Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kamil Hajdušek: Hned jsem věděl, že to jde na můj vrub

 
úterý, 13. března 2018, 10:47

Písečtí třetiligoví fotbalisté mají za sebou bodově vydařený vstup do jarní poloviny sezony 2017/2018. Další příprava se již upíná k nedělnímu utkání v Benešově, ale my se ještě jednou vrátíme k domácímu duelu s Vltavínem - tentokrát očima gólmana Kamila Hajduška.

„Byl to celkově vyrovnaný zápas, ale nebojím se říct, že jsme měli místy více ze hry. Vltavín byl silný technicky i fyzicky a v určitých pasážích projevil svou bezespornou kvalitu – dobře nás přečíslovali na stranách. Jak jsem ale říkal, byl to vyrovnaný souboj, který asi měl do penalt dospět. Jsme rozhodně rádi za dva body, protože Vltavínu patří druhá příčka tabulky a je jedním z favoritů soutěže," zhodnotil první jarní vystoupení svého týmu Kamil Hajdušek, který do Písku přestoupil před aktuální sezonou z Českých Budějovic.

Brankář, který s fotbalem začínal v Katovicích, zareagoval také na postřeh, že zatímco v první půli držel míč především domácí celek, druhá pětačtyřicetiminutovka byla spíše v režii Vltavínu a nemohl nevzpomenout ani nešťastný okamžik, po kterém šel soupeř do vedení 2:1. „Oni měli v první půli akorát desetiminutovou pasáž a hlavně silné standardky a házené auty. Pak přišla moje chyba v druhé půli při gólu na 2:1, to beru na sebe, to nemůžu pouštět. Tím jsme je dostali na koně, ale naštěstí kluci na vltavínské góly dvakrát rychle zareagovali a vždy jsme se dotáhli, čímž se ukázala morální síla našeho týmu.“

Co druhému gólu hostů předcházelo? „Byl tam přetažený míč. Pak následoval hlavičkový souboj. Útočník Vltavínu to vracel na bránu. V ten moment jsem měl jít proti míči, ale počkal jsem si na odraz. Mezi tím ale přede mnou přeběhl hráč, který balón nakonec netečoval. Já jsem teč čekal a míč prošel okolo mě do brány. Hned jsem věděl, že to jde na můj vrub a děkuji klukům, že mi ještě dali šanci alespoň na dva body," pokáral sám sebe Kamil Hajdušek.

Penaltové rozstřely nepatří mezi oblíbené disciplíny žlutomodrého celku, ale tentokrát je svěřenci trenéra Rostislava Grossmanna zvládli na výbornou. „Třeba je to taková první kapka a na jaře penalty zlepšíme. Na podzim jsme byli hrozní. Já jsem chytl snad jenom dvě penalty a po rozstřelu jsme vyhráli asi jenom jednou. Neřekl bych, že to kluci kopali špatně, ale je důležité, abych alespoň jednu z pěti v každé sérii chytil. Dneska šla naštěstí první vedle a kluci kopali parádně,“ uzavřel Kamil Hajdušek hodnocení jarní premiéry.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle