Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Posílené Roudné vstoupilo do jara vítězně. V kvalitním zápase přetlačilo loňského třetiligistu

 
sobota, 10. března 2018, 19:32

Přetahovanou o veledůležité divizní body zvládli v jarní premiéře mužstev ze silného středu lépe malšané. Na měkkém, ale jinak velmi dobrém trávníku, o jejich výhře rozhodl v 79. min. Vojtěch Zeman. Dostal míč po průniku a centru Martina Vlka, o který svedl ve vápně tvrdý souboj Jakub Píša, naběhl na zadní tyč a propálil extáborského brankáře Bébra.

Právě týmový duch malšany zdobil. Ne všechno se jim dařilo, místy je brzdila nepřesná rozehrávka či centr, ale nahrazovali to nasazením a bojovností. Bylo to důležité, protože ještě loni třetiligové Hořovicko se představilo jako velmi kvalitní mužstvo s dobře organizovanou hrou. Ve středu zálohy nastoupilo s posilou Patrikem Bergerem (23 let), synem slavného českého reprezentanta.

„Přijeli jsme do Roudného pro tři body. Bylo to o prvním gólu a ten vstřelili domácí. V tom byli šťastnější,“ říkal jejich trenér Pavel Novotný. K brance měli jeho svěřenci nejblíže v 63. minutě, kdy Hřebejk skvěle vyrazil střelu Doležela, který pak vyražený míč poslal nad břevno.

Do zápasu vstoupili lépe domácí. Dvakrát zahrozili Vávrou a ve 20. minutě Zemanova „jedovka“ po Bartošově průniku prosvištěla těsně vedle tyče brankáře Bébra. Po půlhodině ale převzali aktivitu hosté a několik ostrých centrů musel řešit gólman Hřebejk.

Náhradníci oživili hru

Po změně stran hosté hru ještě víc otevřeli a vytvořili si mírnou převahu, z níž vzešly i dva trestné kopy z hranice vápna. Naštěstí pro domácí je ale Graf ani jednou netrefil „zařízení“. Pak přišla zahozená tutovka Doležala a rána nad břevno Macha. Domácí brzy na to zareagovali stříídáním a jak Vlk, tak Solomakha hru oživili, a pomohli vrátit tým do zápasu. V 77. minutě Holubova hlavička po centru Hály ještě letěla mimo, ale za pár chvil na to už jeho písecký parťák Zeman zápas rozhodl. Hosté pak vsadili vše na útok, ale žádné drama domácí nepřipustili.

„Roudné má kvalitní, dobře trénované mužstvo. O to mě víc mrzí, že jsme ten první gól nevstřelili my. Možnosti jsme měli. Ale jinak to bylo na začátek jara kvalitní utkání,“ hodnotil hostující kouč Novotný. Úroveň zápasu a výkon soupeře ocenil i domácí trenér Rudolf Otepka. „Po dlouhé době jsme hráli na přírodní trávě a s těžkým soupeřem, který vypadal ještě lépe než na podzim. Výhry si proto velmi ceníme. Kluci to opravdu odpracovali,“ uvedl bezprostředně po zápase.



Malše Roudné – FK Hořovicko 1:0 (0:0)

Gól: 79. Zeman. Rozhodčí: Opočenský – Gunitš, Vrchota. Delegát: Kabyl. ŽK: 2:1 (Maršík, Píša – Karvánek). Diváků: 150.

Roudné: Hřebejk – Maršík, M. Otepka, Holub, Lerch – Zeman (90. Růžička), Tušer, Hála, Bartoš (61. Vlk), Vávra (70. Solomakha) – Píša (90.+2 Samek). Trenér Rudolf Otepka.

Napsal(a) Zdeněk Zuntych | Foto Michal Průcha (+video)