nechce předjímat.

Od ledna 2018 se Karel Musil (na snímku) posunul na post šéftrenéra mládeže. „Od trénování jsem si potřeboval odpočinout. Ale tahle nová funkce, to není legrace. Mládež si nevede špatně, ale pořád je co zlepšovat. Dřív mladí kluci tolik šancí probojovat se do áčka nedostávali. To se pod vedením Romana Nádvorníka mění. Je to veliká motivace nejenom pro hráče, ale i pro trenéry,“ míní, že talentovaní dorostenci mají velkou možnost posunout se do druholigového kádru.

Zápas proti Dynamu samozřejmě sledoval osobně. I jeho tam táhly vzpomínky. „Na Složišti jsem se byl podívat, kluci mě potěšili. I když jsme v závěru nějak přestali hrát. Měli jsme na vítězství, ten inkasovaný gól mě mrzel,“ lituje ztráty náskoku Karel Musil.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Ján Honza