Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Juniorka Dynama vyšla naprázdno i s předposledním Jabloncem

 
pondělí, 5. března 2018, 19:04

Podruhé během dvou týdnů cestovala českobudějovická juniorka Dynama na sever Čech. V souboji dvou mužstev z chvostu tabulky si domácí Jablonec připsal první jarní vítězství, černobílí mladící i přes zlepšený výkon zůstávají nadále poslední.

Jablonec využil služeb šesti pendlů, ale bezgólový stav vydržel více než půlhodinu. „Je pravda, že domácí mají oproti nám zkušenější tým a ze začátku nás zmáčkli. Kluci ale tentokrát podali daleko lepší výkon než před týdnem a dlouho drželi bezbrankový stav. Naopak jsme mohli jít do vedení my, když se po pěkné akci dostal do šance Švantner, ale střílel vedle,“ popsal při zpáteční cestě domů Jiří Vlček, trenér juniorky Dynama.

Jablonec zúročil mírnou převahu ve 32. minutě střelou Schöna a tentýž hráč potrestal zaváhání budějovického obránce druhým gólem. „Bohužel jsme se znovu nevyvarovali chyb v blízkosti naší branky.  V prvním případě jsme nedokázali uklidit míč z našeho malého vápna, a pak chyboval jeden z beků,“ mrzelo Vlčka.

Matoušek rozezvučel břevno

„Po přestávce jsme měli i smůlu. Matoušek nastřelil břevno, přesto jsme inkasovali my potřetí. Nakonec jsme v Jablonci taky zanechali stopu, když Havel proměnil penaltu. Bohužel to nebylo všechno, domácí přidali za osm minut čtvrtý gól a bylo po nadějích,“ shrnul druhý poločas, v němž za Severočechy dvakrát skóroval aktivní Jaroslav Diviš (31 let).

Českobudějovičtí junioři nebodovali ani ve třetím jarním střetnutí. „I když jsme na severu znovu prohráli, tak tentokrát podali kluci diametrálně jiný výkon než v Liberci. Byli sebevědomější a nepůsobili tak ustrašeně a bezradně. Kvalitní výkon podali například Cepák, Havel, Švantner a Matoušek, který byl asi naším nejlepším hráčem,“ ocenil Vlček.

Příští pondělí (12. března od 13 hod.) přivítá Dynamo čtvrtou Mladou Boleslav, což bude zároveň domácí derniéra v základní části, kterou završí duelem se Slavií Praha v H. Počernicích. Pak čeká svěřence trenérů Lengyela s Vlčkem devítizápasová nadstavbová skupina B, složená z poslední české šestice a čtveřice z Moravy.


FK Jablonec U21 – SK Dynamo Č. Budějovice U21 4:1 (2:0)

Branky: 32. a 40. Schön, 56. a 72. Diviš – 64. Havel (pen.). Rozhodčí: Orel – Kříž, Poživil. ŽK: 2:0 (Hajdo, Schön). Diváků: 50.

Jablonec: Richter – Jankovič (58. Zezulka), Petržilka, Breda (64. Hlůže), Krištof, Pleštil (61. Dostál), Schön, Kebísek, Diviš (81. Vitkovič), Kubista, Hajdo. Trenér Džimis Bekakis.

Dynamo: Luksch – Cepák, Jáša, Havel, Zachař – V. Kadlec (75. Jiran), Collin (46. Kubata), Tomek, Lindák (46. Fišer) – Švantner, Matoušek. Trenéři Jiří Vlček a Roman Lengyel.

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Ján Honza